24.06.2008

All Blacks a trecut prin foc si sabie Anglia

Echipa Angliei s-a intors la Londra cu coada intre picioare si cu amintiri de cosmar din turneul neo-zeelandez. Invinsi in primul meci test de All Blacks fara prea mult efort, turneul de la antipozi s-a transformat pentru englezi in cosmar, odata cu acuzatiile de ultraj sexual impotriva a patru dintre componentii team-ului britanic. Ultimul cui in cosciugul englezilor l-au batut tot neo-zeelandezi in al doilea meci test, meci incheiat cu un fiasco pentru britanici.

Presa britanica s-a aratat foarte critica dupa intoarcerea echipei engleze din Noua Zeelanda, etichetand turneul drept un dezastru, atat pe plan sportiv, cat si, in plan de imagine.

Stephen Jones, editorialist la Sunday Times, este extrem de critic, dupa ce in al doilea meci test Anglia a capitulat cu 12 – 44. Jones afirma ca nationala engleza a fost lipsita de profesionalism in teren si de disciplina, in afara lui, dupa acuzatiile de hartuire sexuala investigate de politia din Auckland. "Daca acuzatiile se dovedesc adevarate, atunci ceva nu este in regula cu echipa Angliei. Este vorba de atitudine, de iererhie si de autoritatea managerilor" scrie Jones.

Robert Kitson de la The Guardian afirma ca neo-zeelandezi nu s-au intrebuintat mai de loc atunci cand au invins Anglia in primul meci test cu 37 – 20. "Neo-zeelandezii au dominat o echipa mediocra, iar aceea era, din pacate, echipa Angliei" scrie Kitson.

Paul Ackford de la Sunday Telegraph este de acord, ca pe langa prestatia slaba a englezilor, cel care a facut diferenta este Dan Carter. "Carter a facut diferenta dintre cele doua echipe. Anglia trebuie sa identifice individualitati ca Dan Carter si sa le promoveze. Numai atunci putem lupta cu succes impotriva Noii Zeelande" spune Ackford.

Niciun comentariu: