04.07.2008

Editia 2008 a TriNations Cup debuteaza maine

Actuala editie a celei mai puternice competitii de rugby din Emisfera Sudica debuteaza maine cu partida Noua Zeelanda – Africa de Sud. Dupa ce au castigat ultima Cupa Mondiala, sud africani vor sa-si mentina credibilitatea, iar Australia si Noua Zeelanda vor sa demonstraze ca evolutia slaba de la aceeasi cupa a fost o intamplare.

Sud africanii si-au propus nici mai mult, nici mai putin, decat sa-i invinga pe All Blacks pe teren propriu. Antrenorul sud-african Peter de Villiers recunoaste ca este o sarcina grea, dar nu imposibila: "Chiar daca noi suntem campioni mondiali, nu plecam din postura de favoriti. Totusi, evolutia neconvingatoare a Noii Zeelande din ultima vreme ne da sperante la victorie". Aura infailibila a neozeelandezilor a suferit anul trecut, cand All Blacks au fost eliminati de timpuriu de la Cupa Mondiala.

Graham Henry, antrenorul reconfirmat al neozeelandezilor, are de aparat 29 de victorii consecutive pe teren propriu, trei cupe TriNations, tot consecutive, si cei 10 ani, de cand Springboks nu au invins in Noua Zeelanda. "Springboks vin la noi ca si campioni mondiali, iar schimbarile din ultimul an din echipa All Blacks, ii indreptatesc pe sud-africani sa se gandeasca la victorie", declara Henry inainte de meci.

Participantele TriNations si-au facut deja incalzirea. Africa de Sud a castigat cele doua meciuri test cu Tara Galilor si Italia. Noua Zeelanda a invins Irlanda si Anglia, in doua meciuri test, iar Australia a spulberat Irlanda si Franta.

Intalnirea Noua Zeelanda – Africa de Sud va putea fi urmarita in direct, sambata, 5 iulie, pe canalul sport.ro, incepand cu ora 10:35.

Niciun comentariu: