10.04.2008

RUGBY - TV

Sambata, 12 aprilie, 08:30 / Sport.ro
Highlanders - Sharks / Super 14 [premiera]


Sambata, 12 aprilie, 16:30 / Sport 1
Leicester Tigers - Ospreys / finala EDF Energy [direct]

Duminica, 13 aprilie, 14:00 / Sport 1
Gloucester - Saracens /Guinness Premiership [premiera]

Intrati in dialog cu noi

Comunicarea cu voi, beneficiarii acestui spatiu dedicat rugbyului si, mai ales, micilor rugbisti, este foarte importanta. De aceea va invitam sa deveniti membrii ai acestei comunitati virtuale. Va anuntam ca am creat grupul de discutii rugbysteaua. Puteti intra in dialog cu noi, puteti posta stiri, comentarii si informatii care vor ajunge la toti membrii grupului. Acum e mai simplu. Pagina principala a grupului este: http://groups.google.ro/group/rugbysteaua1, iar adresa de email la care asteptam inscrierea voastra este: secrieruv@gmail.com.

Daca vreti sa deveniti membru al acestui grup de discutii trebuie sa trimiteti un email de confirmare la adresa: secrieruv@gmail.com, care sa contina numele dvs si o adresa de email activa. Apoi, din momentul acceptarii, puteti vizualiza toate mesajele membrilor grupului si puteti trimite propriile mesaje care vor ajunge la toti membrii grupului. Asteptam inscrieri!

09.04.2008

STEAUA INVITA COPIII DIN CAPITALA PE TERENUL DE RUGBY

La initiativa Clubului Steaua, cu sprijinul FRR, sambata se va desfasura pe stadionul Tineretului un miniturneu de rugby. Prin numarul de echipe participante este primul turneu major pentru copii din acest an. In turneu se vor intrece grupele de copii de 8, 10 si 12 ani. Clubul Steaua a lansat invitatii catre: CSS 6, Dinamo, Flamingo, Grivita, Olimpia, Metrorex, Pantelimon, Select. Partidele vor incepe la ora 9.30. Sa le uram, de pe acum succes participantilor si sa le reamintim maxima lui Pierre de Coubertin, creatorul Jocurilor Olimpice Moderne: "Nu sa castigi e important, important e sa participi"

Steaua, invingatoare in restantele de la Juniori U18 si U19

CSS 3 Steaua a disputat astazi doua partide restante din Divizia Nationala la Juniori, U18 si U19, avand ca adversar selectionata din Republica Moldova. Bucurestenii au castigat in ambele meciuri, reusind insa sa ia bonusul doar intr-unul din ele. La Juniori U19 diferenta a fost considerabila, 66-6, asa ca punctul bonus ofensiv a venit de la sine. La Juniori U18 insa, stelistii au castigat doar cu 14-12, lasand Moldova sa plece acasa cu un punct bonus defensiv. Meciurile juniorilor continua vineri cu o partida in devans, apoi duminica se disputa runda a XVIII-a.

Etapa a 4-a Play-Off Divizia Nationala de Rugby

Victorii ale celor doua echipe bucurestene in etapa intermediara a Play-off-ului Diviziei Nationale! Steaua a invins greu Farul, constantenii au condus cu 9-8 la un moment dat, dar la inceputul reprizei a doua au pierdut initiativa. In final, Steaua s-a impus, 24 - 19, iar constanteni au plecat cu un punct bonus, dar s-au indepartat de locurile 1-2 si de o semifinala acasa.
Dinamo a invins fara emotii in partida de la Timisoara, 66-13, dupa ce avea inca de la pauza 40-0 si punctul bonus asigurat.
Meci strans astazi la Cluj, acolo unde Universitatea a intalnit pe Baia Mare. Scorul la pauza a fost doar 8-0 pentru Baia Mare. In partea a doua, baimarenii au reusit sa mai inscrie 10 puncte, in timp ce Clujul a marcat doar 8, asa ca tabela a aratat la final 8-18. Victorie fara bonus pentru Baia Mare, insa o victorie care le asigura practic baimarenilor un loc in semifinale.

08.04.2008

All Blacks Haka

Naţionala României va juca în nocturnă la IRB Nations Cup

Selecţionata de rugby a României va juca pe 11 iunie prima partidă în nocturnă pe stadionul Arcul de Triumf, când va întâlni naţionala Uruguayului de la ora 20:00, prima din IRB Nations Cup 2008, informează Federaţia Română de Rugby într-un comunicat de presa.
În cea de-a doua partidă, România va întâlni Rusia, pe 15 iunie, şi naţionala Africii de Sud pe 20 iunie.
Regulamentul IRB Nations Cup spune că la final se realizează un clasament general şi echipa care strânge cele mai multe puncte în cele 3 partide pe care le dispută se clasează pe locul 1, fiind declarată câştigătoare. Punctajul va fi: 4 puncte pentru victorie, 2 pentru egal şi 0 pentru înfrângere, plus 1 punct bonus pentru marcarea a 4 sau mai mult de 4 eseuri şi 1 punct bonus pentru înfrângere la 7 sau mai puţin de 7 puncte. Punctele bonus se pot cumula şi pot fi luate de ambele echipe într-un meci.
Africa de Sud este campioana en-titre a IRB Nations Cup, ea câştigând trofeul la ediţia din 2007.

07.04.2008

IRB NATIONS CUP 2008 LA BUCURESTI

Cel mai puternic turneu de rugby din Romania se desfasoara intre 11 si 20 iunie la Bucuresti, la Stadionul National Arcul de Triumf. Echipele participante sunt: Africa de Sud A, Italia A, Uruguay, Rusia, Georgia si Romania.
Programul meciurilor:




Ziua I - Miercuri, 11 iunie
Italia A - Rusia [16:00]
Africa de Sud A - Georgia [18:00]
Uruguay - Romania [20:00]

Ziua a II-a – Duminica, 15 iunie
Georgia - Uruguay [16:00]
Italia A - Africa de Sud [18:00]
Rusia - Romania [20:00]

Ziua a III-a - Vineri, 20 iunie
Russia - Uruguay [16:00]
Italia A - Georgia [18:00]
Africa de Sud - Romania [20:00]

06.04.2008

MESAJ PENTRU ANRENORII NOSTRI


Fiecare dintre noi, copiii, le spunem cum ne vine: dom' profesor, nea Fane, dom' Preda, nea Mugur etc, dar asta conteaza mai putin, pentru ca ei sunt antrenorii nostri. Mugur Preda si Stefan Acsinte. O data cu venirea lor la Steaua, echipa de copii a prins un suflu nou, regasit in rezultate si in strictetea antrenamentelor. Noi, copiii, avem un mesaj pentru ei, cei doi antrenori ai nostri: sa aiba rabdare cu noi. Oricum au mare rabdare cu noi, care suntem mai nastrusnici, mai neastamparati si ne pasa mai putin de disciplina, or, rugby inseamna in primul rand disciplina si rigoare [asta spre deosebire de fotbal]. Noi, cei mici, nu putem sa fim decat alaturi de ei, pentru ca ei, au demonstrat-o deja, sunt total alaturi de noi.

Primului meu antrenor, cu recunostinta


Pe nea Puiu l-am intalnit prima oara la inceputul anului 2007, inca nu implinisem opt ani. Este un om cald si se pricepe sa lucreze cu copiii. Pentru mine a fost, fara exagerare, un alt bunic, un bunic care mi-a deschis alte drumuri. Nu stiu daca a avut "ochi" pentru mine sau m-a acceptat pur si simplu. Gestul lui mi-a schimbat existenta, si deocamdata nu ma pot numi jucator de rugby, dar numai faptul ca am inceput sa traiesc in spiritul jocului este deja o realizare. Sunt sigur ca pentru mine rugby este inca o "joaca", dar cu sprijinul noilor antrenori va deveni, in scurt timp, un joc. Prin mana lui Puiu Hustiu au trecut multe generatii de rugbisti, printre care ma numar si eu si faptul ca mi-a indrumat primii pasi in acest sport de gentlemeni ma face sa-mi exprim recunostinta si sunt sigur ca si ceilalti copii de la Steaua sunt in asentimentul meu.

Multumesc, nea Puiu!
Mihnea Secrieru

Steaua a jucata intr-o companie SELECTa

Zi frumoasa. Dupa o saptamana de vreme urata, in sfarsit o zi cu soare, perfecta pentru rugby. Pentru ca nu am avut privilegiul sa jucam in deschiderea meciului Steaua-Timisoara, noi, copiii, am jucat "in inchidere", adica dupa meciul seniorilor. Invitatii nostri au fost copiii de la clubul Select. Iar evolutia noastra nu a fost departe de cea a seniorilor, care au invins la scor Timisoara. Cele trei meciuri, pe grupe de varsta - 8, 10, 12 ani, au fost teste folositoare pentru noi. Chiar daca am invins, scorul conteaza mai putin, conteaza ca ne-am verificat indemanarea si acumularile. Copiii de la Clubul Select ne-au dat o replica pe masura, dovada ca rugbyul, joc de gentlemeni, este din ce in ce mai popular. Noi, copiii, am avut onoarea sa-l avem la centru pe Daniel Boldor, arbitru de divizia A, care a fluierat ca la carte. Dupa cele trei meciuri, antrenorii nostri ne-au multumit pentru determinare si ne-au promis ca in scurt timp vom deveni cea mai buna echipa de copii din Bucuresti, asta bineinteles daca noi ne vom implica total.