31.05.2008

Dupa Cupa Romaniei, Dinamo castiga si Divizia Nationala

Dinamo stapaneste rugbyul romanesc in sezonul 2007-2008. Dupa ce au luat Cupa Romaniei, dinamovistii au cucerit astazi si Divizia Nationala BRD. De fiecare data aceeasi victima: Steaua. Astazi am avut insa un meci extrem de sarac in puncte si foarte incrancenat in atacuri fara orizont si aparare la sacrificiu. Scorul final: 6-0 pentru Dinamo si este primul meci dintre cele doua echipe fara eseu dupa multi ani. Un scor care spune cam toata povestea acestei partide. La ea trebuie sa mai adaugam: 6 puncte marcate de Stanca plus alte 15 ratate, 9 de Stanca si 6 de Vlaicu. Si, evident ,bucuria dinamovistilor de la final. Au luat Stelei si Cupa si Campionatul.

Farul a reusit: o victorie cate un sezon si locul 3 in Divizia Nationala

Echipa clasata pe locul 3 in editia 2007-2008 a Diviziei Nationale BRD este RCJ Farul Constanta. Constantenii au castigat astaxi cu 26-10 in fata celor din Baia Mare, insa dupa un joc mult mai strans decat o arata rezultatul. Acestia au avut 10-3 si 13-10 la pauza, dar la 10-10, in prima repriza, Baia Mare a ratat o penalitata (bara) si imediat a irosit-o si pe a doua. Apoi au aparut galbenele, 6 in tot meciul, si Farul a fost mai stapana pe sine, speculand la maximum, greselile adversarilor. 16-10 din penalitate, doua atacuri salvate in fata buturilor, inca o penalitate si eseu pe final. Constanta si-a indeplinit obiectivul fixat la inceput de sezon, desi la un moment dat jinduia chiar la titlu, iar Baia Mare continua sirul “blesetemelor” cum spunea antrenorul Eugen Apjock.

SUPER 14: Daniel Carter a punctat decisiv pentru Crusaders

Aripa All Blacks, Daniel Carter, cu patru penalitati si un drop gol, a facut diferenta pentru Crusaders in Finala Super 14. Neozeelandezi s-au intalnit pe arena din Christchurch, cu australianii de la Walatahs, scor final 20 – 12. Este cel de-al saptelea titlu al Emisferei Sudice adjudecat de Crusaders in 13 editii.
Punctele lui Carter au incheiat cu o victorie cei opt ani petrecuti la Crusaders de antrenorului Roobie Dean. Dupa ce a adus cinci din cele sapte titluri Super 14, Dean va pleca sa antreneze-i antreneze pe Wallabies, nationala Australiei. Ewen McKenzie, antrenorul Waratahs, aflat si el la sfarsit de mandat, a condus echipa spre doua finale Super 14, prima in 2005, tot la Christchurch. Crusaders nu le-au permis, in a doua repriza, celor de la Walathas sa marcheze niciun punct.”Dupa pauza am stiut ca daca ne pastram coeziunea in joc punctele vor veni. Asa am facut si tabela de marcaj s-a schimbat in favoarea noastra”, declara Richie McCaw, capitanul Crusaders.

30.05.2008

FINALA DIVIZIEI NATIONALE: Steaua-Dinamo se ridică la nivelul Challenge Cup

Tehnicianul echipei Steaua, Costică Florea, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că finala Diviziei Naţionale cu Dinamo are valoare unui meci din Challenge Cup şi că nicio echipă din provincie nu se poate gândi la titlu atâta timp cât nu se impune în faţa formaţiilor bucureştene.
Tehnicianul a fost completat, legat de finala programată sâmbătă, de căpitanul Stelei, Ionuţ Dimofte: "Suntem de valori apropiate şi cine va greşi mai puţin va câştiga. Dacă nu vom repeta greşelile din finala Cupei, vom câştiga. Partida trebuie să fie un adevărat spectacol pentru că o să fie multă lume".

Căpitanul alb-roşiilor, Costică Merşoiu, care a activat şi la Steaua, a afirmat că dacă echipa va prinde o zi la fel de bună ca în finala Cupei, atunci Dinamo poate realiza eventul: "Este un meci important pentru ambele echipe. Noi am demonstrat în finala Cupei că suntem cei mai buni şi sper să prindem o zi la fel de bună".

Tehnicianul dinamoviştilor, Daniel Neaga, a explicat ce înseamnă pentru rugby-ul autohton acest meci: "Am prevăzut această finală şi este în beneficiul rugby-ului românesc, pentru că adună cei mai buni jucători, 80% din naţională va fi pe teren. Vrem să fie un adevărat spectacol şi ne dorim să câştigăm, ca de fiecare dată când un trofeu e pus în joc".

Dinamo şi Steaua s-au întâlnit în finala Cupei României disputată pe 10 mai, când alb-roşii s-au impus cu scorul de 30-18. Până acum, Steaua are 24 de titluri de campioană, în timp ce Dinamo are doar 15.

Finala Diviziei Naţionale este programată sâmbătă, de la ora 16:00. Biletele la acest meci au preţuri cuprinse între 10 şi 25 de lei. Meciul pentru locurile 3-4 se va juca tot sâmbătă, de la ora 13:00, între CSM U Baia Mare şi RCJ Farul. Ambele partide se vor juca pe Stadionul Arcul de Triumf din Bucureşti.

Finala Campionatului Angliei: London Wasps - Leicester Tigers va stabili un record de audienta

Finala Guinness Premiership dintre London Wasps si Leicester Tigres este astepteta cu maxim interes de intreaga suflare rugbistica din Marea Britanie. In acest sens, partida de pe Twickenham Stadium va aduce in tribune un numar record de spectatori: peste 81.000. Potrivit statisticilor la intalnirea de maine se va inregistra cel mai mare numar de spectatori la o intalnire intre cubluri din istoria rugby-ului.
Potrivit estimarilor numarul de spectatori ai intalniri finale din Guinness Premiership va fi mai ridicat decat cel inregistrat in finala Heineken Cup din sezonul trecut. Intalnirea s-a desfasurata tot pe Twickenham si protagonistele au fost acelasi: Wasps si Leicester. Anul trecut au asistat la Finala Heineken 81.076 de spectatori., record ce va fi spulberat de audienta partidei de maine.
Cel mai mare numar de spectatori inregistrat intr-o finala britanica a fost in 2005 cand la intalnirea dintre cele doua finaliste, tot Wasps si Leicester au asistat 66.000. Finala a fost castigata de Wasps.

Recorduri de audienta s-au stabili si in Top 14, competitia de peste Canalul Manecii. Stade Francais a adus de doua ori, pe Stade de France, aproape 80.000 de spactatori. Finala Top 14 din 2004, dintre Stade Francais si Perpignan a fost urmarita de 79.722 de oameni.

Capacitatea Twickenham pe scaune este de 78.500. la acestea se adauga un susplus de 3.100 de locuri, creata datorita cereri mari de bilete. Astfel, 81.600 de spectatori vor urmari finala de maine dintre London Wasps si Leicester Tigres. Deci, Finala Guinness Premiership fi urmarita de mai multi spectatori dacat finala Champions League, din urma cu 10 zile de la Moscova. Cheslea si Manchester au adus in tribune doar 69.000 de spectatori.

29.05.2008

Sambata in finala: ultima sansa pentru Steaua de a-si lua revansa in fata lui Dinamo

Steaua Bucuresti sufera de ceva vreme atunci cand joaca impotriva lui Dinamo in meciurile decisive. Au pierdut anul trecut campionatul in fata dinamovistilor, au ratat apoi si campionatul de rugby in 7 (e drept ca la punctaveraj) iar anul acesta au pierdut si Cupa Romaniei in fata alb-rosilor. Finala Diviziei Nationale de sambata trebuie sa fie marea revansa. “In finala Cupei de acum cateva saptamani am fost naivi si am pierdut pe mana noastra, ajutati de un inainte nesanctionat de arbitru. Acum insa veti vedea un alt meci. Steaua trebuie sa-si ia revansa”, spune antrenorul George Sava. “O sa fie alt meci decat in Cupa, veti vedea. Nu vom mai face aceleasi greseli si vrem trofeul neaparat”, a adaugat si capitanul Ionut Dimofte.

Trei finale in direct la TV: finala Super 14, finala Diviziei Nationale si finala Campionatului Angliei

Weekendul acesta vom avea o zi de exceptie pentru iubitorii rugbyului de la noi din tara: vom putea vedea trei finale de campionate intr-o singura zi la TV. Prima finala va fi cea din Super14, intre Crusaders – Waratahs, de la 10:35 pe Sport.ro. Tot pe Sport.ro va urma finala Diviziei Nationale BRD, intre Dinamo si Steaua, de la ora 16:00. A treia finala se va juca pe Sport1 si va fi meciul care va decide campioana din Anglia, London Wasps – Leicester, de la ora 17:00. Ca bonus, vineri vom vedea pe Eurosport 2 partida Brive – Toulouse, de la ora 22:00.

RUGBY LA TV

Vineri, 30 mai / Eurosport 2
22:00: Brive – Toulouse [et. 24 Franta-Top14] - LIVE

Sambata, 31 mai / Sport.ro
10:35: Crusaders – Waratahs [finala Super 14] – LIVE
16:00: Dinamo – Steaua [finala campionatului] – LIVE

Sambata, 31 mai / Sport 1
17:00: London Wasps – Leicester [finala campionatului Angliei] – LIVE

28.05.2008

Anunt soc la Bucuresti: “Vrem minimum 9 jucatori locali intr-o echipa de club”, a spus presedintele IRB

Conferinta de presa de la sediul FRR la care a participat Bernard Lapasset, presedinte IRB, a adus un anunt soc al acestuia. Lapasset a dezvaluit ca a pus la punct impreuna cu presedintele UEFA, Michel Platini, un proiect care sa limiteze numarul de jucatori straini intr-o echipa de club .”In ceea ce priveste rugbyul vrem sa avem 9 jucatori locali si doar 6 straini in teren. Astfel incercam sa protejam jucatorii din acea tara, cum este normal”, a explicat Lapasset. El a recunoscut si ca proiectul se bucura de sustinerea gurvernului Frantei, care il va propune spre dezbatere si votare in lunile urmatoare in cadrul Consiliului European, a carui presedintie o va prelua, intamplator sau nu, de Franta de la 1 iulie. Aceasta limitare va afecta multe echipe de club din Franta si Anglia.

27.05.2008

SUPER 14: Crusaders si Waratahs isi disputa suprematia pentru emisfera sudica

Crusaders si Waratahs s-au calificat, dupa semifinalele de sambata, in finala Super 14. Cele doua team-uri isi vor disputa suprematia pentru Emisfera Sudica, sambata 31 mai, pe Jade Stadium din Cristchurch.
Crusaders a trecut, pe teren propriu, de conationalii de la Hurricanes, cu 33 la 22, iar Waratahs i-au invins pe cei de la Sharks. Rechini din Durban au pierdut cu 13 la 28 meciul sustinut, sambata, cu australienii din New South Wales. Asadar, in acest weekend, vom stii dupa intalnirea dintre Crusaders si Walatahs, cine este cel mai tare team al emisferei sudice.


Cruciatii emisferei sudice


Cruciatii din Cristchurch sunt cei mai titrati rugbisti ai Super 14. Echipa neozelandeza a castigat cinci din cele zece editii ale Super 12: 1998, 1999, 2000, 2002, 2005. In 2002 Crusaders au avut un parcurs perfect: 11 meciuri castigate, pus victorii in semifinala si finala. Dupa ce Super 12 a devenit Super 14, Crusaders si-a continuat dominatia asupra emisferei sudice castigand editia inaugurala a Super 14.


Floarea rara a rugby-ului australian

Echipa australiana Waratahs [numele vine de la o floare, simbol al statului New South Wales] este o vetarana a participarilor in Super 6, Super 10, Super 12 si Super 14. The 'Tahs, cu sediul in Sydney, este una dintre cele mai populare echipe ale competitiei transcontinentale. In 2002, cea mai buna performanta in Super 12 a fost o semifinala cu Bummbies, 51-10. In 2005 a avut cel mai bun parcurs, a terminat pe locul secund in competitia interna si a pierdut finala Super 14 cu Crusaders.