03.04.2008

Reguli de joc

Fiecare echipă are 15 jucători pe teren şi 7 rezerve. Sunt 8 jucători în pachetul de înaintare şi 7 jucători pe linia de trei-sferturi.

Obiectivul jocului este de a câştiga puncte prin:
1. Purtarea şi culcarea mingii în terenul de ţintă advers (eseu).
2. Trimiterea mingii cu piciorul printre buturile adverse. Buturile sunt formate din doi stâlpi paraleli cu o bară ridicată perpendicular între ei.
Un "Penalty" se efectuează în al doilea mod.
Mingea se poate pasa numai înapoi cu mâna, sau înainte, dacă este lovită cu piciorul.
Echipa adversă poate să recupereze mingea printr-un placaj. De obicei asta înseamnă că unul sau mai mulţi jucători din echipa opusă prind pe jucătorul aflat în posesia mingii şi îl blochează la pamânt.
Cum se acordă punctele? Eseu: 5 puncte Transformarea eseului: 2 puncte Drop-gol (lovitură de picior căzută): 3 puncte Lovitura de pedeapsă: 3 puncte
Un meci durează 80 de minute (2 reprize x 40 minute).
Regula offside-ului - există două situaţii: - la momentele fixe (grămada ordonată sau repunerea din margine) - în joc deschis.
Offside-ul la grămada ordonată: liniile imaginare care trec la ultimele picioare ale jucatorilor din grămada ordonată sunt liniile de offside. Niciun jucator advers nu are voie să treacă peste aceste linii, ci trebuie să aştepte la linia ultimelor picioare ale echipei proprii până când balonul iese din conturul grămezii.
Offside-ul la margine: liniile imaginare care trec la 10 metri paralele cu aliniamentul jucătorilor participanţi la margine sunt liniile de offside. Jucătorii neparticipanţi la margine trebuie să stea în spatele acestei linii până când marginea se termină.
Offside-ul în jocul deschis: orice jucător care se află înaintea coechipierului purtător de balon se află în poziţie de offside. El trebuie să fie în spatele purtătorului de balon pentru a reintra în joc. Dacă un jucător încearcă să joace un balon şutat de un coechiper aflat în spatele său, se află în offside şi este penalizat cu lovitură de pedeapsă.
Regula ţinutului la pământ: un jucător purtător de balon este obligat să elibereze balonul dacă este placat şi ţinut la pământ. În caz contrar, dacă încearcă să joace balonul, este penalizat cu lovitură de pedeapsă.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Foarte interesant acest blog. Mai ales fotografiile! Felicitari realizatorului!

Anonim spunea...

O sa fim cea mai buna echipa din ROMANIA pemtru ca antrenorii nostri nu sunt ca ceilalti lor le pasa d e noi si vor sa ajungem mari
alin/umaga

Anonim spunea...

Steaua este cea mai buna echipa din Romania.Am fost la meciurile voastre si am remarcat ca jucati foarte bine si sunteti ochipa buna.