04.06.2008

COMUNICAT FRR: Rugbyul se dezice de violenta pe stadioane

Federatia Romana de Rugby reactioneaza in urma incidentelor intamplate la Finala Diviziei Nationale BRD, Steaua - Dinamo, de saptamana trecuta, o premiera in rugbyul romanesc. “Comportamentul acestor suporteri contravine spiritului jocului de rugby si reprezinta o minimalizare a efortului extraordinar depus in teren de cele doua echipe. FRR face un apel la echipele de rugby de a-si selecta si, de ce nu, educa, pe cat posibil, sustinatorii. Jocul de rugby se distinge prin valori fundamentale, iar una din aceste valori este respectul fata de adversari”.

Federatia Romana de Rugby a luat act cu deosebita ingrijorare de manifestarile unora dintre spectatorii prezenti la finala Diviziei Nationale de Rugby desfasurata sambata, 31 mai 2008. Comportamentul acestor suporteri contravine spiritului jocului de rugby si reprezinta o minimalizare a efortului extraordinar depus in teren de cele doua echipe.

Este pentru prima data in ultimii ani cand in tribunele unui stadion de rugby se scandeaza cuvinte obscene la adresa unei echipe si au loc incidente (fie ele si de mica amploare) intre o galerie si fortele de ordine.

Pe aceasta cale, FR Rugby doreste sa multumeasca Jandarmeriei Romane care, prin interventia prompta, cu respectarea legii, a facut posibil ca incidentele sa nu degenereze. Gratie Jandarmeriei, spectacolul a fost pe teren, nu in tribune sau in afara stadionului.

De asemenea, Federatia Romana de Rugby face un apel la echipele de rugby de a-si selecta si, de ce nu, educa, pe cat posibil, sustinatorii. Jocul de rugby se distinge prin valori fundamentale, iar una din aceste valori este respectul fata de adversari. Un mesaj clar din partea jucatorilor si a conducatorilor de cluburi de condamnare a acestor manifestari trebuie sa limiteze si sa elimine astfel de incidente.

FR Rugby va lua toate masurile necesare pentru pastrarea spectacolului rugbystic. Sportul cu balonul oval trebuie sa ramana pe un teren al familiei, al copiilor prezenti in tribune. Este o datorie pe care ne-o asumam si in spiritul careia vom lua masurile ce se impun.

Biroul de Presa al FRR

Niciun comentariu: