05.07.2008

All Blacks vs Springboks - statistici

Primul meci din editia 2008 a TriNations Cup dintre Noua Zeelanda si Africa de Sud, campioana mondiala, porneste cu aceeasi sorti de izbanda pentru ambele echipe. Nici una dintre cele doua echipe nu are statutul de favorita. Totusi, daca neozeelandezi inving vor stabili noi recorduri.Din cele 15 meciuri jucate intre cele doua team-uri din 1994 incoace, All Blacks a castigat 13, Africa de Sud, unul, iar un meci s-a incheiat la egalitate. Trei dintre cele patru meciuri disputate pe stadionul din Wellington au fost castigate de All Blacks, Springboks obtinand, in 1998, pe acest stadion singura victorie din intalnirile directe, 13-3.

In aceasta perioada All Blacks a marcat 387 de puncte in 15 meciuri, iar Springboks doar 229, media pe meci fiind de 26-15 in favoarea neozeelandezilor. De patru ori neozeelandezi i-au batut pe africani la mai mult de 20 de puncte diferenta.

Nici conditiile meteo nu sunt in favoarea africanilor, in aceasta perioada temperaturile la Wellington sunt cuprinse intre patru si unsprazece grade celsius, alternate cu averse puternice.

Niciun comentariu: