24.05.2008

Week-end de gala pentru iubitorii rugby-ului

In acest weekend iubitorii sportului cu balonul oval au la ce se uita. Divizia Nationala isi stabileste, pe stadionul Arcul de Triumf, clasamentul. Astfel, sambata, 24 mai, la ora 13.00, se vor intalni in Finala Mica [locurile 3, 4], iar la ora 16.00, Steaua si Dinamo isi vor disputa locul intai in Finala Mare.
Tot maine, la ora 19.00, se vor intalni in finala Heineken Cup, doua dintre fortele rugbyului european: Toulouse si Munster. Meciul se desfasoara pe Millenium Stadium din Cardiff cu casa inchisa, cele 67.000 de bilete fiind vandute inca din vara trecuta. Team-ul francez a castigat trei editii, iar irlandezii de la Munster au sustinut patru finale, dar au castigat doar o singura data Cupa Henieken.
Chiar daca este competitia secunda a rugbyului european, Challenge Cup suscita acelasi interes ca si sora ei mai mare Heineken Cup. Duminica, 25 mai se vor intalni pe stadionul Kingsholm din Gloucester, doua echipe din Anglia: Rugby Bath si Worcester Warriors. Este cea de-a treia finala disputata intre echipe engleze, celelelate doua s-au disputat in 2003 intre London Wasps si Bath si in 2006 intre Gloucester si London Irish. Bath disputa cea de-a treia finala, iar Worcester se afla pentru prima oara in finala Challenge. In Challenge Cup a fost prezenta si o selectionata a Bucurestiului, eliminata insa in fazele timpurii ale competitiei.

Niciun comentariu: