03.04.2008

In Romania, la inceput...

Jocul de rugby a fost introdus în România de studenţii reveniţi de la studii făcute la Paris, care au înfiinţat cluburi cum au fost Stadiul Român, începând cu anul 1913. Ulterior, s-au înfiinţat 17 alte echipe în Bucureşti.
În 1919, Comitetul Olimpic Român solicită Comitetului Olimpic Internaţional reintroducerea rugbyului ca probă olimpică. Această propunere este într-un final adoptată, C.O.R. fiind anunţat printr-o adresă din data de 21 noiembrie 1919. Dar, din lipsa fondurilor, sportivii români nu au putut participa la ediţia de la Anvers a Jocurilor Olimpice.
Primul meci internaţional al Stejarilor s-a jucat în 1919, împotriva SUA. România a fost una dintre cele trei echipe participante la Jocurile Olimpice de vară din 1924, pierzând ambele meciuri jucate, împotriva Franţei (cu 59-3) şi a SUA (cu 39-0). România a terminat astfel pe locul 3, obţinând medalia de bronz, prima din istoria participării sportivilor români la Jocurile Olimpice. Federaţia Română de Rugby s-a înfiinţat în 1931, iar în anul 1939 s-a înfiinţat la Braşov, la fabrica de avioane, prima echipă de club din afara Bucureştiului.

Un comentariu:

Anonim spunea...

dc nu sa pus si poze cu j1 si j2 ? vreau raspuns