02.05.2008

"Optarii" din Capitala se intalnesc maine pe stadionul Olimpia

Asa cum ne-au obisnuit in ultimele saptamani, odata cu venirea primaverii, micii rugbisti se intalnesc maine din nou. Dupa stadionul Steaua si Stadionul Tineretului a venit randul si stadionului Olimpia sa gazduiasa un miniturneu.

Meciurile se vor desfasura cu ocazia Zilei Tineretului si sunt un omagiu adus atat rugbyului, cat si tinerei generatii. Au raspuns prezent la invitatia lansata de Clubul Olimpia doar doua echipe: Steaua si Pantelimon. Situatia nu este diferita de cea petrecuta in urma cu doua saptamanai pe stadionul Steaua. Atunci, cinci echipe de rugby si-a confirmat prezenta, dar duminica pe stadionul Steaua a venit o singura echipa: Select. Organizatorul miniturneului Dragos Manea a declarat: "Am organizat meciurile, in primul rand pentru copiii de la Olimpia. Ei nu au participat la multe intalniri in acest an. Eu unul mi-as dori ca, in lipsa unei competitii oficiale, meciurile intre copiii sa aiba o anume regularitate". Asadar, comunitatea rugbistica din Bucuresti este invitata, maine, incepand cu ora 10.00, pe stadionul Olimpia sa vada generatia de maine a rugbyului romanesc la lucru.

01.05.2008

Eternul derby Steaua – Dinamo - duminica in direct la Sport.ro

Cel mai important meci din campionatul Romaniei va fi duminica in direct pe TV pentru dumneavoastra. Derbyul Steaua – Dinamo va putea fi vazut pe Sport.ro incepand cu ora 13:00, iar in acest joc se va decide cine ia locul 1 in Divizia Nationala la finalul Play-off-ului. Weekendul rugbystic la TV incepe insa de vineri, cand avem pe Eurosport 2 un meci din campionatul Frantei, de la ora 21:30 (aici s-ar putea ca in loc de Toulouse – Auch sa se transmita Montferrand – Castres, insa nu este sigur). Sambata, Sport.ro ne ofera o partida din Super 14, Crusaders – Sharks, in care joaca locul 1 cu locul 3, iar duminica vom vedea pe Sport 1 disputa Bath – Saracens, in care romanul Ion Paulica poate urca cu Bath pe locul 1 in clasament.

RUGBY LA TV

Vineri, 2 mai / Eurosport 2
21:30: Toulouse – Auch [Campionatul Frantei] – DIRECT

Sambata, 3 mai / Sport.ro
08:00: Rugby Total
08:30: Crusaders – Sharks [Super 14] - PREMIERA

Duminica, 4 mai / Sport.ro
13:00: Steaua – Dinamo [Campionatul Romaniei] – DIRECT

Duminica, 3 mai / Sport 1
14:15: Bath - Saracens [Campionatul Angliei] - PREMIERA

30.04.2008

Etapa decisiva in Divizia Nationala: Brasov si Barlad lupta sa scape de retrogradare, Dinamo si Steaua pentru locul 1


Sambata si duminica avem meciuri decisive in Divizia Nationala, unde se disputa ultima etapa. In Play-off se va juca eternul derby Steaua – Dinamo, unde cine castiga va lua locul 1 si va infrunta in semifinala pe Baia Mare, acasa, in timp ce pierzatoarea va intalni pe Farul in cealalta semifinala, tot pe teren propriu. In Play-out, meciul-mecurilor este Brasov – Barlad. Daca Brasovul invinge cu bonus scapa de retrogradare, insa daca va castiga fara bonus si nici Barladul nu ia bonus trebuie sa o faca la mai mult de 12 puncte diferenta pentru a ramane in prima divizie. In fine, daca Barladul castiga sau face egal este ea scapata de retrogradare. Se anunta meciuri tari in acest weekend in Divizia Nationala.

Dinamo s-a calificat in finala Cupei Romaniei: 76-6 cu Timisoara


Dinamo Bucuresti a infruntat pe RCM Timisoara in cea de-a doua semifinala a Cupei Romaniei de astazi. Dinamovistii si-au respectat statutul de mari favoriti ai acestui meci si ca dovada au invins cu 76-6, dupa 45-3 la pauza. Dinamo va juca finala impotriva lui Steaua, care a trecut de Baia Mare cu 18-13 in cealalta semifinala.
Finala Cupei Romaniei se joaca pe 10 mai, pe stadionul Arcul de Triumf.

Steaua s-a calificat in finala Cupei Romaniei: 18-13 in semifinala cu Baia Mare


Steaua Bucuresti va juca a treia finala consecutiva de Cupa Romaniei. Stelistii au invins astazi cu 18-13 pe Baia Mare in semifinala jucata la Petrosani, dupa ce baimarenii au condus la un moment dat cu 6-0. La pauza a fost insa 6-5, iar in partea a doua Steaua a inscris 2 penalitati plus inca un eseu fara sa primeasca puncte, asa ca a preluat conducerea cu 18-6. Pe final de meci Baia Mare a fortat si a primit un eseu de penalizare, 18-13, insa nu a mai avut timp pentru inca o incercare.

29.04.2008

CUPA ROMANIEI: Steaua – Baia Mare, derbyul din semifinalele Cupei

Cel mai tare meci al semifinalelor de astazi din Cupa Romaniei este fara discutie cel dintre Steaua si Baia Mare. Cele doua echipe s-au intalnit anul trecut in finala si a fost o victorie la limita a stelistilor, 14-13, iar acum doua sezoane tot in finala s-a jucat aceasta partida si tot Steaua a castigat, asa ca va imaginati ca Baia Mare vrea neaparat sa-si ia revansa. In plus, in acest an baimarenii nu au invins nici macar o data Steaua, pierzand in ambele jocuri din campionat, asa ca orgoliile sunt foarte mari. Steaua este campioana en-titre si nu isi permite un pas gresit intr-un an in care batalia cu Dinamo se va duce pe toate fronturile. Meciul are loc astazi la Petrosani de la ora 11:00 si cine castiga merge sa joace in finala.

Meciul cel mai dezechilibrat va fi intre Timisoara si Dinamo, partida in care timisorenii recunosc inca de dinainte de a juca faptul ca nu au nici o sansa. “Suntem cu echipa decimata si ne vor lipsi 5 titulari. In conditiile acestea cred ca va fi un antrenament maine si pentru noi si pentru Dinamo. Noi avem chiar acum o sedinta in care vorbim cum sa abordam campionatul viitor cu un lot mai puternic si mai numeros, asa ca nu ne gandim ca am avea sanse la meciul de maine”, ne-a marturisit Gica Vacaru, antrenorul Timisoarei. Partida dintre Dinamo si Timisoara se joaca astazi la Brasov, de la ora 16:30.

CUPA ROMANIEI

Semifinale – 30 aprilie 2008

CSM U Baia Mare - Steaua Bucuresti
- stadion Stiinta (Petrosani), ora 11:00


RCM Timisoara - Dinamo Gaz Sud
- stadion Noua (Brasov) ora 16:30


Finala – 10 mai 2008
- stadion Arcul de Triumf, ora 15:00

28.04.2008

Antrenamente in timpul vacantei de Paste

In zilele de 29, 30 martie si 1, 2 mai antrenamentele copiilor de la Steaua incep la ora 9.45.