04.05.2008

Pe Olimpia, spiritul rugbystic a invins ploaia torentiala



Ploaia torentiala n-a reusit sa-i invinga, sambata, pe stadionul Olimpia, pe "optarii" din rugbyul Capitalei. La initiativa clubului Olimpia s-au prezentat patru echipe de optari: Olimpia, Pantelimon, Steaua 1 si Steaua 2. Pe tot parcursul miniturneului a plouat cu galeata, dar micii rugbisti au trecut peste asta, demonstrand ca dragostea pentru acest sport nobil poate invinge orice.

Ploaie, frig si vant in rafale. Ziua de sambata nu s-a aratat propice pentru sport, cu atat mai mult cu cat rugbyul nu este un sport de domnisoare. Printre rafalele de ploaie micii sportivi au reusit sa arate ca intemperiile nu le-au alterat pofta de joc. Dragos Manea, organizatorul turneului, a declarat: "Meciurile s-au aratat a fi teste utile pentru optari. In acest sens, scorul conteaza mai putin, conteaza ca cei mici au reusit sa aplice acumularile din antrenamente".

Steaua s-a prezentat cu doua echipe de optari, ambele la fel de bine pregatite. Asezarea in teren, pasele si sustinerea coechipierilor au fost punctele forte ale optarilor de la Steaua. "Meciurile de astazi au fost o verificare utila pentru optari inainte de Cupa Primaverii de luna viitoare" a declarat Stefan Acsinte, unul dintre antrenorii Stelei.

In viziunea lui Mugur Preda, celalalt antrenor al optarilor, intalnirile de pe Olimpia, au fost doar o etapa in pregatirea rugbystilor "Intalnirile de astazi au fost pentru multi dintre copii prima iesire oficiala pe un teren de rugby si, dupa cum s-au miscat, am convingerea ca luna viitoare la Cupa Primaverii, Steaua va face o figura buna" a concluzionat Mugur Preda.

La finalul intalnirilor de pe Olimpia se poate trage o singura concluzie: spiritul rugbyului iese intotdeauna invingator. Mai multe imagini de la turneu gasiti in coloana din dreapta, in albumul foto.

Niciun comentariu: