11.07.2008

Noua Zeelanda – Africa de Sud in direct la Sport.ro

Cel mai tare meci al week-end-ului va fi maine, sambata 12 iulie, in direct pe TV pentru dumneavoastra. Partida Noua Zeelanda – Africa de Sud din etapa a doua a Turneului celor 3 Natiuni va fi transmisa in direct de Sport.ro incepand cu ora 10:35.Dupa ce neozeelandezii au invins in prima partida impotriva sud-africanilor, acum o saptamana, cu 19-8, Springboks sunt decisi sa-si ia revansa pe stadionul intitulat House of Pain, “Casa Durerii” din Dunedin, unde se anunta din nou vant, ploaie si foarte frig. In asemenea conditii, putin probabil ca sud-africanii sa obtina victoria. La fel ca saptamana trecuta Springboks joaca pe terenul All Blacks, care au obtinut, la Wellington, cea de-a 30 victorie consecutiva pe teren porpriu.

10.07.2008

Cleopatra este prima formatie inscrisa in Divizia Nationala 2009

Desi mai sunt mai multde doua luni pana la prima etapa s-a inscris deja prima echipa care are dreptul de a evolua in aceasta competitie. Cea care a spart gheata este nou promovata Constructorul Cleopatra, formatia care a castigat Divizia A, liga secunda, in sezonul trecut.

Cu Cristi Branescu antrenorul principal si Marian Nache secund, Cleopatra isi propune pentru inceput sa evite retrogradarea in acest prim sezon al sau in elita. “Cred ca putem sa evitam ultimele locuri, pentru ca sunt 6-7 formatii din campionat la nivelul nostru de joc. Pastram in mare lotul cu care am promovat insa sper sa ne si intarim cu cateva transferuri. Saptamana viitoare ne reunim si incepem pregatire si tot atunci sper sa concretizam si transferurile”, ne-a marturisit principalul celor de la Cleopatra, Cristi Branescu.

Constructorul Cleopatra a fost formatia care a dominat autoritar Divizia A, incheind sezonul cu o singura infrangere din 16 partide. Acum se pregateste pentru prima divizie si a fost prima formatie care s-a inscris pentru sezonul 2008-2009 al Diviziei Nationale.

“In mod evident acest prim an va fi unul in care ne propunem sa ne mentinem in prima divizie. Poate mai tarziu sa avem si alte ambitii. Acum insa este important sa reusim sa ne acomodam cu Divizia Nationala”, ne-a marturisit Cristian Branescu, antrenorul principal al Cleopatrei,

Metrorex refuza promovarea in Divizia Nationala – Brasov are sansa de a scapa de retrogradare

S-a risipit incertitudinea in ceea ce priveste promovarea Metrorexului in Divizia Nationala. Desi a castigat acest drept terminand pe locul 2 in Divizia A, Metrorex a declinat promovarea in primul esalon “din motive de ordin organizatoric si financiar”, precizand ca va continua sa joace in Divizia A.

In aceste conditii ramane in Divizia Nationala echipa mai bine clasate dintre cele doua retrogradate de la finalul sezonului trecut, adica CFR Brasov. Brasovenii au fost instiintati de faptul ca pot sa scape de retrogradare si urmeaza sa dea un raspuns privind inscrierea lor in Divizia Nationala pana pe 25 iulie.

Pentru al 3-lea an la rand Metrorex nu doreste sa joace in Divizia Nationala desi isi castigase acest drept promovand din Divizia A. Echipa bucuresteana a anuntat in mod oficial ca nu se va inscrie in sezonul 2008-2009 al primei ligi.“Din motive de ordin organizatoric si financiar CS Metrorex nu poate sa onoreze promovarea in Divizia Nationala. Mentionam ca dorim sa ne desfasuram activitatea la nivelul Diviziei A”, se spune in adresa oficiala inaintata de Metrorex catre FRR.

Asta inseamna ca, desi clasata pe locul 2 in Divizia A si cu drept de a urca in primul esalon, Metrorex alege sa spuna “pas” si sa ramana in liga secunda. Banii si terenul au fost principalele motive care au dus la aceasta decizie.

09.07.2008

Romania – Portugalia este primul meci al “stejarilor” de la Campionatul European de rugby in 7

Nationala de rugby in 7 a Romaniei a intrat in saptamana decisiva de dinaintea Campionatului European. Echipa noastra joaca in weekend, 12-13 iulie, in Germania, la Hanovra, in cel mai important turneu al anului.

Turneul are o dubla miza: titlul de campioana europeana precum si calificarea la Campionatul Mondial de anul viitor din Dubai (pentru primele 5 clasate). “Stejarii” vor disputa primul lor meci pe 12 iulie cu Portugalia, echipa care este de 5 ori campioana europeana! Formatia noastra este de ieri in cantonament la Snagov iar in lotul de 12 jucatori se regasesc Cimpoias, Vlaicu, Nainer, Surugiu, Lucaci, Bradu, Filip, Florea, Lemnaru, Ivan, Dumitru si Suteu insa lipsesc nume ca Fercu, Burcea, Dascalu, Ciuntu ori Calafeteanu, dintr-o lista totala de 25 de indisponibili.

07.07.2008

Dupa ce a pierdut Campionatul si Cupa Steaua este campioana la rugby in 7

Campioana 2008 a Romaniei la rugby in 7 este Steaua Bucuresti. Echipa militara a reusit astazi sa castige Bucuresti Sevens, a doua etapa a Campionatului National de rugby in 7, si a acumulat cele mai multe puncte in clasamentul total al celor doua etape ale competitiei. Stelistii au invins in finala pe Baia Mare, 21-8, dupa un meci pe care l-au controlat in totalitate.

Echipa militara a profitat de faptul ca Dinamo a fost descalificata dupa faza grupelor si a primit toate meciurile pierdute din cauza ca a folosit un jucator fara a avea acest drept (Ciprian Caplescu, neinscris de la inceput pe foaia de joc. Decizia a venit in a doua zi de meciuri la sesizarea participanilor). Dinamovistii au fost astfel obligati sa joace finala pentru 11-12 cu U Cluj si pana la urma s-au clasat pe locul 5 in clasamentul general.

Baia Mare si Farul sunt echipele de pe locurile 2 si 3 atat ale Etapei de la Bucuresti cat si a Campionatului National de rugby in 7, iar pe locul 4 se gaseste Poli Iasi. Urmeaza in clasamentul general Dinamo, pe 5, Olimpia, pe 6, Timisoara, pe 7, Cluj pe locul 8 si Grivita pe locul 9, in timp ce Suceava este pe 10 si Brasovul pe 11. Ultima clasata: Barlad, locul 12.

CLASAMENT FINAL RUGBY SEVENS

01. Steaua – 32 puncte

02. Baia Mare – 21 puncte
03. Farul – 20 puncte
04. Iasi – 16 puncte
05. Dinamo – 14 puncte (7 victorii)
06. Olimpia – 14 puncte (6 victorii)
07. Timisoara – 11 puncte
08. Cluj - 9 puncte (5 victorii, -112 punctaveraj)
09. Grivita – 9 puncte (5 victorii, -160 punctaveraj)
10. Suceava – 9 puncte (2 victorii)
11. Brasov – 7 puncte
12. Barlad – 4 puncte