22.05.2008

Munster - sfarsitul unei ere

Odata cu numirea lui Declan Kidney, actualul antrenor de la Munster, in fruntea Nationalei Irlandei, cu retragerea veteranului Anthony Foley si intoarcerea in Australia a lui Jim Williams, antrenorul pe gramada, Munster asista la sfarsitul unei ere si debutul alteia.
Deocamdata, cei trei, impreuna cu intreaga echipa, sunt decisi sa castige editia din acest an a Cupei Heineken. "Munster a jucat patru finale si a castigat doar una" spune flanckerul David Wallace. Calitatile de antrenor ale lui Kidney, precum si motivarea echipei sunt legendare in lumea rugby-ului, tocmai de aceea, viitorul antrenor al Irlandei nu concepe sa piarda intalnirea cu Toulouse.

"Inainte cu cateva saptamani de intalnirea din semifinale cu Saracens, Kidney a strans echipa si a pus un DVD, spunand sa ne concentram la film si sa luam notite", explica Donncha O'Callaghan, jucator pe gramada. "In acest timp el se juca cu o masina cu telecomanda prin camera. Toti am urmarit masinuta, iar cand ne-a intrebat ce s-a intamplat in film, niciunul dintre noi nu a stiut sa spuna" continua O'Callaghan."Exact asa se intampla si pe teren, esti distras de lucrurile marunte si iti pierzi concentrarea in joc ne-a explicat Kidney" spune O"Callaghan.

Declan Kidney este un om discret, se fereste de lumina reflectoarelor, dar ii place sa arunce provocari jucatorilor, in ideea de a da ce-i mai bun in joc. "Cand jucatorii mei au ajuns la un asemenea nivel, ei au acumulat cam 90 la suta din cunostinte", explica Kidney. "Maiestria este sa-i pastrezi pe jucatori la acest nivel si sa descoperi procentele care i-ar face mai buni in teren, in asa fel incat sa creezi jucatorul total de rugby" conchide Kidney.

Niciun comentariu: