06.06.2008

Inaintea Cupei Bucurestiului, copiii din Capitala se intalnesc intr-un ultim test

Evenimentul asteptat de toti copiii rugbisti din Romania, Cupa Bucurestiului, se va intampla in weekend-ul viitor. Pana atunci, copiii din Capitala isi vor verifica stadiul de pregatire, in Cupa de vara, competitie organizata sambata, 7 iunie, de Rugby Club Pantelimon.

Odata cu venirea primaverii, nu a fost weekend in care copiii rugbisti din Capitala sa nu se intalneasca. In lipsa unei competitii oficiale, fiecare club „s-a carpit” cum a putut si a invitat la sfarsit de saptamana echipe in competitii ad-hoc. Nu s-au facut clasamente, a ramas doar bucuria de a juca, iar la final: o diploma si niste dulciuri.
La invitatia copiilor din Pantelimon au raspuns: Steaua 1, Steaua 2, Olimpia si Flamingo. In meciuri se vor intalni grupele de „optari” si „zecari” si bine-inteles la sfarsitul competitiei toti participanti vor primi diplome si medalii. Meciurile vor incepe sambata, la ora 10.000, pe terenul de rugby al Clubului din Pantelimon.

05.06.2008

Incepe agitatia IRB Nations Cup: sud-africanii vin sambata la Bucuresti

Emerging Springboks, cu “dinamovistul” Chester Williams in fruntea delegatiei, este “vedeta” IRB Nations Cup 2008, sosind la noi in tara din postura de echipa campioana a acestei competitii. Sud-africanii urmeaza sa ajunga sambata, 7 iunie, in Bucuresti si vor fi cazati la Hotel Sofitel, acolo unde au stat si anul trecut. Tot sambata urmeaza sa soseasca si selectionata Uruguayului, prima adversara a Romaniei la turneu, iar Italia si Rusia vor ajunge in Romania duminica, pe 8 iunie. Ultima echipa care vine pentru turneu va fi Georgia, luni 9 iunie. Dupa sosirea formatiilor vom incerca sa va oferim si programul de antrenamente ale acestor echipe, pentru a putea sa-i “spionati” daca doriti.

Mai sunt doar 6 zile pana cand se joaca prima etapa a IRB Nations Cup, pe 11 iunie, insa au mai ramas doar 2 zile pana cand incep sa soseasca echipele pentru aceasta competitie. Iata o scurta trecere in revista a fiecarei formatii.

Romania – este deja in cantonament la Izvorani de ieri. Sunt 29 de jucatori sub comanda tehnicienilor nostri, iar astazi se va anunta lotul de 26 cu care se va aborda IRB Nations Cup. Pe 9 iunie echipa noastra preconizeaza sa vina pentru a face un antrenament in nocturna pe Stadionul Arcul de Triumf. Primul nostru meci este pe 11 iunie cu Uruguay, de la ora 20:00.

Emerging Springboks – campionii en-titre ai IRB Nations Cup vor sosi sambata, 7 iunie, la ora 19:20. Sud-africanii vor fi cazati la Sofitel, unde au stat si data trecuta. Oficialii acestei echipe au mai schimbat lotul anuntat initial, hotarandu-se in ultima clipa asupra celor care vor veni la acest turneu. “Dinamovistul “Chester Williams” are mari probleme la prima sa actiune ca antrenor al Emerging Springboks, echipele din Currie Cup, o competitie locala foarte importanta in Africa de Sud, facand presiuni pentru ca jucatorii sa le ramana la club. Primul lor meci este pe 11 iunie cu Georgia, de la ora 18:00.

Italia A – urmeaza sa soseasca la Bucuresti pe 8 iunie, duminica, la ora 18:15. Italienii vor fi cazati la Hotel Best Western Parc. Ei au intrat de ieri in cantonament si au in lot multi dintre jucatorii care au fost si la editia de anul trecut, cand au pierdut in fata Romaniei. Primul meci al Italiei este pe 11 iunie cu Rusia, de la ora 16:00.

Uruguay – va sosi sambata, 7 iunie, la Bucuresti, la ora 15:00. Uruguayenii sunt cazati la Hotel Phoenicia. Adversara Romaniei din primul meci este echipa cu cele mai mari probleme din punct de vedere organizatoric, avand nedumeriri serioase in ceea ce priveste confirmarea sosirii unor jucatori care activeaza in Europa, in Franta si Italia. Cum pentru noi aceasta echipa este o necunoscuta, asteptam sa o vedem la primul sau antrenament la Bucuresti. Primul meci al Uruguayului este pe 11 iunie cu Romania, de la ora 20:00.

Rusia – va sosi duminica, 8 iunie, la Bucuresti si se va caza la Hotel Phoenicia. Marea surpriza din lotul Rusiei este faptul ca a disparut antrenorul principal, francezul Claude Sorel. Nu este insa exclus ca rusii sa ne faca o surpriza in chiar ziua sosirii si el sa fie in lot. Primul meci al Rusiei la IRB Nations Cup este pe 11 iunie cu Italia A, de la ora 16:00.

Georgia – va fi ultima echipa sosita la Bucuresti .Georgienii ajung luni, 9 iunie, si vor sta la Hotel Best Western Parc. Cei mai familiari cu Bucurestiul din lotul Georgiei sunt cu siguranta cei trei jucatori care activeaza la Farul Constanta, Natriashvili, Uchava si Samkharadze. Primul meci al Georgiei este pe 11 iunie cu Emerging Springboks, de la ora 18:00.

Jucatorii vor alege cum va juca echipa Romaniei”, spune Ellis Meachen

Nationala Romaniei s-a reunit pentru a incepe pregatirile inainte de IRB Nations Cup, turneul in care vor infrunta Uruguay, Rusia si Emerging Springboks.

Directorul tehnic al formatiei noastre, neozeelandezul Ellis Meachen, le-a pregatit o surpriza jucatorilor nostri. “Vom avea o discutie impreuna, jucatori si staff tehnic, in care fiecare jucator va spune cum crede el ca trebuie sa joace echipa Romaniei in functie de cum vad ei punctele slabe si tari ale acestei formatii. Vreau sa stiu ce cred si ei, pentru ca degeaba ne propunem noi ceva anume daca jucatorii cred ca nu se poate face. In plus, trebuie sa incercam sa scapam de ideea ca treisferturile echipei noastre joaca slab. Avem in lot jucatori de treisferturi si ei trebuie sa joace cu incredere, pentru a castiga”, ne-a spus acesta. Neozeelandezul a adaugat si cum vede el participarea Romaniei la IRB Nations Cup. “Cred ca putem sa invingem si pe Emerging Springboks. Totul depinde de cum ne pregatim. Mai intai jucam cu Uruguayul, apoi cu Rusia, si dupa aceea ne gandim la Africa de Sud. Dar sanse de a castiga exista si jucatorii trebuie sa creada asta”.

04.06.2008

IRB NATIONS CUP 7 - 21 IUNIE 2008

COMUNICAT FRR: Rugbyul se dezice de violenta pe stadioane

Federatia Romana de Rugby reactioneaza in urma incidentelor intamplate la Finala Diviziei Nationale BRD, Steaua - Dinamo, de saptamana trecuta, o premiera in rugbyul romanesc. “Comportamentul acestor suporteri contravine spiritului jocului de rugby si reprezinta o minimalizare a efortului extraordinar depus in teren de cele doua echipe. FRR face un apel la echipele de rugby de a-si selecta si, de ce nu, educa, pe cat posibil, sustinatorii. Jocul de rugby se distinge prin valori fundamentale, iar una din aceste valori este respectul fata de adversari”.

Federatia Romana de Rugby a luat act cu deosebita ingrijorare de manifestarile unora dintre spectatorii prezenti la finala Diviziei Nationale de Rugby desfasurata sambata, 31 mai 2008. Comportamentul acestor suporteri contravine spiritului jocului de rugby si reprezinta o minimalizare a efortului extraordinar depus in teren de cele doua echipe.

Este pentru prima data in ultimii ani cand in tribunele unui stadion de rugby se scandeaza cuvinte obscene la adresa unei echipe si au loc incidente (fie ele si de mica amploare) intre o galerie si fortele de ordine.

Pe aceasta cale, FR Rugby doreste sa multumeasca Jandarmeriei Romane care, prin interventia prompta, cu respectarea legii, a facut posibil ca incidentele sa nu degenereze. Gratie Jandarmeriei, spectacolul a fost pe teren, nu in tribune sau in afara stadionului.

De asemenea, Federatia Romana de Rugby face un apel la echipele de rugby de a-si selecta si, de ce nu, educa, pe cat posibil, sustinatorii. Jocul de rugby se distinge prin valori fundamentale, iar una din aceste valori este respectul fata de adversari. Un mesaj clar din partea jucatorilor si a conducatorilor de cluburi de condamnare a acestor manifestari trebuie sa limiteze si sa elimine astfel de incidente.

FR Rugby va lua toate masurile necesare pentru pastrarea spectacolului rugbystic. Sportul cu balonul oval trebuie sa ramana pe un teren al familiei, al copiilor prezenti in tribune. Este o datorie pe care ne-o asumam si in spiritul careia vom lua masurile ce se impun.

Biroul de Presa al FRR

03.06.2008

Decizie istorica: in TriNations se va putea prabusi molul!

Rugbyul se schimba din temelie. In editia din acest an a Turneului celor 3 Natiuni se vor aplica noile reguli de joc stabilite de IRB, printre care si cea referitoare la permiterea prabusirii molului.

Desi nu este inca oficial acest lucru, presedintele Federatiei Australiene, John O'Neill, a anuntat ieri ca asa va fi. “Am ajuns la o asfel de intelegere si cred ca pot sa o spun. In TriNations vom folosi regulile aplicate in ultimul an din Super 14 plus numarul nelimitat de jucatori in tusa si permiterea prabusirii molului”, a spus el. Faptul ca molul va putea fi prabusit de catre echipa in aparare este unul dintre punctele centrale ale noilor regulamente de joc, pentru ca poate determina schimbarea stilului de joc a multor echipe si chiar profilul jucatorilor din compartimentul de inaintare.

IRB NATIONS CUP 2008 - rugby la nivel inalt pe Arcul de Triumf

Cel mai puternic turneu de rugby din Romania se desfasoara intre 11 si 20 iunie la Bucuresti, la Stadionul National Arcul de Triumf. Echipele participante sunt: Emerging Springboks, Italia A, Uruguay, Rusia, Georgia si Romania.



Programul meciurilor:


Ziua I - Miercuri, 11 iunie
Italia A - Rusia [16:00]
Emerging Springboks - Georgia [18:00]
Uruguay - Romania [20:00]

Ziua a II-a – Duminica, 15 iunie
Georgia - Uruguay [16:00]
Italia A - Emerging Springboks [18:00]
Rusia - Romania [20:00]

Ziua a III-a - Vineri, 20 iunie
Rusia - Uruguay [16:00]
Italia A - Georgia [18:00]
Emerging Springboks - Romania [20:00]

02.06.2008

LPS Constanta – Metrorex si Cleopatra – Metrorex sunt finalele la Juniori U18 si U19

Echipele din Constanta si Metrorex, din Bucuresti, au reusit astazi sa se califice in finalele Diviziei Nationale la Juniori U18 si U19, toate invingand dupa ce au jucat pe teren propriu. La U18, LPS Constanta a trecut cu 21-0 de Aurel Vlaicu, dupa 14-0 la pauza, in timp ce Metrorex a invins pe Dinamo cu 10-7, dupa ce a avut 3-0 iar dinamovistii revenisera la 3-7. Finala va fi asadar LPS Constanta – Metrorex iar finala mica va fi Aurel Vlaicu – Dinamo. La Juniori U19, Cleopatra a invins cu 36-19 pe LPS Focsani, scorul la eseuri fiind 6-3, iar Metrorex a trecut de Aurel Vlaicu cu 30-3, in cel mai alert meci al zilei, unde la pauza a fost 3-0. Aici finala va fi Cleopatra - Metrorex, iar finala mica va fi Focsani – Aurel Vlaicu.
Finalele pentru locurile 3-4 au loc pe 7 iunie, iar cele pentru locurile 1-2 pe 8 iunie, toate pe Stadionul Arcul de Triumf.

Portretul jucatorului perfect de rugby in viziunea jurnalistilor britanici

La sfarsitul Guinness Premiership cotidianul britanic Telegraph publica portretul jucatorului total de rugby. Potrivit jurnalistilor de la Telegraph acesta ar trebui sa aiba podoaba capilara a lui Sebastien Chabal [Sale Sarks], creierul lui Mike Catt [London Irish], urechile lui Peter Buxton [Gloucester], nasul lui Mike Tindall [Gloucester], vlaga lui Andrew Sheridan [Sale Sharks], abilitatea lui James Simpson-Daniel [Gloucester], viteza lui Tom Varndell [Leicester Tigres], sa aiba piciorul drept a lui Charlie Hodgson [Sale Sharks], iar piciorul stang sa fie a lui Danny Cipriani [London Wasps].

DREAM TEAM - Guinness Premiership 2007/2008

Tot cotidianul britanic Telegraph propune echipa perfecta a sezonului 2007/2008: Mike Brown [Harlequins], Paul Sackey [London Wasps], James Simpson-Daniel [Gloucester], Luke McAlister [Sale Sharks], Matt Banahan [Bath], Danny Cipriani [London Wasps], Danny Care [Harlequins], Nick Wood [Gloucester], Lee Mears, Matt Stevens, Danny Grewcock [toti de la Bath], Nick Kennedy [London Irish], Chris Robshaw [Harlequins], Michael Lipman [Bath], Jordan Crane [Leicester].
Cu toate ca a castigat titlul, London Wasps are doar doi jucatori in echipa perfecta a campionatului britanic. Bath, locul trei, are cinci jucatori propusi, iar finalista de anul acesta, Leicester, are doar un jucator propus.
Pe langa echipa perfecta jurnalisti britanici au mai strecurat o stire: bugetul pentru dezvoltare al Leicester Tigres pentru sezonul viitor este de 60 de milioane[ati citit bine] de lire sterline. Cu asa buget sa tot joci rugby!

01.06.2008

Doi suporteri s-au ales cu dosare penale după incidentele de la meciul Dinamo-Steaua

Doi dintre suporterii care au fost implicaţi sâmbătă în incidentele dinaintea meciului Dinamo-Steaua, scor 6-0, s-au ales cu acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.
Alte trei persoane, printre care şi directorul adjunct al firmei de pază care asigura securitatea la acest meci, au fost amendate cu sume cuprinse între 100 de lei şi 1.500 de lei, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Române.
Cu puţin înaintea începerii meciului de pe Stadionul Arcul de Triumf, suporterii stelişti şi dinamovişti s-au bătut în faţa intrării în arenă. Acest conflict a apărut deoarece concomitent cu accesul suporterilor dinamovişti a apărut şi un grup de 20 de suporteri stelişti care au aruncat cu pietre.
Dinamo a câştigat, sâmbătă, finala Diviziei Naţionale la rugby, după ce a învins pe Steaua, scor 6-0, şi a devenit campioana României, realizând astfel eventul, după ce a reuşit în acest sezon să câştige şi Cupa României.

London Wasps a oferit suporterilor doua sarbatori: castigarea titlului si retragerea lui Lawrence Dallaglio

Wasps a rezistat, in repriza a doua, puternicei reveniri a celor de la Leicester si a castigat Campionatul Angliei. Astfel, meciul de pe Twickenham i-a oferit lui Lawrence Dallaglio cel mai frumos dar la retragerea de pe terenul de rugby, trofeul Guinness Premiership. Scor final Wasps – Leicester 26 – 16.Wasp i-a oferit lui Dallaglio cadoul care si l-a dorit, acum cand se retrage din viata sportiva, trofeul care incununeaza cea mai buna echipa engleza de club. Wasp a invins pe Leicester, marea sa rivala, cu 26 – 16, si in fata a 81.600 de spectatori, l-a sarbatorit pe Dallaglio. Wasps a devenit campioana pentru a sasea oara si cele doua evenimente: castigarea capionatului si retragerea lui Dallaglio s-au impletit intr-unul singur, o sarbatoare adusa jocului cu balonul oval. Dallaglio a oferit, dupa o cariera exemplara, toate motivele pentru a fi sarbatorit: 18 ani a jucat sub culorile unui singur club - Wasps. La 35 de ani, Dallaglo a castigat, ieri, cel de-al patrulea titlu in sase sezoane, dupa o cariera de 15 ani la echipa de seniori a London Wasps.