16.05.2008

DIVIZIA NATIONALA: Vom avea o finala fara Dinamo si Steaua? Aflam duminica, in Ghencea si Stefan cel Mare

Cele mai importante meciuri din rugbyul romanesc se joaca duminica, 18 mai. Semifinalele Diviziei Nationale aduc partidele Steaua – Baia Mare (10:00) si Dinamo – Farul (13:00). Se joaca pe terenul primelor echipe, mai bine clasate in sezonul regulat,si cine invinge merge in marea finala din 31 mai. Cine pierde, joaca finala mica. Pana acum, din 5 finale cate s-au jucat de cand s-a adoptat noua formula de campionat, niciodata nu s-a intamplat sa lipseasca atat Steaua cat si Dinamo de la ultimul act. Mai mult, 4 finale s-au disputat exclusiv intre aceste echipe, doar Aradul reusind sa “rupa” monotonia in sezonul 2005-2006 (eliminand pe Dinamo in semifinale). Daca vom vedea sau nu prima finala fara Steaua si Dinamo aflam duminica. INTRAREA ESTE LIBERA LA CELE DOUA MECIURI. Ne vedem la stadion!

HEINEKEN CUP - in asteptarea finalei


A mai ramas o saptamana pana la marea finala a rugbyului european: Heineken Cup. Cine va invinge Toulouse sau Munster, vom avea raspunsul in scurt timp. Ambele echipe, sunt indreptatite de palmares la titlul european, dar numai intalnirea directa de la Cardiff din weekendul viitor va stabili invingatoarea. Pana atunci va oferim cateva date despre cele doua finaliste.

Toulouse – echipa de top a Europei

Fondata in 1907, echipa franceza a castigat prima editia a Heineken Cup in 1996, au urmat victoriile din 2003 si 2005. Echipa francea a disputata finala din 2004 cu London Wasps. Inca de la prima editie Toulouse a avut un parcurs de exceptie in Henieken Cup: 66 de victorii, a terminat la egalitate 3 meciuri si a pierdut 24 de partide. Cea mai categorica victorie, in editia 1998, cu echipa galeza Ebbw Vale, 108 – 16. Toulouse a suferit cea mai usturatoare infrangere in Heineken Cup, in 1996, in meciul cu echipa britanica London Wasps 17 – 77. Cele mai multe selectionari in Heineken Cup - 69, veteranul Fabien Pelouse [34 de ani, 1,98 m, 110 kg]. Cele mai multe puncte marcate in editiile Heineken: 378 , Jean-Baptiste Elissalde, care a debutat in competitie in editia 97/98. Aripa Vincent Clerc a punctat cele mai multe eseuri 27.


Munster – irlandezi de fier
Echipa irlandeza s-a infiintat in 1879, a castigat Heniken Cup in editia 2005/2006 invingand pe Biarriz si a disputat doua finale in 2000 cu Northampton, 2002 cu Leicester. De la prima participare, in 1995, in Heineken Cup, Munster a castigat 64 de partide, a terminat un meci la egalitate si a pierdut 27 de intalniri. Cel mai mare scor cu echipa italiana Viadana in 2002, 64 – 0. Meci pierdut la cel mai mare scor 19 – 60 cu Toulouse in 1996. Cele mai multe selectionari in editiile Heineken: 86, capitanul Irlandei, Anthony Foley. Aripa Ronan O'Gara detine recordul competitiei cu 943 de puncte marcate in intalnirile Henieken. Iar Anthony Foley a marcat cele mai multe eseuri, 23.

15.05.2008

Peste 200 de copii rugbisti isi disputa sambata Cupa Select Carrefour


Rugby Club Select, cu sprijinul Carrefour, organizeaza sambata, 17 mai, prima editie a Cupei Select pentru copii la rugby. Meciurile se vor desfasura pe stadionul Steaua 2 din complexul Ghencea. Se vor infrunta pe teren grupele de copiii R12, R10, R8.

La initiativa clubului Select, in complexul Ghencea, are loc prima editie a Cupei Select la rugby pentru copii. Initiata de Toma Iorga, antrenor rugby Select, Cupa va aduce in teren peste 200 de copii din cluburile de rugby ale Capitalei. Select, echipa organizatoare, a invitat urmatoarele cluburi din Bucuresti: CCS 3 Steaua, CSA Steaua, CS Dinamo, Clubul scolar sportiv 6, RC Flamingo, RC Pantelimon, CS Metrorex, CS Olimpia. Lansam o invitatie tuturor iubitorilor de rugby: Stadionul Ghencea va asteapta sambata, incepand cu ora 9.00, pentru a vedea schimbul de maine al rugbyului romanesc.

Noua echipe de copii din Capitala vor lupta pentru Cupa Select Carrefour la rugby


Select, echipa organizatoare, a invitat urmatoarele cluburi din Bucuresti: CCS 3 Steaua, CSA Steaua, CS Dinamo, Clubul scolar sportiv 6, RC Flamingo, RC Pantelimon, CS Metrorex, CS Olimpia. Fiecare grupa de varsta: R 12, R 10 si R 8 a fost impartita in doua grupe competitionale A si B.

Iata distributia grupelor:

R 12
Grupa A: RC Select, CS Dinamo, CS Olimpia, CS Metrorex
Grupa B: CCS 3 Steaua, RC Pantelimon, CCS 6, Rc Flamingo

R 10
Grupa A: RC Select, CS Dinamo, RC Pantelimon
Grupa B: CCS 3 Steaua, RC Flamingo, CS Olimpia

R 8

Grupa A: RC Select, CSA Steaua, RC Pantelimon
Grupa B: CCS 3 Steaua, CS Olimpia, RC Flamingo

Meciurile din grupe se vor desfasura pe sistemul fiecare cu fiecare. Castigatorii grupelor urmeaza sa-si dispute semifinalele si, apoi, finala. Durata meciurilor: R 12 – doua reprize a cate 15 minute, R 10 – 2 reprize a cate 10 minute, R 8 – doua reprize a cate 7 minute. Fireste, reprizele vor fi despartite de pauze de odihna.

DIVIZIA NATIONALA - Baia Mare si Farul vin duminica sa dea lovitura la Bucuresti: victorii cu Steaua si Dinamo in semi

Cele doua echipe care “indraznesc” sa conteste suprematia Bucurestiului sunt nevoite sa joaca semifinalele Diviziei Nationale pe terenul adversarelor. Duminica, 18 mai, Baia Mare are meci cu Steaua si Farul cu Dinamo. Chiar daca in acest sezon nici una nu a reusit sa castige nici macar un meci in fata rivalelor, de dat aceasta antrenorii celor dua formatii spun ca deznodamantul va fi cu totul altul. “Vrem sa dam lovitura in Bucuresti. Daca reusim sa nu mai gresim atat de mult si daca avem putin noroc cred ca vom invinge Steaua”, spune Eugen Apjock, antrenorul din Baia Mare. “Jucatorii mei trebuie sa si doreasca victoria, sa creada ca pot invinge si sunt convins ca o vor face”, adauga si Leodor Costea, tehnicianul Farului. Meciurile se joaca duminica de la ora 10:00, respectiv 13:00.


SEMIFINALE - Duminica 18 mai


Steaua Bucuresti [Locul 1] – CSM U Baia Mare [Locul 4]

- stadion Steaua
- ora 10:00 [inregistrat la Sport.ro, ora 15:00]

Dinamo Gaz Sud [Locul 2] – RCJ Farul [Locul 3]
- stadion Dinamo
- ora 13:00 (in direct la Sport.ro)

FINALE - Sambata 24 mai

Finala mica 3-4

- stadion Arcul de Triumf
- ora 13:00

Finala mare 1-2
- stadion Arcul de Triumf
- ora 16:00 [in direct la Sport.ro]

RUGBY LA TV - Nu va faceti program duminica: semifinalele din Romania si Anglia sunt una dupa alta la TV

Nu mai putin de 6 meciuri veti putea vedea, din Franta, Anglia, Romania si Emisfera Sudica. Mai mult, in aceeasi zi puteti urmari semifinalele din Romania si Anglia, practic una dupa alta. Vineri incepe toata nebunia cu meciul Brive – Stade Francais, la Eurosport 2, meci in care au mari sanse sa joace romanii Toderasc si Manta la echipa gazda. Sambata vom urmari partida dintre Blues si Hurricanes din Super 14, pe Sport.ro, ambele echipe jucand pentru calificarea in semifinale. Marea zi este insa duminica. Mai intai vedem semifinalele din campionatul Romaniei, pe Sport.ro, dupa care ne mutam pe Sport 1 pentu semifinalele din Anglia.
RUGBY LA TV

Vineri, 16 mai / Eurosport 2
21:30: Brive – Stade Francais [Top 14, et.22] – IN DIRECT

Sambata, 17 mai / Sport.ro
08:30: Blues – Hurricanes [Super 14, et. 14] - PREMIERA

Duminica, 18 mai / Sport.ro
13:00: Dinamo – Farul [semifinala Romania] – IN DIRECT
14:45: Steaua – Baia Mare [semifinala Romania] – INREGISTRAT

Duminica, 18 mai / Sport 1
16:00: London Wasps - Bath [semifinala Anglia] – IN DIRECT
18:30: Gloucester - Leicester [semifinala Anglia] – IN DIRECT

HEINEKEN CUP - Cardiff in asteptarea marii finale a rugby-ului european

Millenium Stadium din Cardiff va gazdui cea de-a 13 finala Heineken Cup. Evenimentul, asteptata de intreaga suflare rugbistica de pe continent va avea loc sambata viitoare, de 24 mai, 2008. Castigatoare de trei ori a Cupei Heineken, Stade Toulousain se va intalni intr-un meci decisiv cu castigatoarea din 2006, Munster.
Este a cincea oara cand marea finala a cluburilor europene se desfasoara la Carfiff. Capitala Tarii Galilor fiind pregatita deja pentru meciul care va decide Campioana Europei. Cardiff a gazduit primele doua finale ale Cupei Heineken, atunci cluburile franceze Toulouse si Brive si-au disputat prima finala. A doua finala a fost castigata de Leicester Tigers in 2002. Momentul magic din 2006 cand Munster a devenit campioana a stabilit un record de audienta: 74.600 de spectatori. Atunci Munster a invins echipa franceza Biarritz Olympique. Meciul se joaca si de data asta cu casa inchisa, cele 50.000 de bilete puse in vanzare vara trecuta s-au epuizat imediat. ERC a rezervat 15.000 de bilete pentru fanii celor doua finaliste, impartite egal intre Toulouse si Munster. Restul de bilete fiind invitatii pentru parteneri, sponsori, staff-uri tehnice si oficiali ai rugbyului european. Preturile biletelor incepe cu 20 de lire sterline si ajunge la 55. Urmariti blog-ul nostru si veti afla ultimele stiri despre marea finala a rugbyului european.

13.05.2008

DIVIZIA NATIONALA: Finalele Diviziei Nationale se joaca in cuplaj pe Stadionul Arcul de Triumf

Sambata, 31 mai, va fi o zi plina de rugby in Bucuresti. In acea zi se vor disputa finalele Diviziei Nationale, editia 2007-2008, iar FRR a decis ca ambele partide sa aiba loc in cuplaj pe Stadionul Arcul de Triumf. De la ora 13:00 se va disputa finala mica a DN (locurile 3-4), iar de la ora 16:00 se va juca finala mare (locurile 1-2). Intreg podiumul Diviziei Nationale se va hotara astfel pe Stadionul Arcul de Triumf. Pana la finale, duminica 18 mai avem semifinalele competitiei, Steaua – Baia Mare si Dinamo – Farul. Meciurile au loc pe terenul primelor formatii, mai bine clasate, si sunt eliminatorii.

Iata care este programul ultimelor doua faze ale Diviziei Nationale 2007-2008

SEMIFINALE - Duminica 18 mai

Steaua Bucuresti [Locul 1] – CSM U Baia Mare [Locul 4]
- stadion Steaua
- ora 10:00 (inregistrat la Sport.ro, ora 15:00)

Dinamo Gaz Sud [Locul 2] – RCJ Farul [Locul 3]
- stadion Dinamo
- ora 13:00 (in direct la Sport.ro)


FINALE - Sambata 31 mai

Finala mica 3-4
- stadion Arcul de Triumf
- ora 13:00

Finala mare 1-2
- stadion Arcul de Triumf
- ora 16:00 (in direct la Sport.ro)

11.05.2008

"Friendly matches" pe Steaua

Copiii de la Steaua, Grivita, Select, Flamingo s-au intalnit sambata pe stadionul Steaua intr-o verificare utila inainte de principala competitie pentru copiii - Cupa Bucurestiului. Iata tabloul intalnirilor si imagini [in coloana din dreapta] de la meciurile copiilor.

Grupa R 8
Steaua 2 - Flamingo 1 / 20 - 5
Select - Flamingo / 10 - 5
Steaua 1 - Grivita / 35 - 0
Steaua 1 - Select / 20 - 5
Steaua 2 Flamingo 2 / 25 - 10
Flamingo 2 - Grivita / 0 - 30

Grupa R 10
Steaua - Flamingo / 20 - 5
Grivita - Select / 10 - 15

Grupa R 12

Steaua - Grivita / 40 - 10
Steaua - Select / 15 - 10
Grivita - Select / 0 - 30

CUPA ROMANIEI: Dinamo castiga Cupa Romaniei, 18-30 [12-9], Steaua a pierdut titlul detinut 3 ani


Final de Finala, si Dinamo castiga titlul si Cupa Romaniei Oil Terminal. Dupa o prima repriza destul de echilibrata in Finala Cupei Romaniei, Steaua-Dinamo, in care ambele formatii au dorit sa domine, punctele au fost marcate numai din penalitati: 12-9, la pauza. 4 lovituri de penalizare reusite de Vlaicu (Steaua), respectiv 3 penalitati marcate de Stanca (Dinamo). A doua repriza a adus alte penalitati si, pe final, doua eseuri consecutive ale lui Dinamo la Finala Cupei Romaniei: Dinamo castiga cu 30-18 in fata Stelei, care pierde astfel titlul pe care-l detinea de 3 ani.