05.06.2008

Incepe agitatia IRB Nations Cup: sud-africanii vin sambata la Bucuresti

Emerging Springboks, cu “dinamovistul” Chester Williams in fruntea delegatiei, este “vedeta” IRB Nations Cup 2008, sosind la noi in tara din postura de echipa campioana a acestei competitii. Sud-africanii urmeaza sa ajunga sambata, 7 iunie, in Bucuresti si vor fi cazati la Hotel Sofitel, acolo unde au stat si anul trecut. Tot sambata urmeaza sa soseasca si selectionata Uruguayului, prima adversara a Romaniei la turneu, iar Italia si Rusia vor ajunge in Romania duminica, pe 8 iunie. Ultima echipa care vine pentru turneu va fi Georgia, luni 9 iunie. Dupa sosirea formatiilor vom incerca sa va oferim si programul de antrenamente ale acestor echipe, pentru a putea sa-i “spionati” daca doriti.

Mai sunt doar 6 zile pana cand se joaca prima etapa a IRB Nations Cup, pe 11 iunie, insa au mai ramas doar 2 zile pana cand incep sa soseasca echipele pentru aceasta competitie. Iata o scurta trecere in revista a fiecarei formatii.

Romania – este deja in cantonament la Izvorani de ieri. Sunt 29 de jucatori sub comanda tehnicienilor nostri, iar astazi se va anunta lotul de 26 cu care se va aborda IRB Nations Cup. Pe 9 iunie echipa noastra preconizeaza sa vina pentru a face un antrenament in nocturna pe Stadionul Arcul de Triumf. Primul nostru meci este pe 11 iunie cu Uruguay, de la ora 20:00.

Emerging Springboks – campionii en-titre ai IRB Nations Cup vor sosi sambata, 7 iunie, la ora 19:20. Sud-africanii vor fi cazati la Sofitel, unde au stat si data trecuta. Oficialii acestei echipe au mai schimbat lotul anuntat initial, hotarandu-se in ultima clipa asupra celor care vor veni la acest turneu. “Dinamovistul “Chester Williams” are mari probleme la prima sa actiune ca antrenor al Emerging Springboks, echipele din Currie Cup, o competitie locala foarte importanta in Africa de Sud, facand presiuni pentru ca jucatorii sa le ramana la club. Primul lor meci este pe 11 iunie cu Georgia, de la ora 18:00.

Italia A – urmeaza sa soseasca la Bucuresti pe 8 iunie, duminica, la ora 18:15. Italienii vor fi cazati la Hotel Best Western Parc. Ei au intrat de ieri in cantonament si au in lot multi dintre jucatorii care au fost si la editia de anul trecut, cand au pierdut in fata Romaniei. Primul meci al Italiei este pe 11 iunie cu Rusia, de la ora 16:00.

Uruguay – va sosi sambata, 7 iunie, la Bucuresti, la ora 15:00. Uruguayenii sunt cazati la Hotel Phoenicia. Adversara Romaniei din primul meci este echipa cu cele mai mari probleme din punct de vedere organizatoric, avand nedumeriri serioase in ceea ce priveste confirmarea sosirii unor jucatori care activeaza in Europa, in Franta si Italia. Cum pentru noi aceasta echipa este o necunoscuta, asteptam sa o vedem la primul sau antrenament la Bucuresti. Primul meci al Uruguayului este pe 11 iunie cu Romania, de la ora 20:00.

Rusia – va sosi duminica, 8 iunie, la Bucuresti si se va caza la Hotel Phoenicia. Marea surpriza din lotul Rusiei este faptul ca a disparut antrenorul principal, francezul Claude Sorel. Nu este insa exclus ca rusii sa ne faca o surpriza in chiar ziua sosirii si el sa fie in lot. Primul meci al Rusiei la IRB Nations Cup este pe 11 iunie cu Italia A, de la ora 16:00.

Georgia – va fi ultima echipa sosita la Bucuresti .Georgienii ajung luni, 9 iunie, si vor sta la Hotel Best Western Parc. Cei mai familiari cu Bucurestiul din lotul Georgiei sunt cu siguranta cei trei jucatori care activeaza la Farul Constanta, Natriashvili, Uchava si Samkharadze. Primul meci al Georgiei este pe 11 iunie cu Emerging Springboks, de la ora 18:00.

Niciun comentariu: