21.06.2008

IRB Nations Cup 2008: Stejarii Romaniei doborati de antilopele sud-africane

Romania ne-a aratat in ultima zi a IRB Nations Cup ca ne recapatam mandria de natiunie rugbystica. Echipa noastra a jucat de la egal la egal cu Emerging South Africa aproape un meci intreg, crezand mereu ca, ajutata de un public foarte entuziast, poate invinge si astfel poate lua marele trofeu.

Penalitatile lui Dumbrava si Dimofte dar mai ales eseul lui Corodeanu ne-au aratat ca Romania are forta de a juca in fata unei formatii a doua a campioanei lumii! Am pierdut cu 13-25, dupa doar 6-10 la pauza, insa am castigat dreptul de a crede ca avem o echipa cu adevarat luptatoare. Africa de Sud a luat din nou marele trofeu iar Romania s-a clasat pe 3.

Anul trecut, Romania pierdea cu 7-61 in fata Africii de Sud A, tot la Bucuresti. E drept, s-a spus ca echipa de atunci a sud-africanilor a fost mai puternica. Dar la fel de adevarat este ca Romania avea anul trecut echipa cu care a mers la Mondiale in teren. Anul acesta, cu foarte multi jucatori schimbati, scorul a fost 13-25. Concluziile le trageti dumneavoastra.

IRB Nations Cup 2008: Georgia – lectie de rugby predata Italiei

Georgienii nu se joaca rugby. Ei joaca rugby. Au aratat asta si la editia din acest an a IRB Nations Cup cand la fiecare meci pareau in stare sa manance fiecare fir de iarba de pe teren. Iar ultima etapa le-a adus o satisfactie greu de atins in alta parte.

Georgia a invins Italia cu 25-3! Nici macar un eseu nu au marcat italienii, ca sa nu mai spunem ca au ajuns doar de 7 ori in 22-ul Georgiei. Un meci in care gruzinii le-au aratat italienilor, foarte blazati dupa ce au pierdut cu Africa de Sud si nu mai avea sanse la titlu, ca rugbyul este un joc care se termina abia in ultimul minut al ultimului meci. O lectie pe care Italia o sa o tina minte. Cu acest succes, Georgia s-a clasat pe locul 2 al IRB Nations Cup, la egalitate de puncte cu Romania dar cu punctaveraj superior.

IRB Nations Cup 2008: Uruguay a castigat in ultima clipa in fata Rusiei

Primul meci din ultima etapa a IRB Nations Cup 2008 a adus si prima surpriza a zilei. Uruguayul a reusit sa invinga Rusia cu 23-19, marcand in ultimele 5 minute doua eseuri gratie fortei inaintarii.

Un meci in care Rusia a parut absenta din joc mai mereu, lasand impresia ca abia asteapta sa plece acasa. De partea cealalta, Uruguay a aratat ca este o echipa care cat de curand mai urca mult mai mult decat unde este acum in rugbyul mondial, cu un lot echilibrat si multa ambitie de a invinge. Victoria aceasta a aruncat Rusia pe ultimul loc al clasamentului si a dus Uruguayul pe locul 5.

Aberrico Pasadore [antrenor Uruguay]: "Atuci cand castigi in ultimul minut satisfactia este si mai mare. Mai ales impotrva unui adversar dificil ca Rusia. Am jucat bine, chiar daca am facut o serie de greseli, si am reusit sa ne mentinem concentrarea pana la final. Astazi am reusit prima noastra victorie in fata Rusiei”.

Nikolay Nekrush [antrenor Rusia]: "Din pacate a fost al doilea meci cand am pierdut in ultimele 10 minute. Am avut o echipa tanara, neexperimentata la acest turneu, insa jucatorii au invatat mult din cele trei meciuri”.

20.06.2008

Africa de Sud este castigatoarea editiei 2008 a IRB Nations Cup

Africa de Sud a invins Romania cu 25-13 in finala IRB Nations Cup si este CAMPIOANA IRB NATIONS CUP. Romania a tinut meciul strans la 10-6 si 20-13, insa in final s-a recunoscut invinsa. In al doilea meci al zilei Georgia a invins Italia cu 25-3. In primul meci al zilei Uruguay a invins Rusia cu 23-19.
Clasamentul final are Africa de Sud pe locul 1, Georgia pe locul 2 la acelasi numar de puncte cu Romania, care se afla pe locul 3, dar are un punctaveraj superior noua. Pe locul 4 este Italia A, pe 5 se gaseste Uruguay iar pe locul 6 este Rusia

Clasamentul final IRB Nations Cup 2008

1.Emerg.SA 3 3 0 0 56-33 0p.bonus 12 puncte
2.Georgia 3 2 0 1 48-32 0p.b. 8 p
4.Italia A 3 1 0 2 60-60 2p.b 6 p
5.Uruguay 3 1 0 2 47-49 2p.b 6 p
6.Rusia 3 0 0 3 46-74 2p.b 2 p

IRB Nations Cup: Punct final al editiei 2008. Etapa de astazi va desemna si castigatoarea turneului.

Cel mai puternic turneu de rugby din Romania are parte de un final cat se poate de incitant, atat in teren si in tribune. Foc de artificii, Leonard Doroftei, muzica si dans plus un trofeu in joc pentru Romania. Avem sansa de a vedea o partida decisiva pentru titlu in care Romania infrunta Africa de Sud, vom avea parte de un superb foc de artificii, Leonard Doroftei vine sa dea lovitura de incepere si Los Platanos impreuna cu majoretele de la Patriots Girls incing atmosfera in tribune. Romania – Africa de Sud va fi un meci pe care nu trebuie sa-l pierdeti. Pentru prima oara in istorie am putea castiga o astfel de intalnire. Programul ultimei etape IRB Nations Cup 2008
Vineri, 20 iunie, Stadion Arcul de Triumf


- Ora 15:00 – Muzica si dans cu Los Platanos si majoretele de la Patriots Girls
- Ora 15:20 – Concurs de transformari – Premiu: greutatea in bere a castigatorului

- Ora 16:00 – Meciul Rusia - Uruguay – Lovitura de incepere data de profesorul Rene Chiriac

- Ora 17:50 – Prezentarea echipei campioane a Romaniei la sub 19 ani – Metrorex Bucuresti

- Ora 18:00 – Meciul Italia A – Georgia

- Ora 19:50 – Extragerea castigatorilor la Tombola Rugbyului, cu premi echipament al echipei Romaniei

- Ora 20:00 – MECIUL AFRICA DE SUD - ROMANIA – lovitura de incepere Leonard Doroftei

- Ora 20:40 – Finala Concurs de transformari – Premiu: greutatea in bere a castigatorului
- Ora 21:45: Festivitatea de premiere a IRB Nations Cup – Foc de artificii

IRB Nations Cup: Romania este gata sa invinga Africa de Sud

Atat Costica Mersoiu cat si Ellis Meachen impreuna cu Romeo Gotineac au marturisit ca sunt consvinsi ca echipa noastra are sansa de a invinge o echipa care vine din tara campioanei mondiale. “Nu ne-am speriat deloc de sud-africani. Ii putem bate daca jucam bine si pe treisferturi si pe inaintare. Sa nu le dam sansa contraatacului si sa ii dominam in momentele fize”, este crezul cu care Nationala de Rugby a Romaniei intra in terenCapitanul, directorul de rugby si veteranul Romaniei alaturi de trofeul IRB Nations Cup, impreuna, cu antrenorul si capitanul Africii de Sud.

Ellis Meachen [director de rugby Romania]: “Meciul de maine este o sansa importanta pentru jucatorii nostri de a demonstra ca alcatuiesc o echipa puternica. I-am vazut foarte hotarati inainte de acest meci si cred ca daca vom face lucrurile de baza, daca vom reusi sa ne impunem jocul, avem sansa de a castiga".

Costica Mersoiu [capitan Romania]: “Suntem hotarati sa intram pe teren cu gandul de a castiga. Am vazut meciurile de pana acum ale sud-africanilor si nu ne-am speriat deloc. Chiar daca se spune ca atuul nostru este inaintarea vom juca la fel de bine si pe treisferturi. Poate chiar acolo se va face diferenta, cine stie”.

Romeo Gontineac [centru Romania]:Am mari emotii si ma gandesc mai ales la acel meci din 1995 cu Franta, cand am debutat la nationala. Ca sa avem sanse in fata sud-africanilor trebuie sa acoperim bine tot terenul si sa nu ii lasam sa scape pe contraatac, unde sunt foarte periculosi.Daca tinem balonul si reusim sa ii si dominam in momentele fixe cu siguranta ca Romania poate castiga”.

19.06.2008

IRB Nations Cup: Un egal in meciul Romania – Africa de Sud face Italia campioana

Situatia in clasamentul IRB Nations Cup se va decide in mod irevocabil maine, dupa cea de-a treia, si ultima, etapa a acestei competitii. Romania, Emerging South Africa si surpriza, Italia, iata cele trei tari care ar putea putea lua trofeul IRB.

Sunt trei meciuri care vor stabili cine ia marele trofeu, cine se claseaza pe locul 2 si cine completeaza celelalte 4 pozitii din ierarhia finala. In mod normal, invingatoarea din meciul Africa de Sud – Romania va fi campioana acestei competitii. Atentie insa: daca partida dintre Romania si Africa de Sud se incheie la egalitate, Italia poate lua ea locul 1 daca bate Georgia! Atentie si la Georgia, care poate sa urce chiar si pe locul 2 daca bate cu bonus Italia.

IRB Nations Cup: Sud-africanii au facut 6 schimbari in echipa pentru finala de maine cu Romania

Chester Williams a anuntat XV-le de start al Africii de Sud pentru finala de maine cu Romania, meciul care va decide titlul IRB Nations Cup. Nemultumit probabil de jocul cu Italia de etapa trecuta si dornic sa ruleze si alti jucatori, fostul director tehnic al lui Dinamo a facut 6 schimbari in formatie, in aproape toate compartimentele.

Pentru prima oara va miza pe o pereche noua de mijlocas la gramada – mijlocas la deschidere, lasandu-l pe banca chiar pe cel mai bun marcator al echipei, Dollie. Pe inaintare, Williams a adus oameni noi si in linia a doua, linia a treia si la nivelul pilierului, cu totii peste 100 de kilograme, sperand probabil ca astfel echipa sa va avea mai multa forta in fata “stejarilor”. Marea finala se joaca maine, vineri 20 iunie, de la ora 20:00 pe Stadionul Arcul de Triumf.

IRB Nations Cup: Italia – Georgia, meci exploziv pe Arcul de Triumf

Cea mai infierbantata partida a zilei de maine de la IRB Nations Cup s-ar putea sa fie infruntarea dintre Italia A si Georgia. Jocul care incepe de la ora 18:00 va fi tratat extrem de serios de ambele echipe, care s-au dovedit a fi pana acum cele mai puternice formatii din turneu atunci cand vine vorba de lupta fizica.

Italienii sunt foarte nervosi ca au pierdut in partida cu Africa de Sud sansa de a castiga la pas aceasta competitie si mai au un singur dor: o victorie la scor cu Georgia si, spera ei, un egal la Africa de Sud – Romania. Asta i-ar duce pe italieni pe locul 1. Georgienii au si ei o ambitie cat se poate de mare: sa invinga Italia pentru prima oara in istoria rugbyului gruzin. De aici cu siguranta va iesi un meci cu scantei si poate chiar flacari. Nu ratati de la ora 18:00 partida Italia – Georgia, pe Stadionul Arcul de Triumf.

IRB Nations Cup: Rusia – Uruguay, “derbyul suferindelor” deschide maine Etapa a III-a a turneului

Rusia si Uruguay sunt cele doua formatii care pana acum nu au nici o victorie, asa ca joaca din orgoliu si pentru a nu pleca acasa cu coada intre picioare. Atat rusii cat si uruguayenii au facut numeroase schimbari in echipa de start, dorind sa dea sansa tuturor jucatorilor sa evolueze la acest turneu.

In mod normal, rusii sunt favoriti in acest meci inaugural de maine. Atat prin prisma faptului ca au o echipa puternica si cu destula experienta internationala cat si pentru ca s-a observat o crestere in jocul lor dupa primele etape. Invinsi la scor de Italia, rusii au evoluat mlt mai bine in fata Romaniei, cedat la doar 1 punct.
Uruguayenii au demonstrat insa la IRB Nations Cup ca nu au venit la plimbare si au aratat chiar ca alcatuiesc o echipa foarte solida pe inaintare, lucru complet necunoscut noua inainte de primele meciuri. Dupa ce si-au adus si doi jucatori care evolueaza in Franta, lotul uruguayan a fost mereu in miscare de altfel, sunt extrem de decisi sa sparga gheata si sa obtina un succes.

18.06.2008

Rugby la TV: semifinalele CM U20, Romania la IRB Nations Cup, semifinale Top 14, Pacific Nations si Churchill Cup

Vom vedea in aceste zile nu mai putin de 5 evenimente majore din sportul cu balonul oval, in total 12 partide de top. Incepem astazi cu semifinalele de la CM de Juniori U20, pe Eurosport 2, si continuam vineri cu IRB Nations Cup, unde Romania – Africa de Sud va fi in direct pe 2 posturi TV in acelasi timp! Sambata avem Pacific Nations, semifinala Top14 si Churchill Cup, iar duminica incheiem apoteotic cu a doua semifinala Top14 si finala CM U20! Nu va dorim decat sa aveti timp liber, un TV personal, multa bere si liniste in familie pentru a putea vedea toate aceste partide.

Miercuri – 18 iunie /. Eurosport 2

21:00: Noua Zeelanda – Tara Galilor [semif.CM U20] – Direct
23: 00: Anglia – Africa de Sud [semif.CM U20] – Direct

Vineri – 20 iunie / Sport.ro
16:00: Rusia – Uruguay [IRB Nations Cup] – Direct
20:00: Emerging SA – Romania [IRB Nations Cup] – Direct

vineri - 20 iunie / Eurosport 2
20:00: Emerging SA – Romania [IRB Nations Cup] – Direct
21:45: Italia A – Georgia [IRB Nations Cup] – Decalat

Sambata – 21 iunie / Eurosport 2
10:15: NZ Maori – Samoa [Pacific Nations Cup] – Decalat
17:30: NZ Maori – Samoa [Pacific Nations Cup] – Reluare
18:00: Montferrand – Perpignan [semifinala Top 14] – Direct

sambata - 21 iunie / Sport 1
19:45: SUA – Canada [finala loc 5-6 Churchill Cup] – Direct
22:00: Arg.Pumas – Irlanda A [loc 3-4 Churchill Cup] – Direct
00:15: Engl.Saxons – Scotia A [loc 1-2 Churchill Cup] – Direct

Duminica – 22 iunie / Eurosport 2

15:00: Australia A – Tonga [Pacific Nations] – Decalat
16:00: Toulouse – Stade Francais [semifinala Top14] – Direct
21:00: Finala CM U20 - Direct

Chester Williams: “Vineri vreau ca Africa de Sud sa castige”

Antrenorul Emerging South Africa ,Chester Williams, a explicat pentru rugby.ro cum vede finala IRB Nations Cup de vineri, 20 iunie, dintre echipa sa si Romania. “Romania mi-a creat o foarte buna impresie la acest turneu, mai ales datorita fortei cu care joaca. Vineri insa vreau ca Africa de Sud sa castige. Romania a demonstrat ca este foarte buna in tusa si ca are inaintare care ofera baloane de calitate treisferturilor. Noi va trebui sa ne punem in valoare viteza si capacitatea de pasa rapid si bine”. Nici capitanul Morgan Newman nu a contenit cu laudele la adresa echipei noastre. “Sunt convins ca Romania va fi sustinuta frenetic din tribune, pentru ca am vazut un public foarte entuziast aici. Se anunta o partida interesanta. Romania am vazut ca este foarte puternica din punct de vedere fizic dar are si treisferturi rapide. Daca vom elimina greselile din jocul nostru putem castiga. Daca nu, Romania are sanse la trofeu".

17.06.2008

Fostul capitan Romeo Gontineac s-a intors la echipa nationala a Romaniei!

Schimbari in lotul Romaniei inainte de ultima etapa a IRB Nations Cup. Mijlocasul la gramada Ciprian Caplescu si linia a doua Valentin Ursache s-au accidentat, asa ca au fost chemati doi jucatori noi la echipa Romaniei. Dinamovistul Valentin Ivan, un rugbyst de doar 19 ani, are sansa de a debuta pentru “stejari”, in timp ce al doilea chemat este, surpriza, veteranul Romeo Gontineac. Centrul echipei nationale care a participat la 4 Cupe Mondiale cu selectionata noastra, record in rugbyul romanesc, si care are 75 de selectii, cu 2 mai putin decat recordul detinut de Adrian Lungu, a intrat deja de astazi in cantonamentul Romaniei de la Izvorani. Gontineac are mari sanse sa joace vineri in partida cu Africa de Sud A, finala IRB Nations Cup.

Gontineac: Vreau sa fie meciul meu de retragere partida de vineri cu Africa

Romeo Gontineac s-a intors in cantonamentul echipei nationale a Romaniei. Veteranul de 34 de ani al Romaniei, singurul roman care a jucat la 4 Cupe Mondiale, revine la prima reprezentativa dupa ce a evoluat ultima sa partida pentru “stejari” in 2007, la Cupa Mondiala, impotriva Noii Zeelande. “Am un sentiment excelent la aceasta revenire la nationala. Vreau ca acest joc cu Africa de Sud sa fie meciul meu de retragere, pe iarba de acasa, dupa ce am jucat 13 ani pentru Romania. Am emotii, mai ales ca si miza este importanta pentru Romania. Am vazut la primele doua partide o echipa cu calitati, care stie sa castige, si sunt convins ca vom invinge si vineri. Trebuie sa luam trofeul pentru publicul minunat din Romania”, declarat Gontineac pentru RUGBY.RO. Romania joaca vineri, 20 iunie, impotriva Africii de Sud in finala IRB Nations Cup, de la ora 20:00.

Turneu pentru copii la Gura Humorului

Fundatia Domus Gura Humorului si CSS Gura Humorului organizeaza un turneu pentru copii, Memorialul Constantin Macovei. Turneul se va desfasura in perioada 27-28 iunie. Se va juca rugby in VIII, X, XII precum si rugby in 7 baieti U16 si U17. Echipele care doresc sa participe sunt rugate sa se incrie la telefon 030.235.352 sau mail: fu_domus@yahoo.co.uk Contact: Brandusa Andronic, tel: 0744.307.654

16.06.2008

IRB Nations Cup: Romania si Africa de Sud impart locul 1

Runda cu numarul doi a IRB Nations Cup a adus scoruri extrem de stranse, victoriile fiind la 1 sau 2 puncte diferenta. Nu s-a luat nici un bonus ofensiv, pentru 4 sau mai mult de 4 eseuri, in schimb s-au luat 3 bonusuri defensive, pentru infrangere la 7 sau mai putin de 7 puncte diferenta. Romania si Africa de Sud sunt singurele echipe cu doua victorii si impart locul 1 in clasament, despartite de punctaveraj. Italia, echipa de pe locul 3, este la 2 puncte distanta. Titlul se decide in ultima etapa, cand invingatoarea din meciul Romania – Africa de Sud va lua titlul. Atentie insa: daca acel joc se termina la egalitate si Italia invinge cu bonus Georgia, italienii pot lua locul 1.

Etapa I – 11 iunie
Italia A - Rusia 38-15
Emerging SA - Georgia 11-3
Uruguay - Romania 6-10

Etapa a II-a – 15 iunie
Georgia - Uruguay 20-18
Italia A - Emerging SA 19-20
Rusia - Romania 12-13

Clasament
1.Emerging SA__ 2 2 0 0 31-22 0 p.bonus 8 puncte
2.Romania______2 2 0 0 23-18 0 p.bonus 8 puncte
3.Italia A_______2 1 0 1 57-35 2 p.bonus 6 puncte
4.Georgia______ 2 1 0 1 23-29 0 p.bonus 4 puncte
5.Uruguay______2 0 0 2 24-30 2 p.bonus 2 puncte
6.Rusia________ 2 0 0 2 27-51 1 p.bonus 1 puncte

Etapa a III-a – 20 iunie
Rusia - Uruguay [ora 16:00]
Italia A - Georgia [18:00]
Emerging SA - Romania [20:00]

IRB Nations Cup: „Stejarii” au trecut aseara de complexul slav

România a reuşit să treacă aseară de complexul slav, „stejarii” învingând Rusia cu 13-12 (6-6). Eseul marcat de Florin Taşcă a adus un succes mult aşteptat. Ultima victorie fusese obţinută în 2006, la Timişoara.

Încă din primele minute, partida dintre România şi Rusia, desfăşurată pe stadionul „Arcul de Triumf”, părea o copie fidelă a întâlnirilor precedente. Spectatorii au asistat la un meci de uzură, cu un joc fizic, pe înaintare, prima victimă a ciocnirii celor două grămezi fiind rusul Alexander Voytov, care a părăsit terenul într-o ambulanţă. Prima acţiune a meciului a fost un penalty pentru Rusia, transformat de Yanyushkin pentru 3-0. Imediat Dumbravă aducînd scorul la 3-3. Tot Yanyushkin transformă pentru cel de-al şaselea punct pentru Rusia, scor 6-3 şi Dumbravă restabileşte egalitatea dintr-o penalitate. Yanyushkin este cel care transformă de două ori, scorul ajungînd 12-6. După un atac cu molul Tască marchează şi Dumbravă transformă, scorul final fiind 12-13.

Apel catre comunitatea rugbystica!

Imobilizat în scaun cu rotile, din martie 2006, când a suferit un accident grav (secţionarea coloanei, în zona cervicală) la un meci de antrenament al echipei sale, Olimpia Bucureşti, cu lotul naţional de juniori, tânărul taloner George Baltă se confruntă acum cu o nouă problemă. Şi anume de a nu mai putea merge la recuperare.George locuieşte la subsolul unei clădiri aflată în zona Matei Basarab, ceea ce implică scoaterea sa pe o scară abruptă şi îngustă. Or, în condiţiile în care fratele său, Florin, s-a îmbolnăvit recent (hernie de disc), acest lucru nu mai este posibil...Familia lui George face, aşadar, apel la oamenii cu suflet mare din rugby-ul românesc, la colegii lui de la Olimpia, la toţi cei care pot da o mână de ajutor. El trebuie scos din clădire dimineaţa (ora 7:30), când pleacă la recuperare, şi după-amiaza (15:00), când revine acasă. Altfel, George nu mai poate merge la clinică, iar şansele ca vindecarea sa să se producă se diminuează considerabil. Cei care doresc să se ofere voluntari pentru această misiune pot suna la dna Lorica Balta (0723.45.3939).

IRB NATIONS CUP: Este puţin probabil ca România să mai organizeze turneul şi în 2009.

Puţin probabil ca IRB Nations Cup să fie organizat şi la anul tot la Bucureşti. “Ar fi o onoare pentru noi, dar oricît de mult ne-am dori nu cred că s-ar mai putea”, a mărturisit directorul turneului, Florin Cîmpeanu. Bu­ge­tul turneului se ridică la un milion de euro, din care 60 % este asigurat de IRB. “Restul este completat de fe­­deraţia română, prin partenerii săi, ANS şi Primăria sectorului 1”, a explicat Cîmpeanu.

Istoria turneului IRB Nations Cup este scurtă. Competiţia a luat fiinţă în 2006, cînd a fost or­gani­zată în Portugalia, şi la ea au par­ticipat doar 4 ţări: Argentina, Italia, Rusia şi Portugalia. În 2007, turneul s-a extins la 6 selec­ţionate şi a fost găzduit de România. Fiindcă au fost im­pre­sionaţi de modul în care a fost organizat turneul la Bucureşti, IRB a decis ca ediţia din 2008 să fie găzduită tot în România. “A fost o premieră cînd s-a decis ca aceeaşi ţară să organizeze o competiţie inter­naţională doi ani consecutiv. De obicei, se merge pe principiul de rotaţie a eveni­men­telor. Sigur i-am im­presionat pe oaspeţi”, a declarat Florin Cîm­peanu, directorul tur­neului din partea FRR. Acesta a fost aprobat şi de managerul din partea IRB, Beth Coalter, care a menţionat că organizarea turneului la Bu­cu­reşti, pentru a doua oară consecutiv, este o dovadă a dez­vol­tării rugbyului românesc.

15.06.2008

Romania a invins Rusia cu 13-12 si joaca finala IRB Nations Cup cu Africa de Sud!

IRB Nations Cup a programat astazi, duminica 15 iunie, etapa a doua. In primul joc, Georgia a invins Uruguay cu 20-18, in cel de-al doilea Africa de Sud a trecut de Italia cu 20-19, iar cel mai important joc Romania a invins Rusia cu 13-12. Echipa noastra are astfel doua victorii, dupa 10-6 cu Uruguay in runda intai, si merge in ultima etapa sa joace finala cu Emerging South Africa, si ea cu doua victorii.

Copiii de la Steaua au jucat in toate din cele trei trei finale ale Cupei Bucurestiului

Copiii de la grupele de varsta 8, 10, 12 de la Steaua s-au calificat in finalele Cupei Bucuresti. Una dintre cele trei finale, R10, a fost castigata de Steaua.
Iata clasamentul final:

Semifinale R8
CSS3 Steaua - RC Select 25 - 0
Mihai Viteazul - RC Flamingo 10 - 15
Finala mica R8: RC Select - Mihai Viteazul 0 - 40
Finala mare R8: CSS3 Steaua - RC Flamingo 0 - 5
Cupa Bucurestiului R8 este castigata de RC Flamingo

Semifinale R10:
CSS3 Steaua - CSS Barlad 25 - 5
RC Flamingo - CS Select 30 - 5
Finala mica R10: CSS Barlad - CS Select 25 - 0
Finala mare R10: CSS3 Steaua - RC Flamingo 5 - 0
CSS3 Steaua castiga in fata celor de la Flamingo Cupa Bucurestiului

Semifinala R12:
CSS3 Steaua - RC Brasov 15 - 10
Mihai Viteazul - RC Select 20 - 5
Finala mica R12: RC Brasov - RC Select 0 - 5
Finala mare: CSS3 Steaua - Mihai Viteazul 0 - 15
Spartanii din Arieseni duc cu ei in Ardeal Cupa Bucurestiului

Steaua este performera editiei 2008 a Cupei Bucuresti la rugby pentru copii

500 de copiii, 16 echipe, trei grupe de varsta: 8, 10 si 12 ani, oficiali, antrenori, parinti si sustinatori. Cam asta este descrierea succinta a Cupei Bucuresti la rugby pentru copii care s-a desfasurat ieri pe stadionul Steaua. Organizata de Asociatia Municipala de Rugby Bucuresti [AMRB] competitia, ajunsa la editia cu numarul 29, a adunat echipe din Capitala, dar si din Barlad, Iasi, Gura Humorului, Brasov si Mihai Viteazul [ultima este o exceptie: echipa de rugby copii dintr-o comuna ardeleana, sustinuta de un grup de entuziasti]

Fara indoiala, Steaua a luat caimacul acestei editii a Cupei Bucuresti. Participanta la toate cele trei finale: R8, R10 si R12, Steaua a castigat una dintre ele, cea la grupa de varsta 10 ani. In finala au ajuns Steaua si Flamingo, adversarul istoric al copiilor din Ghencea. Meciul a fost aprig disputat, si dupa terminarea reprizelor oficiale si dupa prelungiri, s-a aplicat regula eseului de aur, eseu inscris de Adrian Hancu. Prin acest eseu, Adrian a adus Cupa Bucurestiului in vitrina cu trofee a Stelei.Copiii din Barlad si cei de la Select au jucat in finala mica, moldovenii luand bronzul la grupa de varsta 8 ani.

Flamingo si Steaua au mai disputat finala si la grupa de varsta 8 ani, de data asta a castigat Flamingo, cu scorul minim 5 – 0. Finala mica la 8 ani a fost disputata de Select si Mihai Viteazul, echipa din Capitala castigand locul trei.

Steaua a disputat si finala la grupa de varsta 12 ani, parteneri fiind copiii din Mihai Viteazul. Spartanii din Arieseni au castigat cu trei eseuri diferenta, 15 – 0, si au plecat in Ardeal cu trofeul. Brasovul si Select au luptat in finala mica si copiii din Capitala au castigat locul trei la grupa de varsta 12 ani.