17.04.2008

Romania U20 se pregateste sa infrunte Haka celor din Cook Islands


Peste doua zile avem al doilea meci al Romaniei U20 la Campionatul Mondial din Chile. Echipa noastra va juca impotriva celor din Cook Islands, o insula dependenta de Noua Zeelanda care are o populatie de doar 20.000 de locuitori. Rugbyul este insa la el acasa in aceasta insula iar jucatorii de aici fac Haka inainte de fiecare meci, asa cum au demonstrat si la prima lor partida de la CM, cand au pierdut cu 10-33 in fata gazdelor din Chile. “Este o echipa nonconformista, foarte rapida si cu un joc agresiv. Joaca la mana din toate zonele si cu siguranta ca va fi o partida interesanta impotriva lor”, ne-a spus managerul Romaniei, Florin Matei. Vestea buna din sanul echipei noastre este ca nu avem accidentari dupa victoria muncita in fata Namibiei, 28-26, asa ca toti jucatorii sunt apti pentru al doilea meci. Partida Romania – Cook Islands se joaca sambata, 19 aprilie, de la ora 21:00, ora Romaniei, si RUGBY.RO va aduce detalii de la acel meci in timpul disputarii lui.

“Stejarii” U20 au trecut de Namibia luand si punctul bonus in prima lor partida de la Campionatul Mondal din Chile, 28-26, iar acum toate gandurile se indreapta spre al doilea joc, cel cu Cook Islands. Cine este insa Cook Islands? Din punct de vedere georgrafic, Cook Islands este o insula in Pacific care are ca sef de stat pe regina Angliei si este guvernata impreuna cu Noua Zeelanda, tara cu care are legaturi foarte stranse. Doar 20.000 de oameni traiesc in aceasta insula, pe o suprafata de 240 de kilometri patrati. Din punct de vedere rugbystic insa, Cook Islands sunt o natiune maori foarte mandra de acest sport, care joaca in stilul sudic consacrat: rapid, la mana si foarte spectaculos. Nu intamplator echipa de seniori din Cook Islands a reusit recent la turneul de rugby in 7 de la Wellington, din cadrul IRB Sevens, sa invinga nationala Angliei, un rezultat care a uimit pe multa lume.

La Campionatul Mondial U20, Cook Islands a pierdut in primul ei meci in fata gazdelor din Chile cu 10-33, insa dupa ce la pauza tabela arata doar 20-10 in favoarea celor din Chile. Acel meci a avut nu mai putin de 2 galbene si un rosu pentru Cook Islands, ceea ce arata o data in plus determinarea cu care joaca aceasta formatie. Poate ca nici nu ar fi pierdut daca nu ar fi existat aceste cartonase, toate in repriza a doua. Interesant este ca meciul a avut 4.000 de spectatori in tribune, toti sustinand, bineinteles, pe Chile.

Intamplator, sau nu, nationala Romaniei a asistat si ea la partida dintre Chile si Cook Islands, putand astfel sa vada pe viu urmatoarele doua adversare. “Echipa din Chile este una tipic sudica. Este o formatie nonconformista, cu un joc foarte artagos, care prefera sa joace la mana aproape din orice pozitie. Cei din Cook Islands sunt cat se poate de decisi in teren si la meciul cu Chile au executat o Haka la care au stat practic nas in nas cu adversarii lor, incercand sa-i intimideze. Vom avea cu siguranta un meci foarte interesant impotriva lor”, ne-a povestit Florin Matei, managerul Romaniei U20.

Asteptand confruntarea de sambata cu Chile, nationala Romaniei a avut ieri parte de refacere la un bazin din apropierea hotelului in care este cazata, apoi a mers sa se destinda intr-un mall, incercand sa uite de tensiunea finalului de meci cu Namibia. Cea mai buna veste pentru noi este faptul ca nu avem accidentari, asa ca toti jucatorii dn lot sunt apti pentru cel de-al doilea meci al CM. Ziua de astazi, care incepe in Chile cam in jurul pranzului la noi (din cauza diferentei de fus orar de 7 ore) este rezervata antrenamentelor specifice pentru meciul cu Cook Islands.

Ionel Cazan, capitanul nationalei Romaniei, este in acest moment jucatorul care a marcat prima incercare a Campionatului Mondial din Chile. El a reusit sa inscrie in minutul 3 al partidei cu Namibia si astfel va ramane in istoria acestei competitii. La capitolul statistici conduce detasat Georgia, care a inscris 90 de puncte celor din Jamaica si a reusit nu mai putin de 14 eseuri.

“In meciul cu Namibia cel mai mult a contat faptul ca echipa a crezut pana la sfarsit ca poate castiga si asta s-a simtit in teren. Inaintarea a fost puternica si astfel am inscris 2 eseuri cu ajutorul molului iar marginea a prins aproape tot. Din pacate lansarile dupa margine nu au functionat asa cum trebuia si acolo am pierdut multe baloane. La ora jocului a fost foarte cald, 30 de grade Celsius, iar acest lucru ne-a afectat destul de mult. Centrii nostri au reusit niste placaje care au starnit rumoare in tribune si speram ca la fel sa se intample si in meciul cu Cook Islands. Evident ca nu ne gandim decat la 5 puncte in meciul cu Cook Islands pentru a putea aborda apoi meciul decisiv cu Chile, pentru locul 1 in grupa”, a conchis Florin Matei.

Partida Romania – Cook Islands se joaca sambata, 19 aprilie, de la ora 21:00, ora Romaniei, si RUGBY.RO va aduce detalii de la acel meci in timpul disputarii lui. Arbitrul de centru este georgianul Ucha Narimanidze. In aceeasi zi, dar de la ora 23:00, se joaca si cealalta partida din grupa noastra, Chile – Namibia.

O veste menita sa ne bucure din cealalta grupa a CM. Arbitrul roman Horatiu Bargaunas a fost delegat sa conduca al doilea sau meci consecutiv la centru. Dupa ce in prima etapa a fluierat Uruguay – Coreea 67-8, acesta va conduce acum partida dintre Uruguay si Jamaica. Bargaunas este singurul arbitru de centru din prima etapa care va conduce un meci si in a doua etapa, ceilalti fiind inlocuiti de tusierii din prima runda. In aceasta grupa este clar ca Georgia si Uruguay se bat pentru locul 1, ramanand ca in ultima etapa meciul direct sa decida dine merge in finala.

CAMPIONATUL MONDIAL U20

- divizia secunda, Chile

GRUPA A: Chile, ROMANIA, Namibia, Cook Islands

GRUPA B: Georgia, Uruguay, Coreea, Jamaica

PROGRAMUL MECIURILOR


Faza grupelor

Etapa I - 15 aprilie

Romania - Namibia 28-26
Georgia – Jamaica 90-3
Chile – Cooks Islands 33-10
Uruguay – Coreea 67-8

Clasamente

Grupa A

1. Chile 1 1 0 0 33-10 1pbonus 5puncte
2. Romania 1 1 0 0 28-26 1pb 5p
3. Namibia 1 0 0 1 2pb 2p
4. Cook Islands 1 0 0 1 10-33 0pb 0p

Grupa B

1. Georgia 1 1 0 0 90-3 1pbonus 5puncte
2. Uruguay 1 1 0 0 67-8 1pb 5p
3. Coreea 1 0 0 1 8-67 0pb 0p
4. Jamaica 1 0 0 1 3-90 0pb 0p

Etapa a II-a – 19 aprilie

ROMANIA – Cook Islands (ora 21:00, ora Romaniei)
Chile – Namibia
Georgia – Coreea
Uruguay – Jamaica (arbitru Horatiu Bargaunas)

Etapa a III-a – 23 aprilie

ROMANIA – Chile (ora 23:00, ora Romaniei)
Coreea – Jamaica
Namibia – Cooks Islands
Uruguay – Georgia

Finale – 27 aprilie

Locurile 7-8: Locul 4 Grupa A – Locul 4 Grupa B
Locurile 5-6: Locul 3 Grupa A – Locul 3 Grupa B
Locurile 3-4: Locul 2 Grupa A – Locul 2 Grupa B
Locurile 1-2: Locul 1 Grupa A – Locul 1 Grupa B

Niciun comentariu: