09.05.2008

JUNIORI: 11 meciuri de juniori se disputa in acest weekend

Juniorii din rugbyul romanesc au un weekend plin de partide, majoritatea decisive pentru accederea in fazele superioare ale competitiilor din care fac parte. Divizia Nationala la Juniori U18 si U19 programeaza trei meciuri restante, meciuri care se vor disputa sambata si duminica. Campionatul de Juniori U17 are si el partide in mansa tur a Fazei I, jocuri care duc la calificarea, sau nu, la Turneul Final .A treia competitie cu meciuri in weekend este Campionatul de Juniori U16, cu jocuri in mansa tur a fazei a doua, de asemenea decisive pentru accederea la Turneul Final. Gasiti mai jos programul complet.

Juniorii U18 de la Steaua au un meci restant, duminica, la Cluj, cu CS Gens. Juniorii U17 joaca, duminica, pe Ghencea cu juniorii de la Aurel Vlaicu.

08.05.2008

Sambata pe stadionul Steaua intalniri intre copiii rugbisti ai Capitalei.

Dupa ce saptamana trecuta clubul Olimpia a invitat, pe stadionul propriu, echipele de copii din Capitala, in aceasta sambata a venit si randul Stelei sa lanseze invitatii pe stadionul din Ghencea.

Au confirmat participarea la miniturneu urmatoarele echipe de copii: Flamingo, Grivita si Select. Meciurile se vor desfasura la grupele de varsta 8, 10 si 12 ani. Stefan Acsinte, antrenor al Stelei si unul dintre organizatorii intalnirilor, crede ca meciurile saptamanale sunt binevenite: "Am reusit in ultima luna sa avem intalniri in fiecare sambata, iar acest lucru se vede deja in modul in care copiii abordeaza acest joc", a conchis Acsinte. Meciurile incep la ora 10.00 si sunteti invitati cu toti sa-i vedeti pe mici rugbisti in teren. Turneul este sustinut de Gabriel Mocanu, presedintele A.S. Balonul Oval si Eugen Scarlatescu, doi pasionati ai jocului cu balonul oval.

Super weekend la TV: Biarritz – Montferrand, Gloucester – Bath si Steaua – Dinamo

In acest weekend avem meciuri tari pe TV ! Vineri, 9 mai, puteti vedea la Eurosport 2 partida Biarritz – Montferrand, meci in care Biarritz, la care ar putea juca si Petru Balan, trebuie sa castige ca sa mai spere la semifinalele din Franta. Sambata, 10 mai, vedem Steaua – Dinamo la Sport.ro, finala Cupei Romaniei si meciul marilor orgolii de la noi din tara, apoi ne mutam pe Sport 1 pentru a urmari Gloucester – Bath, ultima etapa din Anglia in care daca Bath, echipa lui Paulica, invinge, trece pe locul 1 chiar in fata lui Gloucester, care are acum 2 puncte avans. Super weekend rugbystic asadar pentru dumneavoastra.

Vineri, 9 mai / Eurosport 2
22:00: Biarritz – Montferrand [Campionatul Frantei, etapa 21] - DIRECT

Sambata, 10 mai / Sport.ro
08:05: Rugby Total
15.00: Steaua - Dinamo [FINALA Cupei Romaniei] -DIRECT

Sambata, 10 mai / Sport 1
18:15: Gloucester - Bath [Campionatul Angliei, etapa 22] - PREMIERA

CUPA ROMANIEI: Veteranii Stelei - a patra finala consecutiva in Cupa Romaniei

Steaua Bucuresti are un grup de jucatori care s-au obisnuit sa castige finala Cupei Romaniei in ultimele 3 sezoane. Pe foaia de meci a ultimelor 3 finale de Cupa s-au regasit de fiecare data Iulian Andrei, Dan Vlad, Catalin Dascalu, Danut Dumbrava, Cristi Mocanu, Marcel Mihalache si Nicolae Nere, acestia alcatuind practic coloana vertebrala a echipei militare. Majoritatea au si marcat si au pus umarul la cele trei victorii una dupa alta, 2 cu Baia Mare si una cu Dinamo. “Cupa este mereu importanta pentru Steaua. Iar cand joci cu Dinamo nu mai conteaza nimic. Ambitia este foarte mare”, spune Iulian Andrei. “Experienta lor s-a simtit in toate acele meciuri cu miza si le-a dat curaj si celor mai mici”, spune si Marin Mot, managerul sectiei sub conducerea caruia s-au obtinut aceste succese.

49 de jucatori convocati la trialul nationalei Romaniei

Peste doua saptamani va avea loc cel mai amplu trial din ultima vreme al echipei nationale a Romaniei. Nu mai putin de 49 de jucatori au fost convocati din toata tara, plus jucatori din Franta, Anglia si Italia, cu totii urmand sa incerce sa demonstreze ca merita sa joace in prima reprezentativa a tarii noastre. Intre 19 si 21 mai acestia vor sustine o testare fizica, se vor antrena si vor avea parte de un meci de trial, la finalul caruia tehnicienii “stejarilor” vor trage linie si vor cauta concluziile. La aceasta actiune nu au fost chemati jucatorii care fac parte deja din lotul nationalei Romaniei, intentia fiind de a se vedea alti rugbysti care pot sa urce la aceasta echipa.

06.05.2008

Pledoarie pentru rugby - Scrisoare deschisa catre domnul Petru Balan

In numele a peste o suta de copiii ai sectiei de rugby a clubului Steaua ma simt obligat sa-i raspund d-lui Petru Balan. Declaratiile de spatamana trecuta dintr-un tabloid releva umorile si frustrarile unui om aflat in razboi cu lumea, cu mai toata lumea. Este demotivant si straniu ca un om crescut si format in lumea rugby-ului sa arunce anatema asupra unui sport caruia ii datoreaza aproape totul. Spre atentia d-lui Balan ii reamintesc ca regiunea din care a plecat, [datorita rugby-ului], nordul Moldovei, este cea mai saraca din Europa. Nu voi intra in amanunte ce privesc strict relatia dintre domnul Balan si federatia romana de resort, ci ma voi referi la pozitia d-lui Balan fata de acest sport.
Daca nu vrea sa-si dea copilul la rugby, treaba lui, dar consider ca, prin declaratiile sale, face un deserviciu rugby-ului romanesc. Societatea romaneasca duce lipsa de modele, iar pentru copiii rugbisti modelele sunt tocmai jucatorii nationalei. Or, atunci cand un jucator cu vechi state in nationala arunca cuvinte grele la adresa acestui sport, efectele se vad direct in starea de spirit a micilor rugbysti.
Da, merita sa faci rugby. Chiar si aici, in Romania, unde, in afara de fotbal, niciun sport nu este sprijinit adecvat. Baiatul meu, a inceput la sapte ani jumatate sa mearga pe stadionul Steaua, [a fost vointa lui]. Acum are noua. In acest rastimp a fost de doua, trei ori pe saptamana pe stadion, pe canicula, ploaie, ninsoare si ger si sunt sigur ca acesta este singurul raspuns viabil la indoielile tarzii ale d-lui Balan privitoare la acest sport.

Stade Francais - Stade Toulousain


In coloana din dreapta va prezentam cateva instantanee surprinse de antrenorul Stelei, Stefan Acsinte la meciul Stade Francais – Stade Toulousain. Intalnirea s-a desfasurata in aceasta primavara pe arena Saint Denis, capacitate 80.000 de locuri, in campionatul francez Top 14. Orice asemanari cu situatii din rugby-ul autohton sunt excluse......

04.05.2008

DIVIZIA NATIONALA: Steaua a invins Dinamo cu 22-16


Ultima partida a sezonului regulat din Divizia Nationala s-a jucat astazi pe stadionul din Bulevardul Ghencea intre Steaua si Dinamo. Stelistii au invins cu 22-16, dupa 13-10 la pauza. Dinamo a condus in prima parte si cu 10-0, insa Steaua a reusit sa revina. Steaua a ratat insa punctul bonus, pentru ca nu a inscris decat un eseu. Vizualizati albumul foto al meciului in coloana din dreapta.

Pe Olimpia, spiritul rugbystic a invins ploaia torentiala



Ploaia torentiala n-a reusit sa-i invinga, sambata, pe stadionul Olimpia, pe "optarii" din rugbyul Capitalei. La initiativa clubului Olimpia s-au prezentat patru echipe de optari: Olimpia, Pantelimon, Steaua 1 si Steaua 2. Pe tot parcursul miniturneului a plouat cu galeata, dar micii rugbisti au trecut peste asta, demonstrand ca dragostea pentru acest sport nobil poate invinge orice.

Ploaie, frig si vant in rafale. Ziua de sambata nu s-a aratat propice pentru sport, cu atat mai mult cu cat rugbyul nu este un sport de domnisoare. Printre rafalele de ploaie micii sportivi au reusit sa arate ca intemperiile nu le-au alterat pofta de joc. Dragos Manea, organizatorul turneului, a declarat: "Meciurile s-au aratat a fi teste utile pentru optari. In acest sens, scorul conteaza mai putin, conteaza ca cei mici au reusit sa aplice acumularile din antrenamente".

Steaua s-a prezentat cu doua echipe de optari, ambele la fel de bine pregatite. Asezarea in teren, pasele si sustinerea coechipierilor au fost punctele forte ale optarilor de la Steaua. "Meciurile de astazi au fost o verificare utila pentru optari inainte de Cupa Primaverii de luna viitoare" a declarat Stefan Acsinte, unul dintre antrenorii Stelei.

In viziunea lui Mugur Preda, celalalt antrenor al optarilor, intalnirile de pe Olimpia, au fost doar o etapa in pregatirea rugbystilor "Intalnirile de astazi au fost pentru multi dintre copii prima iesire oficiala pe un teren de rugby si, dupa cum s-au miscat, am convingerea ca luna viitoare la Cupa Primaverii, Steaua va face o figura buna" a concluzionat Mugur Preda.

La finalul intalnirilor de pe Olimpia se poate trage o singura concluzie: spiritul rugbyului iese intotdeauna invingator. Mai multe imagini de la turneu gasiti in coloana din dreapta, in albumul foto.