14.06.2008

Rugby la varf pe Arcul de Triumf – etapa a II-a a IRB Nations Cup

Cel mai puternic turneu de rugby isi joaca maine, duminica 15 iunie, etapa a II-a. Stadionul Arcul de Triumf gazduieste meciurile Georgia - Uruguay ( de la ora 16:00), Italia A - Emerging South Africa (18:00) si Rusia - Romania (20:00). Ultima partida este jocul care poate duce Romania cu gandul la titlu. Organizatorii au pregatit o zi de exceptie, cu muzica asigurata de Los Platanos, majorete, premii si tombole plus, bineinteles, ocazia de a savura trei meciuri de calitate alaturi de familie si berea Stejar. Portile stadionului se vor deschide in jurul orei 14:30, asa ca va asteptam la meciuri.

IRB Nations Cup: Italia vrea sa bata, in etapa a doua, pe Africa de Sud

Etapa a doua a IRB Nations Cup aduce maine, deja, un meci decisiv pentru titlu. In al doilea meci al zilei, ora 18:00, Italia A infrunta Emerging South Africa avand un sigur gand: victoria si astfel un pas important spre marele trofeu. Italienii sunt singurii cu punctaj maxim dupa runda intai, succes cu bonus in fata Rusiei, si i-am vazut extrem de hotarati la antrenamente, cu gandul ca nu se intalnesc prea des cu sansa de a invinge Africa de Sud, chiar daca echipa a doua. De partea cealalta, sud-africanii sunt si ei sub presiune, noul antrenor Chester Williams fiind obligat sa demonstreze ca nu a fost numit degeaba la aceasta echipa. Campioana en-titre, South Africa are un blazon de respectat. Meciul incepe maine, duminca 15 iunie, de la ora 18:00, inaintea partidei Romania – Rusia.

IRB Nations Cup: Ruleta ruseasca aplicata in rugby

Nationala Rusiei a anuntat si ea echipa de start pentru meciul de maine cu Romania. Sunt cateva schimbari de nume si de posturi fata de cei care au evoluat in primul lor meci, cu Italia, care pur si simplu rotesc intreaga linie de treisferturi a Rusiei in asa fel incat sa nu mai intelegi nimic. Mijlocasul la deschidere a devenit centru, centrul a devenit aripa, mijlocasul la gramada si cel la deschidere sunt nume noi si, cireasa de pe tort, aripa a devenit numarul 8! De notat insa ca in linia a doua si linia intai nu sunt schimbari, semn ca rusii se bazeaza tot pe forta. Meciul Romania – Rusia se disputa maine, duminica 15 iunie, de la ora 20:00 pe Stadionul Arcul de Truimf.

13.06.2008

IRB Nations Cup in cifre

IRB Nations Cup este evenimentul rugbystic cu cea mai mare amploare in Romania. Cu un buget de 1 milion de euro, acest turneu propune in total 12 ore de joc efeciv, jucatori cu greutate de 125 de kilograme, echipe care folosesc 500 de kilograme de gheata, insa nu in pahare ci pentru a se reface, 72 de ziaristi acreditati si 4000 de spectatori care pot asista la fiecare etapa. Pentru ca totul sa mearga bine, o echipa de 30 de oameni coordoneaza 156 de jucatori plus inca 70 de oficiali ai acestora. Aveti mai jos cateva cifre de la aceasta competitie.

CIFRE LA IRB NATIONS CUP

- 6 echipe si 9 meciuri avem la editia 2008 a IRB Nations Cup
- 12 ore de rugby efectiv se joaca in cele trei zile de turneu, cate 4 ore in fiecare zi de jocuri, in care avem 3 meciuri de cate 80 de minute
- 156 de jucatori sunt la acest turneu, unii dntre ei fiind deja schimbati din cauza accidentarilor din prima etapa
- 125 de kilograme are cel mai greu jucator al turneului, pilierul rus Alexey Chernyeshev de la Slava Moscova
- 198 de centimetri are cel mai inalt jucator al turneului, linia a doua sud-africana Du Plessis
- 500 de kilograme de gheata se folosesc la aceasta competitie de catre cele 6 formatii, la temperaturi de joc de peste 30 de grade uneori
- 1 milion de euro este bugetul IRB Nations Cup 2008, cel mai puternic turneu de rugby din Romania
- 120 de camere ocupa la 3 hoteluri delegatiile celor 5 formatii vizitatoare
- 250 de kilograme de paste va consuma delegatia italiana pe perioada sederii ei la Bucuresti
- 5 continente preiau partidele de la IRB Nations Cup pentru TV, Sport.ro producand pentru televizuni ca Eurosport, ESPN, Setanta TV sau SuperSport
- 72 de ziaristi s-au acreditat la IRB Nations Cup 2008, 9 din afara tarii
- 4.000 de spectatori pot asista in fiecare zi la partidele de la IRB Nations Cup dupa ce s-a montat o peluza noua la acest stadion
- 1100 de lucsi pe metru patrat are nocturna de la Stadionul Arcul de Triumf
- 80 de reflectoare fac lumina la terenul pe cares-a jucat acum 94 de ani primul campionat national
- 3 tone cantareste un stalp de la nocturna rugbyului romanesc, cei 4 stalpi fiind realizati din 3 tronsoane fiecare
- 10 saptamani a durat constructia nocturnei de la Arcul de Triumf (acum cateva zile am comunicat dintr-o eroare 10 luni, ne cerem scuze)
- 30 de oameni lucreaza la Federatia Romana de Rugby pentru a organiza IRB Nations Cup 2008

IRB Nations Cup: Romania este pregatita sa invinga Rusia

Nationala Romaniei se pregateste pentru cel de-al doilea joc al sau de la IRB Nations Cup 2008. Dupa ce am invins Uruguayul in prima etapa, 10-6, ne trebuie un succes, eventual cu bonus, in fata Rusiei pentru a juca in ultima runda cu gandul la trofeu in fata Africii de Sud.

Marin Mot, antrenorul nationalei Romaniei, a intrat in febra celei de-a doua partide a echipei noastre de la IRB Nations Cup. „Trebuie sa castigam si sa aratam ca ne-am maturizat fata de ultimele meciuri pierdute in fata lor. Evident ca daca vom evolua bine vom lua si bonus. Este insa obligatoriu sa strangem randurile si sa eliminam greselile din prima partida. Rusii sunt atletici si joaca mult la contact, asa ca ii vom putea depasi doar prestand un joc complet, pe grupe, in care sa castigam toate baloanele noastre si sa luam si de la ei pe momentele fixe”, a declarat Mot.

Invinsi in prima runda de Italia, 15-38, rusii privesc cu teama spre partida cu Romania desi nu o arata in mod explicit. Antrenorul Nikolay Nerush a declarat ca “Romania a parut o echipa solida in primul ei joc cu Uruguay, pe cand noi am suferit mult in fata Italiei. Chiar daca am castigat ultimele meciuri cu Romania este clar ca acum aveti prima sansa. Jucati acasa, aveti si publicul de partea voastra. Noi speram sa facem un meci mai bun si spectacol”.

Echipa noastra are de luat o importanta revansa in fata Rusiei, pentru ca acestia ne-au invins in ultimele trei meciuri consecutive.

12.06.2008

IRB Nations Cup 2008: Italia este pe 1, Romania pe 3

Dupa prima runda a IRB Nations Cup 2008 Italia A s-a instalat pe locul 1 cu maximum de puncte, 5. Italienii sunt singurii care au luat bonus ofensiv, dupa victoria 38-15 in fata Rusiei, in care au marcat mai mult de 4 eseuri. Pe doi se gaseste Africa de Sud insa la egalitate de puncte cu Romania, 4, niciuna nereusind sa inscrie 4 eseuri pentru a lua si bonus din victoriile lor. Diferenta este facuta de punctaveraj. Uruguayul este pe 4 avand un bonus defensiv, infrangere la mai putin de 7 puncte in fata Romaniei. Georgia si Rusia sunt pe ultimele locuri cu 0 puncte, insa este diferenta mare intre felul in care a pierdut Georgia cu Africa de Sud si cum a fost invinsa Rusia de Italia.

IRB NATIONS CUP 2008

Etapa 1 – 12 iunie
Italia A - Rusia 38-15 [bonus ofensiv Italia]
Emerging Springboks – Georgia 13-3
Uruguay - Romania 6-10 [bonus defensiv Uruguay]

Clasament
1.Italia A____1 1 0 0 38-15 1p.b. 5 puncte
2.Emerg.SA__1 1 0 0 13-03 0p.b. 4 puncte
3.Romania___1 1 0 0 10-06 0p.b. 4 puncte
4.Uruguay___1 0 0 1 06-10 1p.b. 1 puncte
5.Georgia____1 0 0 1 03-13 0p.b. 0 puncte
6.Rusia______1 0 0 1 15-38 0p.b. 0 puncte

Etapa a II-a – 15 iunie
Georgia - Uruguay [ora 16:00]
Italia A - Emerging Springboks [18:00]
Rusia - Romania [20:00]

Etapa a III-a – 20 iunie
Rusia - Uruguay [ora 16:00]
Italia A - Georgia [18:00]
Emerging Springboks - Romania [20:00]

500 de copii rugbisti vor lupta pentru Cupa Bucurestiului

Organizata de Asociatia Municipala de Rugby Bucuresti, Cupa este la cea de-a 29 editie. In acest an AMRB a invitat aproape 20 de echipe din intreaga Romanie. Competitia se va desfasura, sambata, 14 iunie, pe stadionul Steaua. Va asteptam, deci, sambata, incepand cu ora 09.00 pe arenele din Ghencea.La Cupa Bucurestiului au fost invitate aproape 20 de echipe: CSS3 Steaua, CSA Steaua, RC Pantelimon, RC Grivita, Metrorex, RC Select, CS Olimpia, RC Flamingo, SC 175, CSS 6, Mihai Viteazu, RC Brasov, CFR Brasov, CS Barlad, CS Bega Timisoara, Gura Humorului si Unirea Iasi. Peste 500 de copii se vor intrece pe grupe de varsta 8, 10 si 12 ani. Organizatorul turneului, Toma Iorga, spune ca de-a lungul timpului la Cupa Bucurestiului au participat mai multe generatii de rugbisti: "In cele aproape 30 de editii ale Cupei Bucurestiului au luat parte copii care au ajuns, in timp, jucatori la varf, antrenori si oameni de rugby. Putem spune ca aceasta Cupa este o pepiniera pentru rugby-ul autohton". Sunteti invitati in acest week-end pe stadionul Steaua sa vedeti generatia de maine a rugby-ului romanesc.

IRB nations Cup 2008: Victorie tricolora in fata Uruguay-ului.

Ultimul meci a fost jocul Romaniei cu Uruguay. Echipa noastra a avut 10-0 la pauza insa nu a mai marat in repriza secunda. Uruguayenii nu au inscris decat 6 puncte, asa ca scorul finala fost 10-6 pentru Romania. Echipa noastra a debutat astfel cu o victorie, insa fara punct bonus.Partida a început fur­tu­nos pentru români, chiar dacă pe cer soa­rele încă ardea. Florin Co­ro­dea­nu a marcat un eseu, care a fost apoi transformat de Florin Vlaicu. Motiv de bucurie pentru spectatorii care au lăsat goale doar două tribune ale stadionului. Înţepaţi de eseul românilor, uruguayenii au îm­pins jocul în jumătatea “tri­co­loră”. Dominarea albaştrilor a fost una sterilă, pentru că tot gazdele au fost cele care au schimbat ta­be­la de marcaj prin lovitura de pe­deapsă reuşită de Florin Vlaicu. 10-0 pentru România. Pe parcursul primei reprize a fost inaugurată şi instalaţia de noc­­turnă, care s-a aprins la început timid şi care în partea a doua a mai avut unele momente de vertij. Jucătorii Uruguay-ului au intrat la vestiar fără să fi intervenit în dreptul cifrei de pe tabela de mar­caj. Au terminat, aşa cum au în­ce­put, cu zero puncte. Lucru pe care l-au remediat în repriza a doua, cînd Arucena a modificat scorul pauzei, ducîndu-l la 10-3. O dată cu înserarea a venit şi re­zul­ta­tul final: 10-6, marcator Caf­fera. Meciul ur­mă­tor pentru Ro­mâ­nia va fi pe 15 iunie, în compania Rusiei.
In acest moment in clasament conduce Italia, urmata de Africa de Sud si Romania. Etapa a doua se joaca pe 15 iunie, cand prima partida va fi Georgia - Uruguay, ora 16:00, a doua Italia A - Emerging South Africa, ora 18:00, iar Romania joaca ultimul meci al zilei cu Rusia, de la ora 20:00.

IRB Nations Cup 2008: Emerging South Africa invinge greu pe Georgia

In a doua partida a turneului Emerging South Africa a trecut greu de Georgia. Sud-africanii au pornit meciul din postura de favoriti, dar replica dura a georgienilor le-a taiat aripile. La pauza tabela aratand doar 3-3. Pana la final sud-africanii au invins cu 11-3, insa fara punct bonus. Africa de Sud a inceput in forta, a atacat si Georgia a vazut un cartonas galben pentru greseli repetate. Bachuri Gujaraidze a vazut galben. Sud-africanul Dollie a ratat penalitatea. Partida este foarte stransa, georgienii reusind sa tine piept adversarilor, ba chiar sa domine. De abia in minutul 30 africanii reusesc sa modifice tabela, printr-o penalitate marcata de Dollie. Inainte de finalul primei reprize georgieni reusesc, tot printr-o penalitate, sa egaleze. Scor la pauza: 3 - 3. In debutul reprizei a doua, Africa de Sud a marcat din penalitate de la 35 de metri prin Dollie. Emerging South Africa - Georgia 6-3. Eseu marcat de Africa de Sud prin patrunderea lui Noble. Dollie a ratat transformarea. Africa de Sud - Georgia 11-3. In mai putin de 1 min Georgia a trimis de 2 ori balonul in bara de la peste 40 de metri, prin numarul 15 si numarul 10. Scor final 11 -3.

IRB Nations Cup 2008: Italia A castiga lejer in fata Rusiei

In primul meci al zilei, Italia A a invins Rusia cu 38-15, dupa o partida dominata in mod categoric de italieni, care au luat si punctul bonus. Avea sa fie de altfel singurul bonus ofensiv al zilei. Primul eseu al meciului a fost reuşit de Italia A, prin Pietrosanti, iar Paulo Buso a ratat transformarea: 5-0 pentru italieni. În minutul 15 scorul era 15-0, Rusia nereuşind nici un punct. În minutul 30 Rusia a reuşit un eseu prin Marcenko, intrînd la pauză cu 18-5.În a doua repriză Sepe a reuşit un eseu, dar Buso a ratat transformarea, scorul devenind 23-5. În minutul 45 Rusia a avut ocazia să majoreze scorul, însă nu a reuşit să marcheze, scorul rămînînd 26-5 pentru italieni. Volkov a marcat eseul şi Yanyushkin a transformat: 26-12. Încă două eseuri şi o transformare a italienilor au stabilit scorul final: Italia A-Rusia 38-15.

10.06.2008

“Romania este favorita in meciul cu Africa de Sud”, spune Chester Williams

Emerging South Africa este cea mai titrata echipa de la aceasta editie a IRB Nations Cup, avand in componenta jucatori care evolueaza in Super 14. Sud-africanii sunt deja la Bucuresti si se pregatesc pentru debutul de miercuri, cand au meci cu Georgia.

Gandurile lor se indreapta spre ultima partida, cea cu Romania. Mai ales ca antrenor este Chester Williams, cel care a pregatit pe Dinamo si stie foarte bine nationala Romaniei.”Cred ca Romania este favorita in meciul cu Africa de Sud, daca tinem cont de faptul ca noi avem o formatie destul de neexperimentata. Noi suntem insa detinatorii trofeului, asa ca din acest punct de vedere plecam cu un avantaj”, a spus Williams. Partida Romania – Emerging South Africa se joaca vineri, 20 iunie, de la ora 20:00 pe Stadionul Arcul de Triumf.

Caplescu incert pentru meciul de maine al Romaniei!

Nationala Romaniei are o problema destul de serioasa inaintea primei sale partide de la IRB Nations Cup. Mijlocasul la gramada Ciprian Caplescu s-a accidentat ieri seara la antrenamentul in nocturna de pe stadionul Arcul de Triumf si este incert pentru partida de debut de maine, cu Uruguay.

Caplescu a suferit o intindere si astazi dimineata a avut o serie de investigatii medicale. Informatiile de la doctorii Romaniei sunt ca el are mari sanse sa joace, dar se asteapta pana maine cu cateva ore inainte de meci sa vada daca se va putea reface. ”Caplescu are un usor edem la nivelul cvadricepsului, dupa lovitura primita in urma cu 8 zile. Poate fi apt de joc, dar cu pregatire speciala. Exista insa si sanse sa nu joace, totul depinde de cum se va simti el inaintea partidei .100% va fi insa apt la meciul al doilea, de duminica 15 iunie, cu Rusia”, a declarat Alin Popescu, medicul formatiei noastre. In cazul in care Caplescu nu va putea juca, Romania ramane cu un singur mijlocas la gramada, debutantul Florin Surugiu de la Olimpia.
Romania debuteaza maine la IRB Nations Cup 2008 de la ora 20:00, jucand impotriva Uruguayului. Meciul va fi transmis pe Sport. Ro si Eurosport2.

Italia si Rusia deschid IRB Nations Cup – miercuri, 11 iunie, ora 16:00

IRB Nations Cup debuteaza miercuri, 11 iunie, pe Stadionul Arcul de Triumf. Prima partida este Italia A – Rusia, care va incepe de la ora 16:00. Ambele formatii si-au anuntat echipele de start, la italieni urmand sa fi titular si fijianul Vosawai, naturalizat recent. Rusii au in mare parte o echipa bazata pe formatia VVA din Moscova, una dintre cele mai puternice din rugbyul din aceasta tara, insa fara ca pe banca sa fie antrenorul francez Claude Sorel, lasat acasa pentru a pregati echipa de rugby in 7.

Rusia nu a invins niciodata pana acum Italia la nivelul echipei nationale, iar meciul din debutul IRB Nations Cup este cea mai buna ocazie pentru ei sa reuseasca acest lucru. De partea cealalta, italienii au venit cu ce au mai bun pentru a urca in acest an la prima reprezentativa. Fijianul Vosawai, naturalizat recent, este chiar titular, iar alaturi de el vor juca nume cunoscute ca Derbyshire sau Ferraro. Foarte multi jucatori sunt de la Calvisano, formatia care a castigat campionatul acum cateva zile. Partida dintre Italia si Rusia a fi condusa la centru de romanul Radu Petrescu. La una dintre tuse se va afla un alt roman, Horatiu Bargaunas, in timp ce la cealalta va fi uruguayanul Gusavo Gerbasi.

09.06.2008

LOTUL ROMANIEI PENTRU IRB NATIONS CUP - BUCURESTI 2008

Va prezentam lotul Romaniei pentru IRB Nations Cup, asa cum a fost anuntat inainte de turneu. Este posibil ca pe parcursul competitiei sa apara schimbari. Va vom tine la curent.

ECHIPA ROMANIEI

Nume – Data Nasterii – Inaltime – Greutate – Club - Post – Selectii – Puncte

Ion Paulica - 10.01.1983 – 183cm – 109kg - RC Bath – Pilier – 26 – 5
Radu Basalau - 15.05.1985 – 184cm – 108kg - Steaua Buc. – Pilier – 5 – 5
Mihai Adascalitei - 13.05.1983 – 183cm – 109kg - Dinamo Buc. – Pilier (Prop) - 0
Mihai Lazar - 03.11.1986 – 186cm – 115kg - CS Poli Iasi – Pilier - 1
Florin Teasca - 15.01.1980 – 174cm – 106kg - Dinamo Buc. – Taloner – 10
Bogdan Zebega - 21.02.1984 – 184cm – 108kg - Steaua – Taloner – 22 - 5
Andrei Radoi - 07.02.1987 – 181cm – 101kg - Baia Mare – Taloner – 1 - 12
Alin Coste - 28.02.1987 – 198cm – 105kg - Narbonne - Linia a II-a - 6 – 5
Valentin Ursache - 08.12.1985 – 193cm – 115kg - Steaua – Linia a II-a - 22
Valentin Poparlan - 12.06.1987 – 195cm – 108kg - Dinamo – Linia a II-a – 4 - 10
Florin Corodeanu - 26.03.1977 – 191 – 106kg - Grenoble – Linia a III-a – 53 – 35
Stelian Burcea - 07.10.1983 – 188 cm – 104kg - Dinamo – Linia a III-a – 9
Alexandru Grigore - 08.09.1986 – 192cm – 102kg - Steaua – Linia a III-a - 0
Mihai Macovei - 29.10.1986 – 194cm – 103kg - Baia Mare – Linia a III-a – 8 – 5
Daniel Carpo - 26.11.1984 – 190cm – 95kg - Farul Constanta – Linia a III-a - 4
Costica Mersoiu - 30.10.1977 - 190cm – 106kg - Dinamo – Linia a III-a – 35 – 30
Ciprian Caplescu - 02.08.1986 – 169 – 65kg - Dinamo - Mijlocas gramada – 6
Florin Surugiu - 10.12.1984 – 169cm – 71kg - Olimpia – Mijlocas gramada - 0
Ionut Dimofte - 30.09.1984 - 186 – 94kg - Steaua – Mijlocas deschidere – 28 – 39
Danut Dumbrava - 06.08.1981 – 187 – 94 - Steaua – Mijlocas deschid – 38 – 173
Csaba Gal - 07.03.1985 – 183cm – 93kg - Cluj – Centru – 19
Catalin Dascalu - 13.04.1984 – 185cm – 98kg - Steaua – Centru – 13 – 15
Adrian Barbuliceanu - 04.09.1984 – 182cm – 93kg - Dinamo – Centru – 0
Ionel Cazan - 25.11.1988 – 180cm – 89kg - Steaua Buc. – Centru – 0 - 15
Catalin Fercu - 05.09.1986 – 183cm – 85kg - Steaua Buc. – Aripa – 24 - 50
Stefan Ciuntu - 10.04.1986 – 181cm – 91kg - U Cluj – Aripa – 8 – 15
Gheorghita Bigiu - 09.03.1984 – 181cm – 90kg - Dinamo Buc. – Aripa – 5 – 5
Florin Vlaicu - 26.07.1986 – 186cm – 98kg - Steaua – Fundas – 18 - 103

MANAGEMENT

Ellis Meachen - Director de rugby
Marin Mot - Antrenor
Alexandru Marin - Antrenor secund
Mircea Paraschiv - Manager
Laura Bara - Doctor
Dragos Catescu - Fizioterapist