26.07.2008

TriNations Cup: Australia umileste Noua Zeelanda 34 - 19

In etapa a patra a TriNations, Australia invinge la scor Noua Zeelanda 34 - 19. Dupa ce australienii au invins in etapa trecuta pe Africa de Sud, campioana en-titre, astazi la Sydney, Wallabies au culcat de patru ori balonl in terenul de tinta neozeelandez. In prezenta a 80.000 de spectatori, australienii au oferit un spectacol total.

Wallabies a condus inca de la inceputul partidei si au intrat la pauza in avantaj. Fara capitanul Ritchie McCaw, All Blacks nu si-a gasit ritmul, iar australienii au terminat partida en-fanfare, 34-19.Matt Giteau si-a demonstrat, daca mai era nevoie, inca o data clasa: a transformat cele patru eseuri si a marcat o penalitate si un drop. In urma victoriei de la Sydney, clasamentul IRB arata astfel: Australia, 9 puncte, Noua Zeelanda 5 puncte, Africa de Sud 5 puncte si un meci mai putin. Partida de astazi a coincis si cu prima etapa din Cupa Bedisloe, cupa ce se disputa intre cele doua forte ale rugbyului incepand cu 1931. Saptamana viitoare Australia se va deplasa la Auckland, pentru a intalni All Blacks in propriul fief.

Presiunea asupra antrenorului neozeelandez Graham Henry este uriasa: All Blacks a pierdut ultimele doua intalniri ale TriNations Cup. In acest context, intalnirea din weekendul viitor se anunta hotaratoare pentru All Blacks, daca vrea sa-si mai mentina pretentiile la castigarea turneului, turneu castigat de trei ori in ultimii ani.

Niciun comentariu: