23.07.2008

Real Madrid vrea in lumea buna a rugby-ului

All Blacks, Springboks, Toulouse, Llanelli Scarlets, Leicester Tigers…rugbyul nu duce lipsa de nume celebre. La acestea se va adauga in curand un altul: Real Madrid. Celebrul club spaniol a anuntat infiintarea unei sectiuni proprii de rugby.

Pana in prezent Real Madrid nu a avut echipa proprie de rugby, ci s-a asociat cu diverse echipe de porfil, care au jucat sub culorile clubului. Astfel, in ultimii 20 de ani echipa de rugby asociata Realului si-a schimbat de patru ori numele. Actuala echipa, care are ca sponsor principal Bwin, joaca deja in alb, culoarea Realului.

Oficialii Realului au anuntat, ca din sezonul viitor echipa va fi echipata integral in negru, culoarea nationalei neozeelandeze. "Rugby este un joc al determinarii, solidaritatii si al fair-play-ului. Ne-am propus sa-i atragem pe fanii nostrii de fotbal catre echipa de rugby Real", a declarat purtatorul de cuvant al clubului.

Momentul ales de Real Madrid coincide cu infiintarea Iberian Super League. Federatia Spaniola de Rugby a anuntat pentru primavata viitoare infiintarea unei competitii a peninsulei iberice, ce va cuprinde 12 echipe din Spania, Portugalia, Andorra si Gibraltar. Telul declarat al acestei ligi este de a pune bazele rugbyului de inalta clasa in peninsula iberica.

2 comentarii:

constructii cluj spunea...

hahaha! haioasa stire! sa vedem daca vor ajunge la performantele fotbalistilor!

electrician spunea...

interesant subiect
oricum cred ca e imposibil sa ajungi cam sus cand tara nu prea te ajuta, adica cred ca este mai usor pentru noua zeelanda sa se ridice, decat daca ar incerca romanii
acum ramane de vazut daca au bani de bagat si daca se tin de treaba