30.05.2008

Finala Campionatului Angliei: London Wasps - Leicester Tigers va stabili un record de audienta

Finala Guinness Premiership dintre London Wasps si Leicester Tigres este astepteta cu maxim interes de intreaga suflare rugbistica din Marea Britanie. In acest sens, partida de pe Twickenham Stadium va aduce in tribune un numar record de spectatori: peste 81.000. Potrivit statisticilor la intalnirea de maine se va inregistra cel mai mare numar de spectatori la o intalnire intre cubluri din istoria rugby-ului.
Potrivit estimarilor numarul de spectatori ai intalniri finale din Guinness Premiership va fi mai ridicat decat cel inregistrat in finala Heineken Cup din sezonul trecut. Intalnirea s-a desfasurata tot pe Twickenham si protagonistele au fost acelasi: Wasps si Leicester. Anul trecut au asistat la Finala Heineken 81.076 de spectatori., record ce va fi spulberat de audienta partidei de maine.
Cel mai mare numar de spectatori inregistrat intr-o finala britanica a fost in 2005 cand la intalnirea dintre cele doua finaliste, tot Wasps si Leicester au asistat 66.000. Finala a fost castigata de Wasps.

Recorduri de audienta s-au stabili si in Top 14, competitia de peste Canalul Manecii. Stade Francais a adus de doua ori, pe Stade de France, aproape 80.000 de spactatori. Finala Top 14 din 2004, dintre Stade Francais si Perpignan a fost urmarita de 79.722 de oameni.

Capacitatea Twickenham pe scaune este de 78.500. la acestea se adauga un susplus de 3.100 de locuri, creata datorita cereri mari de bilete. Astfel, 81.600 de spectatori vor urmari finala de maine dintre London Wasps si Leicester Tigres. Deci, Finala Guinness Premiership fi urmarita de mai multi spectatori dacat finala Champions League, din urma cu 10 zile de la Moscova. Cheslea si Manchester au adus in tribune doar 69.000 de spectatori.

Niciun comentariu: