18.04.2008

Copiii rugbisti se intrec in acest weekend pe stadionul Steaua

Pe langa echipa organizatoare vor participa copiii de la Select, Pantelimon si Grivita. Este, deja, a treia saptamana in care copiii de la Steaua joaca "friendly matches" in compania echipelor din Capitala. "Incercam sa organizam cat mai multe meciuri pentru copiii. Numai asa, prin meciuri directe, ei isi pot verifica acumularile de peste saptamana." spune Stefan Acsinte, unul dintre antrenorii Stelei. Asadar, sunteti invitati, dupa meciul seniorilor stelisti cu Baia-Mare, pe terenurile de rugby din Ghencea se vedeti generatia de maine a rugby-ului romanesc la lucru.

17.04.2008

Top 14, Super 14 & Guinness Premiership in acest weekend la TV

Vineri - 18 aprilie / Sport 1
20:45: Gloucester - Saracens [Campionatul Angliei, etapa 19] - PREMIERA

Vineri – 18 aprilie / Eurosport 2
21:30: Bourgoin – Castres [Campionatul Frantei, etapa 18]– DIRECT

Sambata – 19 aprilie / Sport.ro
08:30: Chiefs – Crusaders [Super 14, etapa 10] – PREMIERA

Sambata – 19 aprilie / Sport 1
16:45: London Irish - Harlequins [Campionatul Angliei, etapa 20] – DIRECT

Romania U20 se pregateste sa infrunte Haka celor din Cook Islands


Peste doua zile avem al doilea meci al Romaniei U20 la Campionatul Mondial din Chile. Echipa noastra va juca impotriva celor din Cook Islands, o insula dependenta de Noua Zeelanda care are o populatie de doar 20.000 de locuitori. Rugbyul este insa la el acasa in aceasta insula iar jucatorii de aici fac Haka inainte de fiecare meci, asa cum au demonstrat si la prima lor partida de la CM, cand au pierdut cu 10-33 in fata gazdelor din Chile. “Este o echipa nonconformista, foarte rapida si cu un joc agresiv. Joaca la mana din toate zonele si cu siguranta ca va fi o partida interesanta impotriva lor”, ne-a spus managerul Romaniei, Florin Matei. Vestea buna din sanul echipei noastre este ca nu avem accidentari dupa victoria muncita in fata Namibiei, 28-26, asa ca toti jucatorii sunt apti pentru al doilea meci. Partida Romania – Cook Islands se joaca sambata, 19 aprilie, de la ora 21:00, ora Romaniei, si RUGBY.RO va aduce detalii de la acel meci in timpul disputarii lui.

“Stejarii” U20 au trecut de Namibia luand si punctul bonus in prima lor partida de la Campionatul Mondal din Chile, 28-26, iar acum toate gandurile se indreapta spre al doilea joc, cel cu Cook Islands. Cine este insa Cook Islands? Din punct de vedere georgrafic, Cook Islands este o insula in Pacific care are ca sef de stat pe regina Angliei si este guvernata impreuna cu Noua Zeelanda, tara cu care are legaturi foarte stranse. Doar 20.000 de oameni traiesc in aceasta insula, pe o suprafata de 240 de kilometri patrati. Din punct de vedere rugbystic insa, Cook Islands sunt o natiune maori foarte mandra de acest sport, care joaca in stilul sudic consacrat: rapid, la mana si foarte spectaculos. Nu intamplator echipa de seniori din Cook Islands a reusit recent la turneul de rugby in 7 de la Wellington, din cadrul IRB Sevens, sa invinga nationala Angliei, un rezultat care a uimit pe multa lume.

La Campionatul Mondial U20, Cook Islands a pierdut in primul ei meci in fata gazdelor din Chile cu 10-33, insa dupa ce la pauza tabela arata doar 20-10 in favoarea celor din Chile. Acel meci a avut nu mai putin de 2 galbene si un rosu pentru Cook Islands, ceea ce arata o data in plus determinarea cu care joaca aceasta formatie. Poate ca nici nu ar fi pierdut daca nu ar fi existat aceste cartonase, toate in repriza a doua. Interesant este ca meciul a avut 4.000 de spectatori in tribune, toti sustinand, bineinteles, pe Chile.

Intamplator, sau nu, nationala Romaniei a asistat si ea la partida dintre Chile si Cook Islands, putand astfel sa vada pe viu urmatoarele doua adversare. “Echipa din Chile este una tipic sudica. Este o formatie nonconformista, cu un joc foarte artagos, care prefera sa joace la mana aproape din orice pozitie. Cei din Cook Islands sunt cat se poate de decisi in teren si la meciul cu Chile au executat o Haka la care au stat practic nas in nas cu adversarii lor, incercand sa-i intimideze. Vom avea cu siguranta un meci foarte interesant impotriva lor”, ne-a povestit Florin Matei, managerul Romaniei U20.

Asteptand confruntarea de sambata cu Chile, nationala Romaniei a avut ieri parte de refacere la un bazin din apropierea hotelului in care este cazata, apoi a mers sa se destinda intr-un mall, incercand sa uite de tensiunea finalului de meci cu Namibia. Cea mai buna veste pentru noi este faptul ca nu avem accidentari, asa ca toti jucatorii dn lot sunt apti pentru cel de-al doilea meci al CM. Ziua de astazi, care incepe in Chile cam in jurul pranzului la noi (din cauza diferentei de fus orar de 7 ore) este rezervata antrenamentelor specifice pentru meciul cu Cook Islands.

Ionel Cazan, capitanul nationalei Romaniei, este in acest moment jucatorul care a marcat prima incercare a Campionatului Mondial din Chile. El a reusit sa inscrie in minutul 3 al partidei cu Namibia si astfel va ramane in istoria acestei competitii. La capitolul statistici conduce detasat Georgia, care a inscris 90 de puncte celor din Jamaica si a reusit nu mai putin de 14 eseuri.

“In meciul cu Namibia cel mai mult a contat faptul ca echipa a crezut pana la sfarsit ca poate castiga si asta s-a simtit in teren. Inaintarea a fost puternica si astfel am inscris 2 eseuri cu ajutorul molului iar marginea a prins aproape tot. Din pacate lansarile dupa margine nu au functionat asa cum trebuia si acolo am pierdut multe baloane. La ora jocului a fost foarte cald, 30 de grade Celsius, iar acest lucru ne-a afectat destul de mult. Centrii nostri au reusit niste placaje care au starnit rumoare in tribune si speram ca la fel sa se intample si in meciul cu Cook Islands. Evident ca nu ne gandim decat la 5 puncte in meciul cu Cook Islands pentru a putea aborda apoi meciul decisiv cu Chile, pentru locul 1 in grupa”, a conchis Florin Matei.

Partida Romania – Cook Islands se joaca sambata, 19 aprilie, de la ora 21:00, ora Romaniei, si RUGBY.RO va aduce detalii de la acel meci in timpul disputarii lui. Arbitrul de centru este georgianul Ucha Narimanidze. In aceeasi zi, dar de la ora 23:00, se joaca si cealalta partida din grupa noastra, Chile – Namibia.

O veste menita sa ne bucure din cealalta grupa a CM. Arbitrul roman Horatiu Bargaunas a fost delegat sa conduca al doilea sau meci consecutiv la centru. Dupa ce in prima etapa a fluierat Uruguay – Coreea 67-8, acesta va conduce acum partida dintre Uruguay si Jamaica. Bargaunas este singurul arbitru de centru din prima etapa care va conduce un meci si in a doua etapa, ceilalti fiind inlocuiti de tusierii din prima runda. In aceasta grupa este clar ca Georgia si Uruguay se bat pentru locul 1, ramanand ca in ultima etapa meciul direct sa decida dine merge in finala.

CAMPIONATUL MONDIAL U20

- divizia secunda, Chile

GRUPA A: Chile, ROMANIA, Namibia, Cook Islands

GRUPA B: Georgia, Uruguay, Coreea, Jamaica

PROGRAMUL MECIURILOR


Faza grupelor

Etapa I - 15 aprilie

Romania - Namibia 28-26
Georgia – Jamaica 90-3
Chile – Cooks Islands 33-10
Uruguay – Coreea 67-8

Clasamente

Grupa A

1. Chile 1 1 0 0 33-10 1pbonus 5puncte
2. Romania 1 1 0 0 28-26 1pb 5p
3. Namibia 1 0 0 1 2pb 2p
4. Cook Islands 1 0 0 1 10-33 0pb 0p

Grupa B

1. Georgia 1 1 0 0 90-3 1pbonus 5puncte
2. Uruguay 1 1 0 0 67-8 1pb 5p
3. Coreea 1 0 0 1 8-67 0pb 0p
4. Jamaica 1 0 0 1 3-90 0pb 0p

Etapa a II-a – 19 aprilie

ROMANIA – Cook Islands (ora 21:00, ora Romaniei)
Chile – Namibia
Georgia – Coreea
Uruguay – Jamaica (arbitru Horatiu Bargaunas)

Etapa a III-a – 23 aprilie

ROMANIA – Chile (ora 23:00, ora Romaniei)
Coreea – Jamaica
Namibia – Cooks Islands
Uruguay – Georgia

Finale – 27 aprilie

Locurile 7-8: Locul 4 Grupa A – Locul 4 Grupa B
Locurile 5-6: Locul 3 Grupa A – Locul 3 Grupa B
Locurile 3-4: Locul 2 Grupa A – Locul 2 Grupa B
Locurile 1-2: Locul 1 Grupa A – Locul 1 Grupa B

DIVIZIA NATIONALA - Play-off & Play-out - 19.04.2008

"Vrem sa jucam semifinala acasa, asa ca ne trebuie o victorie in fata Farului”, spun dinamovistii

Dinamo infrunta sambata Farul intr-unul dintre cele mai importante meciuri din finalul sezonului regulat al Diviziei Nationale. Dinamovistii trebuie sa castige daca vor sa fie siguri de faptul ca vor incheia sezonul pe locul 2 si astfel vor avea parte de o semifinala pe propriul teren. “Obiectivul nostru este sa disputam semifinala pe teren propriu si pentru asta ne trebuie o victorie in fata Farului. La noi orice partida este importanta si de aceea nici nu ne gandim sa pierdem in meciul de sambata. Va lipsi Calafeteanu si absenta lui este importanta, insa Caplescu il poate suplini fara probleme”, ne-a explicat Daniel Neaga, antrenorul lui Dinamo. Dinamovistii nu vor putea conta pe Ratiu si Lupu in acest meci. Partida se joaca de la ora 15:00 pe Stadionul Dinamo-Victoria, intrarea fiind libera.

Dinamo si Farul s-au intalnt o singura data pana acum in Divizia Nationala, in Play-off, pentru ca in sezonul regulat au fost in serii diferite. A iesit insa atunci un meci extrem de disputat pe terenul din Constanta, cu Farul conducand la pauza cu 17-6, o diferenta de 11 puncte care putea sa fie decisiva. Mai mult, in partea a doua, tabela s-a dus la 20-6 pentru Farul si Dinamo avea probleme serioase.. Finalul de joc a adus un forcing dinamovist cu 19 puncte consecutive., in care bucurestenii au marcat 3 eseuri unul dupa altul, asa ca au reusit sa castige cu 25-20. Punctul bonus a ramas la Farul.
Sambata se anunta din nou un meci de care pe care. Mai ales ca miza este extrem de mare: o semifinala pe propriul teren. Daca Farul pierde, Dinamo se poate duce si la 6 puncte distanta in fata lor (in functie de punctele bonus luate) si locul 2 devine o himera pentru constanteni, care mai au de jucat si cu Steaua in etapa viitoare. Sunt obligati astfel cei de la Farul sa faca totul pentru a castiga.
Dinamo are in acest moment ascendentul moral al succesului din tur si al avansului de 1 punct in clasament. Antrenorul Daniel Neaga stie insa ca va avea parte de un joc foarte dificil, in care diferenta s-ar putea sa se faca abia catre ultimele minute. “Obiectivul nostru este sa disputam semifinala pe teren propriu si pentru asta ne trebuie o victorie in fata Farului. La noi orice partida este importanta si de aceea nici nu ne gandim sa pierdem in meciul de sambata. Va lipsi Calafeteanu si absenta lui este importanta, insa Caplescu il poate suplini fara probleme. Farul si-a facut o echipa foarte buna, are multi straini in lot, asa ca fiecare meci cu ei este greu .Vedem sambata pe teren cine este mai puternic”, ne-a marturisit Neaga. Tehnicianul dinamovist nu ii va putea folosi, alaturi de Caplescu, nici pe Ratiu si Lupu, inca accidentati.
Meciul Dinamo – Farul se joaca sambata de la ora 15:00 pe stadionul Dinamo-Victoria, intrarea la stadion fiind libera. Arbitru de centru va fi Gheorghe Sabau.

DIVIZIA NATIONALA / PLAY-OFF
Etapa a VIII-a, sambata 19.04.2008

CSA Steaua Buc. - CSM U Baia Mare [Stad. Steaua, Ora 10.00]

Arbitru: Radu Petrescu:
Judecatori de margine: Emanuel Gorodea si Mihai Stuparu

CS Dinamo Buc.- RC Farul C-ta [Stad. Dinamo, Ora 15.00]

Arbitru: Gheorghe Sabau
Judecatori de margine: Bogdan Gordin si Simion Marginean

RC M Timisoara - CS Univ. B.T. Cluj [Stad. RCM, Ora 10.00]

Arbitru: Danut Frasineanu
Judecatori de margine: Valeriu Toma si Ionut Bodea

CLASAMENT

1. Steaua 7 6 1 0 262-82 4pbonus 30puncte
2. Dinamo 7 5 1 1 251-121 5pb 27p
3. Farul 7 5 0 2 195-119 6pb 26p
4. Baia Mare 7 3 0 4 162-126 2pb 14p
5. Cluj 7 1 0 6 106-233 1pb 5p
6. Timisoara 7 0 0 7 61-356 0pb 0p

Etapa a IX-a, miercuri 23.04.2008

RC Farul C-ta - CSA Steaua Buc. (Stad.Farul, Ora 15.00)
CSM U Baia Mare - CS Univ. B.T. Cluj (Stad. L Ghinet, Ora 10.00)
CS Dinamo Buc.- RC M Timisoara (Stad. Dinamo, Ora 10.00)

DIVIZIA NATIONALA / PLAY-OUT
Etapa a VIII-a, sambata 19 04 2008

CSM Bucovina Suceava - RC Barlad (Stad. Unirea, Ora 14.00)

Arbitru: Bogdan Milita
Judecatori de margine: Vlad Iordachescu si Robert Diaconescu

CSM CS Olimpia Buc.- CS Poli. Agro. Iasi (Stad. Olimpia, Ora 10.00)

Arbitru: Cristian Raduta
Judecatori de margine: Dragos Ionescu si Cosmin Popescu

CFR CSU M Brasov - RC Grivita Buc. (Stad. CFR, Ora 13.00)

Arbitru: Doru Gordin
Judecatori de margine: Aurel Spiridon si Alexandru Nitulescu

CLASAMENT

1. Olimpia Bucuresti 7 6 0 1 175-43 5pbonus 29puncte
2. Poli Iasi 7 5 0 2 177-84 6pb 26p
3. Bucovina Suceava 7 6 0 1 145-96 2pb 26p
4. RC Barlad 7 2 0 5 101-189 1pb 9p
5. RC Grivita 7 1 0 6 66-131 3pb 6p*
6. CFR Brasov 7 1 0 6 71-191 2pb 6p

* Echipa penalizata cu un punct

Etapa a IX-a, vineri 25 04 2008

CS Poli. Agro. Iasi - CSM Bucovina Suceava (Stad. Agronomia, Ora 13.00)
RC Barlad - RC Grivita Buc. (Stad. Rulmentul, Ora 13.00)
CSM CS Olimpia Buc.- CFR CSU M Brasov (Stad. Olimpia, Ora 14.00)

Semifinala Steaua - FC Baia Mare se joacă la Petroşani

Steaua Bucureşti va juca semifinala din Cupa României, cu FC Baia Mare, la Petroşani pe stadionul echipei de rugby, Ştiinţa. Mihai Bucos, cel care va pune bazele unei şcoli de rugby în judeţul Hunedoara, spune că a pus o vorbă bună pentru ca acest meci să se joace în Valea Jiului, dar că meritul îi aparţine decanului Ioan Dumitrescu. "Am pus şi eu o vorbă bună ca meciul să se joace la Petroşani pentru că este în primul rând un câştig mare pentru imaginea noastră ca şi club. Mă bucur că cele două echipe au acceptata să joace Valea Jiului", a spus Bucos, care timp de 12 ani a fost consilier tehnic la Federaţia Franceză de Rugby. La meciul dintre Steaua şi Baia Mare vor participa mai mulţi elevi de la şcolile din Valea Jiului. " Special la acest meci vom aduna elevii de al şcolile din Valea Jiului pentru a cunoaşte mai bine acest sport care nouă ne-a adus atâtea satisfacţii. Este păcat să nu ne facem din nou cunoscuţi, iar acum cred că este un moment potrivit", a mai adăugat Bucos.

16.04.2008

5 finale se vor juca in mai si iunie pe Stadionul Arcul de Triumf – Cupa Romaniei, Divizia Nationala si Campionatul de Juniori

Lunile mai si iunie vor fi unele extrem de pline de meciuri decisive pentru competitiile interne ale rugbyului romanesc. Cupa Romaniei, Divizia Nationala de seniori si Divizia Nationala de Juniori U18&U19 isi vor stabili castigatoarele, iar toate finalele acestor competitii se vor juca pe Stadionul Arcul de Triumf. Mai intai se va disputa finala Cupei Romaniei, pe 10 mai, de la ora 15:00. Apoi, pe 31 mai, avem marea finala a Diviziei Nationale de seniori. Partida va incepe de la ora 18:00, existand insa sansa ca ea sa fie decalata sau amanata cu o ora in functie de televizarea sa. In fine, pe 8 iunie urmeaza 4 finale din campionatul de Juniori. De la 09:00 si 11:00 vor avea loc partidele pentru locurile 3-4 la U18 si U19 iar de la orele 17:00 si 19:00 se disputa finalele pentru titlul de campioana la U18 si U19.
In total sunt 5 finale pe Stadionul Arcul de Triumf in mai putin de o luna. Aveti mai jos programul acestor finale dar si programele desfasurate ale fiecarei competitii.

Farul a inceput pregatirea derby-ului cu Dinamo

Despartita de un singur punct de Dinamo Bucuresti in clasamentul play-off-ului Diviziei Nationale de rugby, dupa disputarea primelor sapte etape, echipa Rugby Club Judetean Farul Constanta isi mentine intacte sansele la titlul de campioana.

Constantenii spera sa aiba un avantaj in plus si sa dispute meciul din semifinale pe teren propriu, lucru realizabil doar daca vor incheia play-off-ul pe una dintre primele doua pozitii. In aceste conditii, elevii lui Leodor Costea nu au decit varianta victoriei in derby-ul programat simbata, de la ora 15.00, in fieful dinamovistilor, in runda a opta.
“In tur, i-am scapat din mina, dupa ce am condus cu 20-6. A fost o lipsa de concentrare si cred ca ne-am crezut invingatori prea devreme. Dinamo nu ne-a impresionat insa cu nimic si nu cred ca sint de nebatut. Ne-am invatat lectia si va fi altfel de aceasta data”, a spus unul dintre jucatorii de baza ai formatiei de pe litoral, George Chiriac.
Optimismul “alb-albastrilor” se leaga si de revenirea celor trei internationali georgieni, Natriashvili, Samkharadze si Uchava, care au pus umarul, simbata, la victoria nationalei gruzine, 18-12, in disputa cu Rusia din Cupa Europeana a Natiunilor. In urma acestui succes, Georgia a cistigat competitia cu o etapa inainte de final.
“Cei trei georgieni s-au intors la Constanta luni seara si vor avea timp sa se refaca in zilele ramase pina la meci. In plus, Catalin Nicolae si-a reluat antrenamentele dupa accidentarea suferita in partida cu Steaua si va fi apt de joc”, a spus antrenorul Leodor Costea.

Turneul din Emisfera Sudica al Romaniei: meciuri cu Auckland, Waikato, Samoa si Fiji

Detaliile turneului nationalei Romaniei in Emisfera Sudica din luna septembrie a acestui an incep sa se definitiveze. Echipa noastra are in acest moment 4 meciuri confirmate si exista posibilitatea disputarii unui al cincilea. Prima partida a “stejarilor” va fi pe 9 septembrie la Auckland, imporiva lui Auckland Development. Urmeaza pe 13 septembrie un meci cu Waikato, dupa care formatia noastra se va muta in Samoa. Intre 13 si 20 septembrie exista posibilitatea disputarii unei partide cu Samoa A, inca neconfirmata insa, dar este cert ca pe 20 septembrie jucam in capitala Apia cu prima selectionata din Samoa. Ultima partida va fi pe 26 septembrie cu Fiji, acolo urmand sa se

Romania U20 a invins in primul meci de la Mondiale

Dupa o victorie in primul meci la Campionatul Mondial, 28-26 cu Namibia, Romania U20 are cateva zile de respiro. Pe 19 aprilie insa se joaca etapa a doua a CM, in care echipa noastra infrunta Cook Islands. Obiectivul stejarilor este locul 1 si promovarea in prima divizie, asa ca au nevoie de incurajarile dumneavoastra. Trimiteti in continuare mesaje de incurajare pentru formatia noastra. Ele pot conta foarte mult pentru acesti tineri jucatori.

15.04.2008

Romania a urcat pe locul 16 in clasamentul IRB

Nationala Romaniei a urcat o pozitie in clasamentul mondial alcatuit de International Rugby Board. Echipa noastra ocupa acum locul 16, devansand Rusia, care a cazut pe pozitia 17. Urcarea Romaniei s-a produs in urma infrangerii suferita de Rusia in fata Georgiei weekendul trecut, 12-18. Pe prima pozitie continua sa ramana Africa de Sud, urmata de Noua Zeelanda, Argentina si Australia. Echipele europene incep abia de la locul 5, unde se claseaza Anglia, urmata de Tara Galilor, Franta si Irlanda.

CLASAMENTUL MONDIAL IRB

01 [1 in clas. anterior] Africa de Sud 90.81 puncte
02 [2] Noua Zeelanda 89.59
03 [3] Argentina 87.42
04 [4] Australia 84.20
05 [5] Anglia 83.36
06 [7] Tara Galilor 80.12
07 [6] Franta 79.61
08 [8] Irlanda 77.18
09[10] Fiji 75.88
10 [9] Scotia 74.92
11[11] Italia 73.57
12[12] Samoa 71.61
13[13] Tonga 71.51
14[14] Georgia 69.06
15[15] Canada 67.25
16[17] ROMANIA 66.17
17[16] Rusia 65.85
18[18] Japonia 65.35
19[19] SUA 64.68
20[20] Uruguay 63.18
21[21] Spania 61.01
22[22] Portugalia 59.42
23[23] Coreea 57.99
24[24] Chile 57.07
25[25] Namibia 56.82

CM U20 - Prima finala pentru Romania U20 astazi la Mondiale: meciul cu Namibia


Romania infrunta astazi Namibia in meciul de deschidere al Campionatului Mondial U20 din Chile. Este prima finala pentru echipa noastra, cum se exprima foarte plastic capitanul Ionel Cazan inainte de turneu, iar victoria este absolut necesara. RUGBY.RO a calculat si a aflat ca suntem mai grei pe inaintare cu 160 de kilograme si ca avem o inaltime mult mai buna in tusa, diferenta fiind de 10 centimetri in favoarea
noastra. “Inaintarea si marginea pot fi motorul echipei”, explica antrenorul Adrian Costache inainte de meci si poate avea dreptate. De aici ne dorim sa plece baloanele pentru viteza treisferturilor si apoi spre eseu. Marele meci incepe la ora 21:00 (14:00 ora locala) iar RUGBY.RO incearca sa va aduca rezultatul la pauza si la final, desi din Chile vestile se afla foarte greu. Speram sa citim diseara despre o victorie a echipei noastre.


Romania a retrogradat anul trecut din prima divizie a CM U19 (in urma acelei competitii s-au alcatuit seriile valorice si la acest U20) si acum ambitia jucatorilor nostri este foarte mare pentru a reveni in prima divizie. “Pentru mine, personal, este o sansa de a demonstra ca suntem mai buni ca atunci. Echipa a crescut in valoare, s-a acumulat experienta si s-au sudat toate compartimentele. De noi depinde daca mergem din nou in elita rugbyului. Trebuie sa castigam acest meci cu Namibia, si apoi ne gandim si la celelalte. Tinta noastra este finala”, explica foarte hotarat capitanul echipei noastre, Ionel Cazan.

Namibia a avut nevoie de un dropgol in ultimul minut pentru a se califica din preliminariile zonei Africii la acest Campionat Mondial. Din pacate, acel jucator care a marcat in 2007 punctele decisive, mijlocasul la deschidere Herman Rust, nu este prezent la CM din cauza unui tragic incident: a murit intr-un accident de masina la sfarsitul lui 2007. Lui i se vor dedica toate succesele namibienilor. Nambienii nu au fost la editia trecuta a mondialelor.

Declaratii

“Am vazut nationala Romaniei si este una foarte puternica din punct de vedere fizic. Ne asteptam la un meci dificil impotriva lor. Sper sa reusim sa avem cat mai mult posesia si sa ne facem jocul”, a declarat Eden Meyer, antrenorul Namibiei, inainte de meci.

“Pentru noi meciul cu Namibia a inceput de mult. Sunt convins ca Namibia vine sa castige acest meci si va fi o partida foarte dificila, insa noi ne gandim doar la victorie in partida de astazi. Avem o inaintare puternica si ea, impreuna cu marginea, poate fi motorul echipei. Vom avea ca atuu o gramada mobila si inteligenta”, a spus Adrian Costache, antrenorul Romaniei alaturi de Virgil Nastase si Constantin Vlad.

Greutatea inaintarii

Romania – 856 kilograme vs Namibia – 692 kilograme

Inaltime linia a doua si a treia

Romania – media de 191 centimetri vs Namibia – media de 181 centimetri

Arbitrul partidei este din Argentina, iar tusierii vin din Uruguay si Georgia

La ora jocului se anunta in jur de 24 de grade Celsius si cer senin.

Atentie: la acest turneu se acorda puncte bonus, asa ca este foarte important sa inscrii 4 eseuri pentru a lua si bonusul ofensiv.

Cealalta partida din grupa Romaniei, Chile – Cook Islands se joaca de la ora 23:00, ora Romaniei.

Arbitrul roman Horatiu Bargaunas arbitreaza tot astazi un joc din cealalta grupa a turneului, Uruguay – Coreea, de la ora 23:00, ora Romaniei

MECIUL INCEPE LA ORA 21:00. RAMANETI PE RUGBY.RO PENTRU A CITI REZULTATUL LA PAUZA SI LA FINAL

ROMANIA – NAMIBIA (ora 21:00, ora Romaniei)

Arbitru: Javier Mancuso (Argentina)
Judecatori de margine: Gustavo Gerbasi (Uruguay) si Ucha Narimanidze (Georgia)

Romania: 15. Ionut Florea – 14. Ionut Puisoru, 13. Viorel Zamfir, 12. Ionel Cazan (capt), 11. Madalin Lemnaru – 10. Alin Georgescu, 9 .Valentin Ivan – 8. Bogdan Petreanu, 7. Alexandru Beldean, 6. Alexandru Mitu – 5. Alexandru Vilcu, 4. Cristian Munteanu – 3. Vlad Badalicescu, 2. Eduard Marinca, 1. Petre Zapan
Rezerve: 16. Nichita Iacob, 17. Constantin Dumitru, 18. Mihai Moraru, 19. David Maris, 20. Mihaita Zainea, 21. Robert Topala, 22. Adrian Maftei (23. Florin Enache, 24. Iulian Strutinsky, 25. Lucian Morosan, 26. Georgel Catuna)

Namibia: 15. Robert Herridge – 14. Chrysander Botha, 13. Wynand Smit, 12. JP Myburgh, 11. Ronnie Roberts – 10. Jacques Nell, 9. Colin De Koe – 8. Milando Titus , 7. Thomasau Forbes (cap), 6. Harold Kasera – 5. Morne Blom, 4. Renaud van Neel – 3. Johan Coetzee, 2. Gerhard Loubser, 1. Kerneels Myburgh
Rezerve: 16. Theo Coetzee, 17. Lloydt Busch, 18. Erik Burger, 19. Ruaan van Taak, 20. Ronald Slamet, 21. Shawn Kaizemi, 22. Cedric Haraseb

CAMPIONATUL MONDIAL U20

- divizia secunda, Chile

GRUPA A: Chile, ROMANIA, Namibia, Cook Islands

GRUPA B: Georgia, Uruguay, Coreea, Jamaica

PROGRAMUL MECIURILOR

Faza grupelor

Etapa I - 15 aprilie

Romania - Namibia (ora 21:00, ora Romaniei)
Chile – Cooks Islands
Georgia – Jamaica
Uruguay – Coreea

Etapa a II-a – 19 aprilie

ROMANIA – Cook Islands (ora 21:00, ora Romaniei)
Chile – Namibia
Georgia – Coreea
Uruguay – Jamaica

Etapa a III-a – 23 aprilie

ROMANIA – Chile (ora 23:00, ora Romaniei)
Coreea – Jamaica
Namibia – Cooks Islands
Uruguay – Georgia

Finale – 27 aprilie

Locurile 7-8: Locul 4 Grupa A – Locul 4 Grupa B
Locurile 5-6: Locul 3 Grupa A – Locul 3 Grupa B
Locurile 3-4: Locul 2 Grupa A – Locul 2 Grupa B
Locurile 1-2: Locul 1 Grupa A – Locul 1 Grupa B

13.04.2008

Copiii de la Steaua au fost premiati de internationalii romani

La sfarsitul meciurilor de pe Stadionul Tineretului copiii rugbisti de la Steaua s-au intalnit cu doi internationali, fosti componenti ai Nationalei Romaniei U19. Cei doi jucatori, Alexandru Galin si Florin Poenaru, le-au povestit copiilor de ce au ales, pe cand erau de varsta lor, sa joace rugby si mai ales cum i-a format acest sport pentru viata. La final au oferit, in dar, tricourile cu care au jucat in Africa de Sud. Norocosii au fost, doi copii de la grupa 12 ani, Mihai Alin [Umaga] si Marian Din, ambii jucatori de gramada.

Sarbatoarea rugby-ului pe stadioanele din Tineretului

Pe stadionul Tineretului a fost sarbatoarea rugby-ului. Tribunele si terenurile au fost impanzite de copiii, parinti, antrenori, oficiali, sponsori, raspuns prompt al comunitatii de rugby la initiativa Federatiei. Pe terenul mare s-au intrecut copiii din scolile Capitalei in meciuri de rugby tag.

Rugby adevarat s-a jucat insa pe terenul 2, acolo unde s-au intalnit cluburile de copii din Bucuresti care au participat la prima mare intalnire de profil a anului. Propus de clubul Steaua si sprijinit de AMRB, la turneu au raspuns prezent: Flamingo, Select, Pantelimon, Metrorex si copiii de la scoala 175. Micii rugbisti s-au intrecut pe grupe: opt, 10 si 12 ani. Cu toate ca scorurile au contat mai putin, intalnirile fiind un prilej de a testa acumularile si indemanarea, pentru amatorii de statistici iata razultatele:

Grupa de varsta 8 ani:
Steaua - Flamingo / 25 - 10
Pantelimon - Select / 10 - 15
Flamingo - Pantelimon / 0 - 10
Select - Flamingo / 0 - 15

Grupa de varsta 10 ani:
Flamingo - Scoala 175 / 5 - 45
Steaua - Scoala 175 / 30 - 10
Steaua - Flamingo / 20 - 10
Scoala 175 - Select / 20 - 20
Pantelimon - Select / 10 - 20

Grupa de varsta 12 ani:
Pantelimon - Metroerex / 0 - 20
Steaua - Select / 25 - 5
Select - Metrorex / 5 - 15

In albumul din dreapta, intitulat Rugby Fest, puteti vedea 300 de fotografii din timpul meciurilor de ieri.