05.07.2008

All Blacks vs Springboks 19 – 8 / cea de-a 30 victorie succesiva pe teren propriu

Noua Zeelanda in forma maxima a invins Africa de Sud, campioana mondiala, cu 19-8 in primul meci al TriNations, editia 2008. All Blacks a excelat prin indemanare, a facut mai putine greseli si a avut mai mult timp posesia balonului. Astfel, prin victoria asupra Springboks, neozeelandezi obtin cea de-a 30 victorie succesiva pe teren propriu. All Blacks a avut avantajul teritorial si au avut posesia peste 60 la suta din perima repriza si si-a continuat dominatia in a doua parte. "A fost un meci important pentru noi" spune Rodney So'oialo, cel care l-a inlocuit pe Ritchie McCaw in doua posturi cruciale pentru Noua Zeelanda, cel de capitan si postul numarul 7. "Primele 15 minute ale celei de-a doua reprize au fost cruciale. Sud africanii au fost peste noi, dar am reusit sa facem fata atacurilor si sa invingem" concluzioneaza So'oialo. Eroul meciului a fost Daniel Carter care a marcat 14 puncte pentru echipa sa. Prin victoria de astazi, Noua Zeelanda urca in clasamentul IRB pe pozitia fruntasa. In acest context, meciul de saptamana viitoare dintre cele doua protagoniste, chiar daca se desfasoara tot in Noua Zeelanda, se anunta foarte disputat.

All Blacks vs Springboks - statistici

Primul meci din editia 2008 a TriNations Cup dintre Noua Zeelanda si Africa de Sud, campioana mondiala, porneste cu aceeasi sorti de izbanda pentru ambele echipe. Nici una dintre cele doua echipe nu are statutul de favorita. Totusi, daca neozeelandezi inving vor stabili noi recorduri.Din cele 15 meciuri jucate intre cele doua team-uri din 1994 incoace, All Blacks a castigat 13, Africa de Sud, unul, iar un meci s-a incheiat la egalitate. Trei dintre cele patru meciuri disputate pe stadionul din Wellington au fost castigate de All Blacks, Springboks obtinand, in 1998, pe acest stadion singura victorie din intalnirile directe, 13-3.

In aceasta perioada All Blacks a marcat 387 de puncte in 15 meciuri, iar Springboks doar 229, media pe meci fiind de 26-15 in favoarea neozeelandezilor. De patru ori neozeelandezi i-au batut pe africani la mai mult de 20 de puncte diferenta.

Nici conditiile meteo nu sunt in favoarea africanilor, in aceasta perioada temperaturile la Wellington sunt cuprinse intre patru si unsprazece grade celsius, alternate cu averse puternice.

04.07.2008

Editia 2008 a TriNations Cup debuteaza maine

Actuala editie a celei mai puternice competitii de rugby din Emisfera Sudica debuteaza maine cu partida Noua Zeelanda – Africa de Sud. Dupa ce au castigat ultima Cupa Mondiala, sud africani vor sa-si mentina credibilitatea, iar Australia si Noua Zeelanda vor sa demonstraze ca evolutia slaba de la aceeasi cupa a fost o intamplare.

Sud africanii si-au propus nici mai mult, nici mai putin, decat sa-i invinga pe All Blacks pe teren propriu. Antrenorul sud-african Peter de Villiers recunoaste ca este o sarcina grea, dar nu imposibila: "Chiar daca noi suntem campioni mondiali, nu plecam din postura de favoriti. Totusi, evolutia neconvingatoare a Noii Zeelande din ultima vreme ne da sperante la victorie". Aura infailibila a neozeelandezilor a suferit anul trecut, cand All Blacks au fost eliminati de timpuriu de la Cupa Mondiala.

Graham Henry, antrenorul reconfirmat al neozeelandezilor, are de aparat 29 de victorii consecutive pe teren propriu, trei cupe TriNations, tot consecutive, si cei 10 ani, de cand Springboks nu au invins in Noua Zeelanda. "Springboks vin la noi ca si campioni mondiali, iar schimbarile din ultimul an din echipa All Blacks, ii indreptatesc pe sud-africani sa se gandeasca la victorie", declara Henry inainte de meci.

Participantele TriNations si-au facut deja incalzirea. Africa de Sud a castigat cele doua meciuri test cu Tara Galilor si Italia. Noua Zeelanda a invins Irlanda si Anglia, in doua meciuri test, iar Australia a spulberat Irlanda si Franta.

Intalnirea Noua Zeelanda – Africa de Sud va putea fi urmarita in direct, sambata, 5 iulie, pe canalul sport.ro, incepand cu ora 10:35.

03.07.2008

Dan Carter va fi coleg cu Tincu si Tonita

Internationalul neozeelandez Dan Carter s-a transferat la formatia franceza Perpignan, unde va fi coleg cu romanii Marius Tincu si Ovidiu Tonita.Mijlocasul la deschidere cu 45 de selectii pentru All Blacks a fost aproape si de un transfer la Toulon, echipa care il are pe Tana Umaga in staff, insa Perpignan s-a miscat mai repede. Cel mai bun jucator al lumii in 2005 va sta la Perpignan doar 6 luni, incepand cu luna decembrie, pentru ca doar atat i-a permis Federatia Neozeelandeza, in aceasta tara existand o regula care spune ca jucatorii care evolueaza in strainatate nu mai sunt convocati la echipa nationala. RE

Programul intalnirilor rugby 7 din acest wekend

Rugby in 7 isi decide in acest week-end camiopana. Stadionul Arcul de Triumf va gazdui in zilele de sambata si duminica, intalnirile care vor stabili campioana la rugby in sapte. Dupa etapa intai, desfasurata week-end-ul trecut la Constanta, in fruntea clasamantului se afla Steaua. Iata grupele si programul intalnirilor:

Grupa A: RC Grivita Bucuresti, RCJ Farul Constanta, CSM-CS Olimpia, CS Universitatea Cluj, CSM Bucovina Suceava, CSA Steaua Bucuresti

Grupa B: CFR-CSUM Brasov, CSM U Baia Mare, RCM Timisoara, CS Poli.Agro.Iasi, RC Barlad, CS Dinamo Gaz Sud

JOCURI IN GRUPE – 5 iulie

09:00: Grupa A: Grivita – Farul
09:20: Grupa A: Olimpia – Cluj
09:40: Grupa A: Suceava – Steaua
10:00: Grupa B: Brasov – Baia Mare
10:20: Grupa B: Timisoara – Iasi
10:40: Grupa B: Barlad - Dinamo
11:00: Grupa A: Steaua – Grivita
11:20: Grupa A: Farul – Olimpia
11:40: Grupa A: Suceava – Cluj
12:00: Grupa B: Dinamo – Brasov
12:20: Grupa B: Baia Mare – Timisoara
12:40: Grupa B: Barlad – Iasi
13:40: Grupa A: Olimpia – Steaua
14:00: Grupa A: Cluj - Farul
14:20: Grupa A: Grivita – Suceava
14:40: Grupa B: Timisoara – Dinamo
15:00: Grupa B: Iasi – Baia Mare
15:20: Grupa B: Brasov – Barlad
15:40: Grupa A: Steaua – Cluj
16:00: Grupa A: Grivita – Olimpia
16:20: Grupa A: Suceava – Farul
16:40: Grupa B: Dinamo – Iasi
17:00: Grupa B: Brasov – Timisoara
17:20: Grupa B: Barlad – Baia Mare
17:40: Grupa A: Farul – Steaua
18:00: Grupa A: Cluj – Grivita
18:20: Grupa A: Olimpia – Suceava
18:40: Grupa B: Baia Mare – Dinamo
19:00: Grupa B: Iasi – Brasov
19:20: Grupa B: Timisoara – Barlad

FINALE – 6 iulie

Locurile 1-4

09:00: Loc 1 Gr A – Loc 2 Gr B
09:20: Loc 2 Gr A – Loc 1 Gr B

Locurile 5-8

09:40: Loc 3 Gr A – Loc 4 Gr B
10:00: Loc 4 Gr A – Loc 3 Gr B

Locurile 9-12


10:20: Loc 5 Gr A – Loc 6 Gr B
10:40: Loc 6 Gr A – Loc 5 Gr B

01.07.2008

In acest week-end se decide campioana Romaniei la rugby in 7

Sambata, 5 iulie, si duminica, 6 iulie, se va disputa, in Bucuresti, Etapa a II-a a Campionatului National de Rugby in 7. Dupa prima runda, care s-a jucat week-end-ul trecut la Constanta, pe locul 1 din clasamentul general se gaseste Steaua Bucuresti, cu 16 puncte, urmata de Dinamo, 12 puncte, Farul, 10 puncte, si Baia Mare, 9 puncte. Ca si la etapa precedenta stelistii si dinamovistii sunt in grupe diferite, asa ca se pot intalni doar in fazele finale. Adversarele lor importante raman tot Farul, respectiv Baia Mare. Turneului Bucuresti Sevens, va debuta sambata, 5 iulie, la ora 09:00, urmand ca in acea zi sa se dispute toate partidele din grupe. Duminica, 6 iulie, vor avea loc meciurile din semifinale si finale, cu meciul pentru locul 1 de la ora 12:40. Echipa campioana a Romaniei se va alege dupa ce se vor aduna punctele primite de fiecare formatie in ambele etape, de la Constanta si Bucuresti.

Romania U17 – victorie cu 17-0 in Georgia

Echipa nationala sub 17 ani a Romaniei a jucat primul ei meci din cadrul Turneului Marii Negre, care se disputa in Georgia, orasul Poti. “Stejareii” au intalnit formatia secunda a gruzinilor si au invins fara emotii, cu 17-0. Fundasul Niacsu a marcat un eseu inca din minutul 4 iar centrul Conache a transformat apoi 4 penalitati. La pauza a fost 8-0. Romania va avea acum cateva zile de pauza si pe 5 iulie va juca finala turneului cu invingatoarea din al doilea meci de astazi, Georgia – Ucraina, adica aproape sigur cu echipa georgiana.

TriNations Cup 2008, debuteaza in acest week-end

TriNations Cup, puternicul turneu al Emisferei Sudice, care ii are combatanti pe: Noua Zeelanda, Australia si Africa de Sud, debuteaza la sfarsitul acestei saptamani. In partida inaugurala se vor intalni: Noua Zeelanda si Africa de Sud. O veste buna pentru amatorii rugby-ului de calitate, etapele turneului vor fi transmise de sport.ro.
Programul TriNations Cup 2008:

5 Iulie:
10:35/sport.ro: Noua Zeelanda – Africa de Sud [direct]

12 Iulie: Noua Zeelanda – Africa de Sud

19 Iulie: Australia - Africa de Sud

26 Iulie: Australia – Noua Zeelanda

2 August: Noua Zeelanda - Australia

16 August: Africa de Sud - Noua Zeelanda

23 August: Africa de Sud - Australia

30 August: Africa de Sud - Australia

13 Septembrie: Australia – Noua Zeelanda

30.06.2008

Australia surclaseaza Franta cu 34 – 13 in primul meci test al „cocosului galic” de la Sydney

„Albastrii” au pierdut la scor primul meci test sustinut la antipozi. Franta, intr-o formula noua, a fost spulberata de o echipa a Australiei de neoprit. Daca in prima repriza jocul a fost oarecum echilibrat: 10 – 6, in repriza a doua australienii s-au impus cu 34 – 13.Eroul meciului a fost Matt Giteau care a marcat nu mai putin de 19 puncte in buturile franceze. In repriza a doua australienii se distantasera la 34 – 6, francezii recuperend in final cateva puncte.

"A fost o performanta stimulatoare pentru noi"
. a declarat antrenorul australian Robbie Deans. "Am facut cateva greseli in prima repriza, dar in repriza a doua am aratat mai multa rabdare si am profitat de asta", a conchis Dean dupa meci.

"Stiu ca rugby-ul la varf este compus din lucruri marunte, iar noi ne-am ocupat mai mult de ele decat de jocul de ansamblu. Am platit pentru asta"
a spus Marc Lievremont, antrenorul francez.

Tot in weekend-ul trecut, Italia a jucat la Buenos Aires un meci test in compania "pumelor" argentiniene. Italienii au produs o mare surpriza, avand in vedere valoarea argentinienilor, si au invins cu 13 – 12.

Steaua a castigat turneul de rugby in 7 de la Constanta: 14-7 in finala cu Dinamo. Farul a luat locul 3

Avem o castigatoare in prima Etapa a Campionatului National de Rugby in 7. In turneul de la Constanta s-a impus Steaua Bucuresti, care a invins in marea finala pe Dinamo, cu 14-7.

Dinamovistii au condus cu 7-0, insa Steaua a revenit si a inscris doua eseuri decisive. Steaua ia asadar 16 puncte in clasamentul final gratie acestui loc 1 si este acum favorita la titlul national. In finala mica, Farul a dispus de Baia Mare cu 19-14 tot dupa ce a fost condusa cu 7-0, luand astfel locul 3.

Pe locul 5 s-a clasat Clujul, 38-0 in finala cu Poli Iasi, iar pe locul 7 a urcat Olimpia, 21-17 cu Timisoara. Pe pozitia a 9-a a reusit sa incheie turneul Grivita, 12-7 cu Brasov. In partida pentru lingura de lemn a invins Suceava cu 42-7 pe Barlad, asa ca sucevenii s-au clasat pe 11 si Barladul pe ultimul loc.

Etapa a II-a se joaca weekendul viitor, 5-6 iulie, la Bucuresti, pe Stadionul Arcul de Triumf. Abia dupa acel turneu se cumuleaza clasamentele si aflam campioana Romaniei la rugby in 7.